Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.10.2013

Opava - Odcizení číšnického fleku s penězi v baru na Mírovém náměstí v Hlučíně a další...(12 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Velké Heraltice

Dne 5.10.2013 v době kolem 18:00 hod. řídil muž ročníku narození 1969 z Velkých Heraltic po ulici Sportovní v obci Velké Heraltice osobní motorové vozidlo značky Lada Niva, a to ve směru k obci Sádek, kdy při najíždění do levotočivé zatáčky najel pravými koly vozu na nezpevněnou krajnici, sjel do pravé silniční příkopy a pravou přední části automobilu narazil do kovových svodidel. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20.000,- Kč, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager byly shora uvedenému řidiči naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,80 promile, 1,84 promile a 1,79 promile. Čtyřiačtyřicetiletý muž s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování jako přečin „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 5.10.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20.000,- Kč.


Požáry kontejnerů v areálu Základní školy na ulici Školní v obci Háj ve Slezsku-Chabičov

Dne 4.10.2013 ve 23:30 hod. bylo pracovníkům IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) v Ostravě oznámeno zapálení kontejnerů na odpad, a to v areálu Základní školy na ulici Školní v obci Háj ve Slezsku, část Chabičov. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně, která zjistila, že zde již přítomní hasiči HZS Opava uhašují požáry 2 kovových kontejnerů a 1 plastové popelnice se škodou ve výši 2.000,- Kč. V areálu školy se v době příjezdu hlučínských policistů nacházely i 2 osoby, a to muž ročníku narození 1994 z Háje ve Slezsku a mladistvý muž ročníku narození 1996 z Háje ve Slezsku. U obou mladých mužů byly provedeny orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager, kdy devatenáctiletý muž nadýchal 2,27 promile a u sedmnáctiletého mladíka byla zjištěna hodnota 1,79 promile alkoholu v dechu. Zakročující policisté následně tohoto mladíka odvezli do místa jeho bydliště a předali jej rodičům. Vzhledem k tomu, že se devatenáctiletý muž v silně podnapilém stavu choval agresivně, arogantně a vulgárně, bylo ze strany zakročujících policistů rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování, kdy se zjišťuje, zda-li výše jmenovaní mladí muži nemají co dočinění se vzniklým požárem kontejnerů a popelnice.


Odcizení číšnického fleku v baru Merta na ulici Mírové náměstí v Hlučíně

Dne 5.10.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v baru s výherními automaty Merta na ulici Mírové náměstí v Hlučíně využil v době kolem 01:00 hod. dne 5.10.2013 chvilkové nepozornosti obsluhujícího personálu a z barového šuplíku odcizil volně odložený číšnický flek v hodnotě 500,- Kč s finanční částkou na hotovosti 25.868,- Kč. Poškozené soukromé společnosti z Ostravy tak byla způsobena celková škoda ve výši 26.368,- Kč.


Vloupání do sklepa rodinného domu v Hradci nad Moravicí, část Kajlovec

V blíže neustanovené době od 18:00 hod. dne 29.9.2013 do 08:00 hod. dne 5.10.2013 neznámý pachatel spáchal v Hradci nad Moravicí, část Kajlovec přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, kdy po vytlačení okénka vnikl do sklepa tohoto domu, odkud odcizil 4 kusy měděných trubek z bojleru a plastovou přepravku s 20 kusy piv značky Gambrinus 10°, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1963 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 760,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Odcizení peněženky z neuzamčeného pokoje v Rehabilitačním ústavu v obci Chuchelná

