Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.12.2013

Opava - Odcizení stavebního lešení od panelového domu v Hlučíně a další...(11 případů) 

 

Pokus vloupání do novinového stánku v obci Píšť

Dne 6.12.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že se v noční době od 21:00 hod. dne 5.12.2013 do 06:00 hod. dne 6.12.2013 pokusil v obci Píšť vniknout do novinového stánku, a to páčením dveří, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozené soukromé firmě z Pístě však na zařízení vznikla škoda ve výši 1.000,- Kč.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 6.12.2013 v době kolem 00:40 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách řidiče osobního motorového vozidla značky Ford Escort, a to muže ročníku narození 1986 ze Stěbořic. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle vyzněl pozitivně na návykovou látku Amphetamin. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se výše jmenovaný řidič odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 6.12.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 7 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 160.000,- Kč.


Odcizení lešení od panelového domu na ulici ČSA v Hlučíně

Dne 6.12.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 12:00 hod. dne 5.12.2013 do 07:30 hod. dne 6.12.2013 odcizil z volně přístupného veřejného prostranství u jednoho z panelových domů na ulici ČSA v Hlučíně část zde postaveného stavebního lešení značky Alfix (2 kusy železných podlah a 2 kusy železných konzol), čímž poškozené soukromé společnosti z Ostravy vznikla škoda v předběžné výši 12.000,- Kč.


Poškození osobního automobilu na ulici Lidické v Hradci nad Moravicí

V době mezi 14:45 hod. a 18:30 hod. dne 4.12.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Lidické v Hradci nad Moravicí přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky VW Sharan, a to poškrábáním předního a zadního blatníku, čímž byla poškozenému muži z Vršovic způsobena škoda ve výši 25.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Vloupání do osobního automobilu v Hradci nad Moravicí, část Kajlovec

Dne 6.12.2013 v době mezi 15:00 hod. a 15:45 hod. neznámý pachatel spáchal v Hradci nad Moravicí, část Kajlovec přečin „Krádež“, přečin „Poškození cizí věci“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Micro Compact, odkud odcizil sportovní tašku černé barvy se svazkem klíčů, se 2 kusy flash disků (32Gb a 4Gb), s příslušenstvím k tabletu (nabíječka a kabeláž) a s klíčemi od vozu s dálkovým ovládáním. Dále z automobilu odcizil pánskou koženou peněženku černé barvy, v níž byly různé osobní doklady, doklady ke skútru a finanční částka na hotovosti 3.500,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1969 z Hradce nad Moravicí tak byla způsobena celková škoda ve výši 12.600,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Vloupání do restaurace Raketa na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři

Dne 6.12.2013 v době mezi 04:20 hod. a 05:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři přečin „Krádež“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do budovy společnosti Transa, kdy po vypáčení dveří vnikl do prostor restaurace a bowlingu Raketa, přičemž z pokladny bowlingového obslužného pultu odcizil finanční částku na hotovosti 2.387,- Kč a ze zásuvky barového pultu odcizil finanční částku na hotovosti 4.387,- Kč, vše ke škodě poškozené opavské společnosti. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženky z kabelky poškozené ženy v centru města Opavy

Dne 5.12.2013 v době mezi 16:00 hod. a 17:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Horní náměstí v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1984 z Opavy a v průběhu nákupů u prodejních stánků na Vánočních trzích jí z dámské kabelky, kterou měla zavěšenou přes rameno, odcizil její dámskou koženkovou peněženku černé barvy s finanční částkou na hotovosti 300,- Kč, s platební kartou a s různými osobními doklady. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Čtyřiadvacetiletý muž z Ostravy odcizil zboží v opavském hypermarketu Globus

Dne 6.12.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1989 z Ostravy, neboť tento v době kolem 12:40 hod. dne 6.12.2013 odcizil v hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě volně vystavené zboží (mobilní telefon značky Samsung a mobilní telefon značky Imperius mini) v celkové hodnotě 7.490,- Kč, ke škodě společnosti Globus ČR k.s. Opava. Po průchodu přes pokladní zónu bez úhrady tohoto zboží byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán přivolaným opavským policistům PČR. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u čtyřiadvacetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž se uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Ostravě ze září letošního roku pro přečin „Krádež“, za což mu byl uložen trest obecně prospěšných prací o výměře 250 hodin, kdy trest doposud nevykonal.


Odcizení dámské kabelky z nezajištěného automobilu v obci Jakartovice, část Deštné

Dne 6.12.2013 v době kolem 15:10 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Jakartovice, část Deštné přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1975 z Prostějoviček a z řádně nezajištěného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia combi jí ze sedadla spolujezdce odcizil zde volně odloženou dámskou koženkovou kabelku černé barvy, ve které se nacházela dámská kožená peněženka červené barvy s finanční částkou na hotovosti 2.000,- Kč, s platebními kartami a s různými osobními doklady, vše v hodnotě 2.800,- Kč. Následně neznámý pachatel z takto získané platební karty neoprávněně vybral z bankomatu na území města Ostravy finanční částku ve výši 2.000,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.800,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Vloupání do sklepního boxu v panelovém domě na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách

Neznámý pachatel spáchal na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že v blíže neustanovené době od 15:00 hod. dne 5.12.2013 do 16:30 hod. dne 6.12.2013 vnikl po odstranění dřevěných latí do sklepního boxu poškozené ženy v jednom z panelových domů, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky Merida stříbrnočerné barvy a pánské horské jízdní kolo značky Tuareg černé barvy, v celkové hodnotě 18.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 1.000,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 19.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem