Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 7.8.2009

Nálezy munice, vloupání do prodejny a další...(10 případů) 

 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Opava, část Komárov


 

Dne 7.8.2009 v době kolem 06:50 hod. byl policejní hlídkou dopravního inspektorátu Územního odboru vnější služby Policie České republiky Opava v prostoru u tak zvaného Černého Mlýna v obci Opava, část Komárov (objížďka silnice číslo I/11) stavěn a kontrolován řidič osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, a to muž ročníku narození 1954 z Opavy-Kylešovic. Tento pětapadesátiletý muž byl následně vyzván k odbornému měření pomocí dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 0,32 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil, k požití alkoholu před jízdou se doznal, kdy o lékařské vyšetření nepožádal. Policisté mu na místě vyslovili zákaz řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


 


 

Odcizení jízdního kola ze zahrady rodinného domu na ulici Mostní v Opavě – neznámý pachatel


 

Dosud neznámý pachatelem spáchal trestný čin „Porušování domovní svobody“ tím, že dne 7.8.2009 v době od 00:15 hod. do 00:30 hod. na ulici Mostní v Opavě vnikl po vysunutí petlice plotových vrátek do zahrady jednoho z rodinných domů, odkud odcizil neuzamčené jízdní kolo značky Velamos šedé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1955 z Opavy způsobena škoda ve výši 3.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Odcizení peněženky z motorového vozidla v obci Holasovice – známý pachatel


 

Dne 7.8.2009 v době kolem 07:15 hod. v obci Holasovice, a to při vystupování z osobního motorového vozidla značky Opel Corsa, které řídila poškozená žena ročníku narození 1966 z Úvalna, okres Bruntál, a do kterého muž ročníku narození 1987 z Opavy přistoupil v Opavě jako stopař, odcizil řidičce shora uvedený muž ze sedadla spolujezdce její volně odloženou plátěnou peněženku černé barvy v hodnotě 100,- Kč, obsahující finanční částku na hotovosti ve výši 430,- Kč s platební kartou, s fotografiemi a různými účtenkami, čímž jí byla způsobena celková škoda ve výši 530,- Kč. Uvedeného jednání se dvaadvacetiletý muž dopustil přesto, že mu byl rozhodnutím okresního soudu v Opavě z října 2008 uložen za spáchání trestného činu „Krádež“ trest obecně prospěšných prací ve výměře 220 hodin, který dosud nevykonal. Případ je nadále v šetření.


 


 

Nález munice pocházející z 2. světové války v obci Hlučín, část Darkovičky


 

Dne 7.8.2009 v 09:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1975 z Hlučína, že před chvíli nalezl na poli na katastru obce Hlučín, část Darkovičky nevybuchlý dělostřelecký granát. Na místo byl přivolán policejní pyrotechnik Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si munici převzal, kdy se jednalo o dělostřelecký granát ráže 210 mm pocházející z 2. světové války.


 

Nález munice pocházející z 2. světové války v obci Pusté Jakartice


 

Dne 7.8.2009 ve 12:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1951 z Opavy, že před chvíli nalezl na poli za jedním z rodinných domů v obci Pusté Jakartice ruční granát s označením F1 bez roznětky, jenž pochází z 2. světové války. Munici si převzal policejní pyrotechnik Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku.


 


 

Odcizení motorové pily v prodejně na ulici Ostravské v Hlučíně – známý pachatel


 

Dne 7.8.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně sdělili ve zkráceném přípravném řízení muži ročníku narození 1989 z Ostravy podezření z trestného činu „Krádež“, neboť tento dne 7.8.2009 v době kolem 13:20 hod. v prodejně R-Connect Technology s.r.o. na ulici Ostravské v Hlučíně odcizil motorovou pilu značky Dolmar PS 420C v hodnotě 10.290,- Kč, kdy z prodejny utekl bez zaplacení, bezprostředně poté však byl mezi domy na ulici Zahradní v Hlučíně zadržen zaměstnancem shora uvedené prodejny a následně byl předán přivolaným hlučínským policistům. Provedeným šetřením bylo dále zjištěno, že shora uvedený dvacetiletý muž byl již rozsudkem okresního soudu v Ostravě z června 2008 odsouzen pro pokus trestného činu „Krádež“ k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce 6 měsíců se zkušební dobou na 17 měsíců, a to do listopadu 2009. Dále byl rozsudkem okresního soudu v Ostravě z prosince 2008 odsouzen pro trestný čin „Krádež“ k trestu obecně prospěšných prací ve výměře 200 hodin, které do současné doby nevykonal. Výše uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru se tedy dopustil i přesto, ačkoliv byl za takovýto trestný čin v posledních 3 letech pravomocně odsouzen.


 


 

Vloupání do prodejny potravin v obci Hrabyně – neznámý pachatel


 

Dne 7.8.2009 v době od 11:30 hod. do 14:50 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Hrabyně trestný čin „Krádež“ tím, že po předchozím vypáčení mříže okna WC vnikl do prodejny potravin Tempo, kdy dále vypáčil uzamčenou kovovou mříž vedoucí z chodby do prostoru skladu zboží, ze kterého odcizil dosud blíže neurčené množství bramborových chipsů a dosud nezjištěné množství cigaret, dále z pracovního stolu neuzamčené kanceláře vedoucí prodejny odcizil volně odložené dioptrické brýle v hodnotě 1.500,- Kč, ke škodě ženy ročníku narození 1956 z Pusté Polomi a z úložného regálu pod pokladnou v prostoru prodejny odcizil blíže neurčené množství cigaret, čímž byla společnosti Tempo - obchodní družstvo Opava způsobena škoda, která zjevně přesáhne částku 5.000,- Kč. Škoda na zařízení bude rovněž dodatečně vyčíslena. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Vloupání do rodinného domu na ulici Novodvorské v Kravařích – neznámý pachatel


 

Dne 7.8.2009 v době od 07:00 hod. do 15:30 hod. neznámý pachatel spáchal v rodinném domě na ulici Novodvorské v Kravařích trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Porušování domovní svobody“ tím, že dosud nezjištěným způsobem vnikl do obývacího pokoje v přízemí tohoto rodinného domu, kde vypáčil zásuvku psacího stolu a odcizil z ní pánskou peněženku hnědé barvy s finanční částkou na hotovosti ve výši 18.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1983 z Kravař. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 7.8.2009 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky Opava k 1dopravní nehodě s lehkým zraněním jedné osoby a s hmotnou škodou na majetku ve výši 100,- Kč.


 


 

Zajištění podnapilé ženy na PZS Opava k vystřízlivění


 

Dne 7.8.2009 ve 22:10 hod. byla policejní hlídkou z dopravního inspektorátu Územního odboru vnější služby Policie České republiky Opava zajištěna asi 100 m od dopravní značky „Opava“, a to na silnici číslo I/11 v úseku Vlaštovičky - Opava (směr od Bruntálu) žena ročníku narození 1956 z Opavy, která byla v silně podnapilém stavu, nebyla schopna vlastní chůze a vzhledem k večerním hodinám nebyla zřetelně vidět, kdy bezprostředně ohrožovala svůj život, zdraví a život a zdraví jiných osob a rovněž ohrožovala BESIP (bezpečnost a plynulost silničního provozu). Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jejím dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění.

vytisknout  e-mailem