Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 4.12.2011

Opava - Nález munice pocházející z II. světové války a další události (5 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu neděle 4.prosince 2011 v rámci teritoria Územní odboru Policie České republiky Opava celkem tři dopravní nehody. Při těchto nehodách utrpěla jedna osoba zranění povahy lehké, přičemž hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 231.000,- Kč.
Nález munice pocházející z II. světové války v obci Ludgeřovice

Dvaatřicetiletý muž z Ludgeřovic dne 4.prosince 2011 kolem poledne telefonicky oznámil prostřednictvím tísňové linky čísla 158 nález munice pocházející z II. světové války. Dělostřelecký granát ráže 122 mm nalezl při výkopových pracích na pozemku vedle rodinného domu nacházejícího se na ulici Na Návsi v obci Ludgeřovice. Na místo se dostavili hlučínští policisté a policejní pyrotechnik, který si nalezenou munici následně převzal ke zneškodnění.
Podnapilá řidička na ulici Ratibořské v Opavě
Opavští policisté sdělili dne 4.prosince 2011 třiadvacetileté ženě z Opavska podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Shora uvedeného skutku se měla podezřelá žena dopustit dne 4.prosince 2011 v 04:45 hodin v Opavě na ulici Ratibořské. Na této ulici byla zastavena a následně kontrolována hlídkou opavských policistů, a to když řídila, ve směru jízdy do centra Opavy, osobní automobil tovární značky Peugeot 106. Na výzvu policisty se podrobila odbornému měření pomocí přístroje Dräger, s pozitivním výsledkem. V pětiminutových jí byly postupně naměřeny hodnoty 1,19, 1,33 a potřetí rovněž 1,33 promile alkoholu v jejím dechu. Tedy, shora jmenovaná svým jednáním vykonávala ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodila vlivem návykové látky, činnost, při které by mohla ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Z tohoto důvodu policisté ženu dle trestního řádu na místě silniční kontroly zadrželi a poté ji převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. O zadržení policisté informovali Okresní státní zastupitelství v Opavě. Stejného dne, tedy dne 4.12.2011, krátce před polednem, policisté ženu po jejím vystřízlivění a sdělení podezření, ze zadržení propustili na svobodu. Policisté případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
Vloupání do sklepního boxu
K případu došlo v době od 27.listopadu do 4.prosince 2011 v činžovním domě na ulici Palackého v Opavě. Neznámý pachatel v tomto domě vnikl, po předchozím vytržení oka petlice, do jednoho ze sklepních boxů. Z tohoto následně odcizil pánské horské jízdní kolo výrobní značky Lapierre LP X-Control 310, zlato červeno bílé barvy, i s příslušenstvím. Škodu ve výši 35.000,- Kč způsobil devětatřicetiletému obyvateli domu. Na zařízení sklepa škoda nevznikla.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
Kabelku odcizil z prostor kulturního domu
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Tohoto skutku se dopustil dne 4.prosince v době od 01:00 hodin do 03:30 hodin v prostorách kulturního domu v obci Stěbořice. Osmnáctileté ženě z Opavska odcizil její dámskou koženkovou kabelku, růžové barvy, kterou měla volně zavěšenou na židli. Okradená žena měla v kabelce dámský parfém, svazek klíčů, pletenou čepici (šedé barvy), kosmetickou taštičku s kosmetikou a tmavě modrou koženkovou peněženku s jejími osobními doklady, studentským průkazem pro slevy na autobusy a vlaky a s platební kartou, vše v celkové hodnotě 1.150,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky ve Velkých Heralticích.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
 

vytisknout  e-mailem