Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.8.2009

Podnapilí řidiči, odcizení jízdních kol a další...(10 případů) 

 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Hrabyně

Dne 6.8.2009 byl v 09:15 hod. v obci Hrabyně, ve směru jízdy od Opavy na Ostravu, stavěn a kontrolován policejní hlídkou dopravního inspektorátu Územního odboru vnější služby PČR Opava řidič nákladního motorového vozidla tovární značky Ford, a to muž ročníku narození 1973 z Hlučína, který byl v rámci prováděné silniční kontroly vyzván k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení motorového vozidla a dále byl vyzván k provedení orientační dechové zkoušky pomocí detekčního digitálního přístroje Dräger. Toto odborné měření pomocí dechové zkoušky bylo provedeno celkem 2 x během krátkého časového intervalu, a to s naměřenými pozitivními výsledky a hodnotami 0,50 a 0,47 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič s naměřenými hodnotami nesouhlasil a požádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), a proto byl převezen k tomuto vyšetření na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě. Šestatřicetiletému řidiči bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a případ je nadále v šetření.



 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Svatoňovice

Dne 5.8.2009 ve 21:35 hod. řídil muž ročníku narození 1974 z Budišova nad Budišovkou osobní motorové vozidlem tovární značky Renault Laguna, kdy byl u křižovatky v obci Svatoňovice zastaven a kontrolován policejní hlídkou obvodního oddělení PČR ve Vítkově a následně byl vyzván k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení motorového vozidla. Řidičský průkaz však řidič nepředložil, neboť jej údajně neměl u sebe. Poté byl policisty vyzván k provedení orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Dräger, která vyzněla pozitivně s naměřenou hodnotou 1,12 promile alkoholu v jeho dechu. Na výzvu se pak také dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Případ zůstává nadále v šetření, výše uvedený řidič je však již nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


 


 

Odcizení vibračního pěchu z areálu Mezivodky na ulici Tyršové v Kravařích – neznámý pachatel


 

V době od 16:30 hod. dne 5.8.2009 do 06:00 hod. dne 6.8.2009 neznámý pachatel spáchal v areálu Mezivodky na ulici Tyršové v Kravařích trestný čin „Krádež“ tím, že po předchozím vypáčení plechové tabule pravé stěny plechového uzamčeného skladu nářadí vnikl dovnitř a zde odcizil uložený vibrační pěch značky BT 65/4 žluté barvy, se stříbrnou pěchovací nohou v hodnotě 15.000,- Kč a na plechovém skladu způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč. Poškozené firmě Strabag a.s. Ostrava byla tak způsobena celková škoda ve výši 17.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


 


 

Vloupání do bytu na ulici Olomoucké v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 6.8.2009 na základě oznámení od ženy ročníku narození 1950 z Opavy byly policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“ a trestného činu „Porušování domovní svobody“, neboť na podkladě oznámení, ohledáním místa činu a zjištěných skutečností je zřejmé, že v přesně neurčené době od 08:00 hod. dne 27.7.2009 do 08:30 hod. dne 6.8.2009 neznámý pachatel na ulici Olomoucké v Opavě vnikl po postaveném venkovním lešení kolem panelového domu a přes otevřené balkonové dveře do bytu v 1.patře výše uvedené oznamovatelky, ze kterého jí odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 4.000,- Kč, pánský náramek ze žlutého kovu ve výši 9.000,- Kč a dámský náramek ze žlutého kovu ve výši 5.000,-Kč, čímž jí byla způsobena celková škoda ve výši 18.000,- Kč.


 


 

Vloupání do prodejny koberců na ulici Jánské v Opavě – neznámý pachatel


 

V době od 17:00 hod. dne 5.8.2009 do 08:50 hod. dne 6.8.2009 neznámý pachatel spáchal v prodejně koberců na ulici Jánské v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že nezajištěným oknem vnikl do objektu této prodejny, kde po vypáčení zásuvky prodejního pultu odcizil z příruční pokladničky finanční částku na hotovosti ve výši 8.556,- Kč a náhradní klíče od motorového vozidla v hodnotě 1.000,- Kč. Dále po vypáčení dvířek skříňky kuchyňské linky odcizil svazek 4 klíčů v hodnotě 200,- Kč, ze skladových prostor objektu odcizil pokosovou úhlovou pilu značky Dewalt 777 žluté barvy v hodnotě 14.000,- Kč, kladivo combi značky Dewalt D 25113 žluté barvy v hodnotě 5.500,- Kč a elektrický hoblík značky EHL 65E-Plus v hodnotě 5.000,- Kč, kdy na zařízení byla způsobena škoda ve výši 1.000,- Kč. Poškozené soukromé firmě z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 35.256,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Odcizení jízdního kola ze zahrady domu na ulici Mostní v Opavě – neznámý pachatel


 

V blíže neurčené době od 15.7.2009 do 6.8.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Mostní v Opavě trestný čin „Porušování domovní svobody“ tím, že odcizil z oploceného pozemku, a to ze zahrady u jednoho z rodinných domů pánské horské jízdní kolo značky Autor Taboo stříbrné barvy, které bylo neuzamčené opřeno o garáž pod dřevěným přístřeškem, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1977 z Opavy způsobena škoda ve výši 4.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Odcizení jízdního kola z areálu hřebčína v Albertovci – neznámý pachatel


 

Dne 5.8.2009 v době od 19:30 hod. do 19:45 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu hřebčína v obci Štěpánkovice, část Albertovec trestný čin „Krádež“ tím, že odcizil od vchodu do jízdárenské haly nezajištěné pánské horské jízdní kolo značky GT-2008 Avalanche 2.0 černé barvy, roku výroby 2007 s přední odpruženou vidlicí, s kotoučovými brzdami a s převodem ozubených kol 3:8, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1976 ze Strahovic způsobena škoda ve výši 12.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.

 


 


 

Vyhrožování zabitím ve společném bydlišti v Opavě-Kateřinkách – pachatel známý


 

Dne 6.8.2009 na základě oznámení od ženy ročníku narození 1955 z Opavy-Kateřinek policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci“, neboť na podkladě zjištěných skutečností je zřejmé, že v podvečerních hodinách dne 28.7.2009, ve společném trvalém bydlišti, v bytě panelového domu na ulici Edvarda Beneše v Opavě-Kateřinkách, muž ročníku narození 1978 z Opavy-Kateřinek, poté co nedodržel léčbu a přestal pravidelně užívat naordinované léky na uklidnění, nařídil oznamovatelce, v daném případě své matce, aby si sedla na židli v kuchyni, kdy tato tak ze strachu učinila, neboť ji již v minulosti opakovaně fyzicky napadl a poté kolem ní neustále chodil, bouchal do zdí, skákal po sedačce a po dobu dvou hodin jí vyhrožoval zabitím, kdy při tom vykřikoval, že zabije jí i celou rodinu. Tímto svým chováním a jednáním vzbudil jednatřicetiletý muž u své matky důvodnou obavu o život a zdraví, že může své výhrůžky uskutečnit. Případ je nadále v šetření.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 6.8.2009 došlo v okrese Opava k jedné dopravní nehodě, při které nebyla zraněna žádná osoba, s hmotnou škodou na majetku ve výši 40.000,- Kč.

 


 

 

Odcizení volně odložené tašky v herně Harry bar v Kravařích – neznámý pachatel


 

Dne 5.8.2009 v době od 21:50 hod. do 22:10 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Opavské v Kravařích trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že odcizil pod jedním ze stolů v herně Harry bar volně odloženou igelitovou tašku, ve které byla dámská peněženka s finanční částkou na hotovosti 2.300,- Kč, se stravenkami v hodnotě 500,- Kč, s různými osobními doklady, s platební kartou a s dámským řetízkem ze žlutého kovu, čímž byla ženě ročníku narození 1963 z Kravař způsobena škoda ve výši 4.500,- Kč.

vytisknout  e-mailem