V přesně nezjištěné době od 18:00 hod. dne 30.9.2013 do 17:30 hod. dne 4.10.2013 neznámý pachatel spáchal v areálu Rehabilitačního ústavu na ulici Komenského v obci Chuchelná přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že z nezajištěného pokoje v budově S2 odcizil z neuzamčené skříňky dámskou peněženku černé barvy s finanční částkou na hotovosti 100,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1960 z Uherského Hradiště způsobena celková škoda ve výši 500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 5.10.2013 v době kolem 00:50 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Olbrichové v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Seat Toledo, a to muže ročníku narození 1991 z Krnova, okres Bruntál. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho tělě však vyzněl pozitivně na návykovou látku Amphetamin. Výzvu ze strany zakročujících policistů k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) však bezdůvodně dvaadvacetiletý muž odmítl. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení volně odložené kabelky v Absolut baru na ulici Zámecký okruh v Opavě

Dne 5.10.2013 v době kolem 12:30 hod. neznámý pachatel spáchal v restauraci Absolut bar na ulici Zámecký okruh v Opavě přečin „Krádež“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1991 z Budišova nad Budišovkou a odcizil jí volně odloženou dámskou koženou kabelku černobílé barvy, ve které se nacházel digitální fotoaparát značky Panasonic stříbrné barvy, korzet růžovočerné barvy, kosmetické potřeby, mobilní telefon značky Huawei stříbrnočernobílé barvy, pepřový sprej, tabletky, sluchátka značky Philips a svazek klíčů, čímž byla shora uvedené poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 10.400,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola řidiče osobního automobilu v obci Zlatníky

Dne 5.10.2013 v době kolem 18:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Ke Mlýnku v obci Zlatníky řidiče osobního motorového vozidla značky Mazda 626, a to muže ročníku narození 1967 z Opavy. Zakročující policisté tohoto muže vyznali k orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager, což bezdůvodně odmítl, rovněž bezdůvodně odmítl i lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve a moči). Řidičský průkaz mu zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení jízdních kol od budovy Obchodního centra Breda na ulici Nákladní v Opavě

Dne 5.10.2013 v době mezi 18:45 hod. a 20:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Nákladní v Opavě přečin „Krádež“ tím, že od vchodu do Obchodního centra Breda-Weinstein odcizil ze stojanu na jízdní kola zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky RB IQ černé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1990 z Kopřivnice, okres Nový Jičín způsobena celková škoda ve výši 35.150,- Kč. Dále ve stejnou dobu a na stejném místě odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky GT Avalanche černé barvy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1989 ze Zlína způsobena celková škoda ve výši 15.150,- Kč. Celková škoda tak činí 50.300,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození a odcizení pohybových čidel v areálu firmy na ulici Těšínské v Opavě

Dne 5.10.2013 v době kolem 20:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil do areálu společnosti Lichna Trade, kde rozbil jedno z pohybových čidel a druhé odcizil, čímž byla shora uvedené poškozené společnosti z Frýdku-Místku způsobena celková škoda ve výši zcela zřejmě přesahující finanční částku 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do garáže u rodinného domu v obci Guntramovice

Neznámý pachatel spáchal v Budišově nad Budišovkou, část Guntramovice přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že v noční době od 21:00 hod. dne 4.10.2013 do 05:50 hod. dne 5.10.2013 po odstranění visacího zámku vrat vnikl do garáže u jednoho z rodinných domů, odkud odcizil červenou tlakovou nádobu na plyn, měřící zařízení k nádobě, 8 kg stlačeného plynu CO, 3 kusy průhledných plastových kanystrů s 30 litry benzínu Natural 95, úhlovou brusku modré barvy značky Narex a elektrickou ruční vrtačku značky Narex modré barvy. Dále v garáži vnikl po vypáčení zámku dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Mitchubischi L 200, ze kterého odcizil jednomužnou motorovou pilu značky Jonsered červené barvy, obrácecí lopatku značky Fiskars oranžové barvy a měřící pásmo o délce 15 metrů značky Oregon, vše v hodnotě 27.099,- Kč, přičemž škoda na poškozeném zařízení činí 1.300,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1986 z Budišova nad Budišovkou tak byla způsobena celková škoda ve výši 28.399,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem