Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 7.2.2010

Srážka osobního vlaku s ženou v obci Branka u Opavy a další...(6 případů) 

 

Vloupání do objektu bývalého lihovaru v obci Pustá Polom – neznámý pachatel

Neznámý pachatel v blíže neupřesněné době od 08:00 hod. dne 6.2.2010 do 09:00 hod. dne 7.2.2010 dosud nezjištěným způsobem vnikl do skladových prostor v přízemí budovy bývalého lihovaru na ulici K Mlýnku v obci Pustá Polom, odkud odcizil svářečku CO2 s malou CO láhví v hodnotě 25.000,- Kč a ruční elektrickou myčku značky Karcher v hodnotě 10.000,- Kč, čímž byla muži ročníku narození 1964 z Nových Sedlic způsobena celková škoda ve výši 35.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí pro přečin „Krádež“.


Požár kotelny v budově penzionu Nad Stájí v obci Jakartovice

Dne 7.2.2010 v době kolem 13:20 hod. došlo v obci Jakartovice k požáru kotelny a úklidové místnosti v objektu penzionu Nad Stájí. Požár lokalizoval muž ročníku narození 1968 z Opavy pomocí hasicího přístroje ještě před příjezdem hasičů HZS Opava. Na místě provedl šetření vyšetřovatel požárů z HZS Opava, který za příčinu určil závadu na elektroinstalaci a věc si na místě převzal podle věcné příslušnosti k došetření. V důsledku požáru byla společnosti Martina Trade spol. s r.o. Opava způsobena škoda ve výši 150.000,- Kč, ke zranění osob nedošlo.


Loupežné přepadení ženy na ulici Opavské v Hlučíně – známý pachatel

Dne 7.2.2010 v 18:45 hod. byl strážníkem hlučínské Městské policie zadržen muž ročníku narození 1976 z Ostravy, který chvíli předtím v prostoru autobusového nádraží na ulici Opavské v Hlučíně spáchal zločin „Loupež“ tím, že se snažil poškozené ženě ročníku narození 1941 z Hlučína vytrhnout z ruky tašku, což se mu nepodařilo, kdy při přetahování se o tuto tašku došlo k upadnutí poškozené na zem a tato utrpěla pohmoždění kyčle s dosud neustanovenou dobou léčení. Po zadržení byl třiatřicetiletý muž předán policistům z obvodního oddělení PČR v Hlučíně. Vzhledem k tomu, že orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,01 promile alkoholu v jeho dechu, byl vyšetřen lékařem z RZS Hlučín, který dal svolení k umístění tohoto muže do policejní cely. Případ je nadále v šetření, dne 8.2.2010 budou ve věci prováděny další procesní úkony a opavští kriminalisté budou prověřovat jeho případnou další trestnou činnost.


Srážka ženy s osobním vlakem v obci Branka u Opavy

Dne 7.2.2010 v době kolem 20:15 hod. došlo na jednokolejné železniční trati u obce Branka u Opavy ke srážce ženy ročníku narození 1962 z Březové s osobním motorovým vlakem jedoucím ve směru od Branky u Opavy na Opavu. Strojvedoucím vlaku byl muž ročníku narození 1959 z Opavy-Kateřinek a ve vlakové soupravě se nacházela další jedna osoba. Případ se stal na železničním přejezdu (křížení železniční trati s místní komunikací), kdy žena přecházela železniční trať z pohledu strojvedoucího ve směru od objektu Zemědělského družstva. Motorový vůz zachytil sedmačtyřicetiletou ženu pravou stranou a táhl jí do vzdálenosti 14,4 m, kde jmenovaná zůstala ležet mimo trať. Při střetu utrpěla poškozená žena mnohočetné zlomeniny žeber, pohmoždění plic s krvácením do hrudníku, trhlinu jater a mnohočetné zlomeniny pánve s hospitalizací ve Slezské nemocnici v Opavě, kdy doba léčení je odhadnuta na 6 měsíců. Dechová zkouška u strojvedoucího vyzněla negativně, u chodkyně byl nařízen odběr krve. Výluka na uvedené trati trvala 90 minut. Ke zranění jiných účastníků nedošlo, škoda na vlaku způsobena nebyla. Případ je nadále v šetření.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 7.2.2010 došlo na teritoriu Územního odboru PČR Opava ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněná těžce, hmotná škoda v souvislostí s nehodovostí činí 60.000,- Kč.


Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě-Kylešovicích

Dne 7.2.2010 v době kolem 22:00 hod. policisté z dopravního inspektorátu Územního odboru vnější služby Opava stavěli na ulici Na Vyhlídce v Opavě-Kylešovicích osobní motorové vozidlo tovární značky Ford Focus, které řídil muž ročníku narození 1964 z Opavy-Kylešovic. Řidič byl vyzván k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla, což učinil a dále se podrobil odbornému měření dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 1,12 promile alkoholu v jeho dechu. Následně se výše uvedený pětačtyřicetiletý muž podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Byl mu rovněž zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Případ je nadále v šetření.

vytisknout  e-mailem