Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.11.2013

Opava - Případ odcizení telefonu v centru města Opavy objasněn a další...(11 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče automobilu mezi obcemi Neplachovice a Jamnice

Dne 5.11.2013 v době kolem 01:50 hod. řídil muž ročníku narození 1977 z Opavy dodávkové motorové vozidla značky Kia Pregio mezi obcemi Neplachovice-Zadky a Jamnice, kdy při couvání z důvodu otočení se netrefil do vjezdu na pole a zadní části automobilu sjel do silniční příkopy. Při tomto nedošlo ke zranění osob, byl však poškozen podvozek automobilu se škodou ve výši 1.000,- Kč. Při prováděném šetření bylo u shora uvedeného muže provedeno odborné měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 2,23 promile, 2,37 promile a 2,32 promile alkoholu v dechu. Šestatřicetiletý řidič na místě nepředložil žádné doklady potřebné pro řízení a provoz motorového vozidla, z tohoto důvodu mu nebyl řidičský průkaz zadržen, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a vše je nadále v šetření pro podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 5.11.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 6 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 29.500,- Kč.


Vloupání do restaurace na ulici Cukrovarské v obci Háj ve Slezsku

Dne 5.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 4.11.2013 v době mezi 02:00 hod. a 07:15 hod. v areálu fotbalového stadiónu na ulici Cukrovarské v obci Háj ve Slezsku dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do vnitřních prostor restaurace „Na hřišti“, odkud odcizil číšnický flek černé barvy v hodnotě 500,- Kč s finanční částkou na hotovosti 30.000,- Kč, ke škodě poškozené soukromé firmy z Háje ve Slezsku.

 

 

Vloupání do neobydleného domu na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice

Dne 5.11.2013 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v neupřesněné době ode dne 26.10.2013 do dne 5.11.2013 na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice vnikl po vysazení skleněné výplně vstupních dveří do neobývaného rodinného domu, odkud odcizil různé věci se škodou do výše 5.000,- Kč. Seznam odcizených věcí bude upřesněn poškozenými majiteli v co nejkratší době.


Vloupání do garáže u rekreační chaty v osadě Meleček na katastru obce Žimrovice

V přesně nezjištěné době ode dne 20.10.2013 do dne 2.11.2013 neznámý pachatel spáchal v chatové osadě Meleček na katastru Hradce nad Moravicí, část Žimrovice přečin „Krádež“ tím, že po vylomení dřevěných palubek vrat vnikl do garáže jedné z rekreačních chat, odkud odcizil elektrický prodlužovací kabel v délce 50 metrů oranžové barvy navinutý na plastové cívce černé barvy v hodnotě 1.199,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 4.800,- Kč. Poškozenému muži z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.999,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Případ odcizení mobilního telefonu z kapsy poškozeného na ulici Mezi trhy v Opavě objasněn

Dne 2.11.2013 v době kolem 19:30 hod. neznámý pachatel spáchal poblíž prodejny Forte na ulici Mezi trhy v Opavě přečin „Krádež“ tím, že pod záminkou žádosti o cigaretu přišel k poškozenému muži ročníku narození 1994 z Opavy-Kateřinek, přičemž mu následně sáhl do kapsy tepláků a odcizil mu mobilní telefon značky Samsung Galaxy mini v hodnotě 3.500,- Kč.
Dodatek : Provedeným šetřením ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty byl jako pachatel shora uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru ustanoven muž ročníku narození 1993 z Opavy, který se k trestné činnosti doznal a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo dne 5.11.2013 sděleno podezření ze spáchání přečinu „Krádež“.


Vloupání do dodávkového automobilu na ulici Mařádkové v Opavě

V blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 4.11.2013 do 05:00 hod. dne 5.11.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Mařádkové v Opavě přečin „Krádež“, přečin „Poškození cizí věci“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po vypáčení zámku předních dveří a po rozbití skleněné výplně zadních posuvných dveří vnikl do kabiny a nákladového prostoru zde zaparkovaného dodávkového motorového vozidla značky Peugeot Expert, odkud odcizil dioptrické brýle v hodnotě 5.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže z Opavy. Dále z automobilu odcizil aku vrtačku značky Tesco černé barvy v černém plastovém kufříku s nápisem Tesco a platební kartu, vše v hodnotě 1.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení automobilu činí 25.000,- Kč, vše ke škodě soukromé společnosti z Opavy. Celková škoda tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 31.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Odcizení vzduchotechniky ze dvora domu na ulici U Hřiště v Opavě-Kylešovicích

V přesně nezjištěné době od 15:30 hod. dne 28.10.2013 do 08:45 hod. dne 5.11.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici U Hřiště v Opavě-Kylešovicích přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přestřižení pletiva oplocení vstoupil na dvůr u jednoho z rodinných domů, odkud odcizil volně odložené 3 kusy vzduchotechnického potrubí o délce 3 metry, 3 kusy tvarovek, 2 kusy ocelového potrubí o délce 2,5 metrů, 1 kus ocelového potrubí o délce 2,5 metrů a 3 kusy ocelového potrubí o délce 2,5 metrů v celkové hodnotě 6.500,- Kč, přičemž škoda na oplocení činí 3.000,- Kč. Poškozené soukromé společnosti z Opavy-Kylešovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 9.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do ordinace v budově Polikliniky na ulici Náměstí Slezského odboje v Opavě

Neznámý pachatel spáchal v budově Polikliniky na ulici Náměstí Slezského odboje v Opavě přečin „Krádež“ tím, že v blíže neuvedené době od 15:00 hod. dne 4.11.2013 do 07:45. hod. dne 5.11.2013 po vypáčení dveří vnikl do odborné oční ambulance, která se nachází ve 2. nadzemním podlaží této budovy, odkud odcizil notebook značky HP Probook 453 v hodnotě 13.000,- Kč a finanční částku na hotovosti 2.000,- Kč. Poškozenému soukromému praktickému lékaři z Opavy tak vznikla celková škoda ve výši 15.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 5.11.2013 v 16:00 hod. policisté z opavského Dopravního inspektorátu PČR zajistili u budovy Územního odboru Policie České republiky na ulici Hrnčířské v Opavě muže ročníku narození 1983 z Budišova nad Budišovkou, který v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 3,14 promile alkoholu v dechu) ležel na travnaté ploše u chodníku, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, bezprostředně tímto ohrožoval svůj život a zdraví a budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích občanů. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o dodání výše uvedeného muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a škoda na majetku nevznikla. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Jednašedesátiletý muž páchal trestnou činnost v obci Větřkovice

Dne 5.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Porušování domovní svobody“ muži ročníku narození 1952 z Větřkovic, neboť tento na podkladě všech doposud zjištěných skutečností a z prováděného šetření v obci Větřkovice neoprávněně vstoupil do několika rodinných domů různých majitelů, kdy vždy využil řádného neuzamčení a nezajištění dveří, poněvadž se majitelé vždy nacházeli v domě nebo v přilehlých prostorách svých domů (ve sklepě, garáži, kůlně) a na pozemcích a zahradách, přičemž z obytných prostor odcizil láhve vína a finanční částky na hotovosti. Své protiprávní jednání majetkového charakteru spáchal v rozmezí od 3.10.2013 do 18.10.2013, kdy takto vstoupil do 7 rodinných domů poškozených občanů Větřkovic a způsobil tak celkovou škodu ve výši 1.720,- Kč.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem