Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 4.11.2013

Opava - 33-letý muž fyzicky napadl v centru města Opavy dvě ženy a další...(17 případů) 

 

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů na ulici Ostravské v obci Budišovice

Dne 4.11.2013 v době kolem 19:00 hod. došlo na ulici Ostravské v obci Budišovice k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, které jely za sebou, kdy prvně jedoucí muž ročníku narození 1974 z Ostravy s osobním motorovým vozidlem značky Audi R8 zastavil z důvodu odbočení doleva na ulici K Zátiší, načež za ním jedoucí muž ročníku narození 1966 z Ostravy s osobním motorovým vozidlem značky BMW nedodržel bezpečnostní vzdálenost a přední části svého vozu narazil do zadní části vozu Audi. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 150.000,- Kč. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger vyzněla u druhého jmenovaného řidiče automobilu BMW negativně, odborné měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager bylo u prvně jmenovaného devětatřicetiletého řidiče vozu Audi pozitivní s naměřenými hodnotami 0,34 promile, 0,4 promile a 0,37 promile alkoholu v dechu. Na místě byl tomuto muži zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 4.11.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 6 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 218.000,- Kč.


Odcizení kol z osobního automobilu na ulici Nádražní v Dolním Benešově

Dne 4.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v noční době od 20:00 hod. dne 3.11.2013 do 05:15 hod. dne 4.11.2013 na ulici Nádražní v Dolním Benešově odcizil ze zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Chevrolet Cruze všechny 4 kompletní kola (disky s pneumatikami), čímž byla poškozenému muži z Dolního Benešova způsobena celková škoda ve výši 25.000,- Kč.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Dr. E. Beneše v Hlučíně

Dne 4.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 18:00 hod. dne 1.11.2013 do 21:00 hod. dne 3.11.2013 v jednom z bytových domů na ulici Dr. E. Beneše v Hlučíně vnikl po odstranění visacího zámku dveří do sklepního boxu poškozeného muže z Hlučína, ze kterého odcizil 2 rybářské pruty měděné barvy včetně navijáků, 2 rybářské pruty světlé barvy včetně navijáků, 1 podběrák, rybářský lístek a členskou legitimaci, vše v hodnotě 12.500,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 200,- Kč.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici 28. října v Hlučíně

Dne 4.11.2013 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v nezjištěné době ode dne 28.10.2013 do dne 4.11.2013 v jednom z bytových domů na ulici 28. října v Hlučíně vnikl po vystříhání otvoru v pletivu do sklepního boxu poškozeného muže z Hlučína, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky Apolo SX černé barvy v hodnotě 5.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2.000,- Kč.


Vloupání do sběrny druhotných surovin na ulici Luční v Kravařích

V blíže neustanovené době od 12:00 hod. dne 2.11.2013 do 05:45 hod. dne 4.11.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Luční v Kravařích přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil do uzamčeného areálu sběrny druhotných surovin, kde poškodil na několika místech opláštění budovy skladu se škodou ve výši 5.500,- Kč, poté vnikl dovnitř a odtud odcizil 270 kg barevných kovů v hodnotě 30.000,- Kč. Poškozené soukromé společnosti z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 35.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Šestadvacetiletý muž z Opavy tropil výtržnost v parku na ulici Sady Svobody v Opavě

Dne 4.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Výtržnictví“ muži ročníku narození 1987 z Opavy, neboť tento v době kolem 17:30 hod. dne 16.10.2013 v parku na ulici Sady Svobody v Opavě, a to při chůzi od kašny v části zvané Pod Ptačím vrchem ke kašně u budovy Obecního domu, odhaloval své přirození před kolemjdoucími osobami, čímž se na místě veřejnosti přístupném dopustil hrubé neslušnosti. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 4.11.2013 v 00:45 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1990 z Opavy, že před chvíli byla ve svém pronajatém bytě v jednom z panelových domů na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách fyzicky napadena ze strany svého přítele, a to muže ročníku narození 1984 z Brumovic, který jí udeřil do obličeje. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Vzhledem k tomu, že se devětadvacetiletý muž choval arogantně a agresivně i před přivolanými policisty, opakovaně zvonil a bušil na dveře oznamovatelky a orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,27 promile alkoholu v dechu, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Náměstí Slezského odboje v Opavě

V přesně nezjištěné době od 17:00 hod. dne 3.11.2013 do 06:15 hod. dne 4.11.2013 neznámý pachatel spáchal na parkovišti před budovou Základní školy na ulici Náměstí Slezského odboje v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Hyundai Accent, ze kterého se pokusil odcizit autorádio, přičemž toto poškodil a poškodil i další vnitřní prostory (volant, spínací skříňku, střední panel) a z vozu odcizil pouze doklady k automobilu, čímž byla poškozenému majiteli z Hradce nad Moravicí způsobena celková škoda ve výši 2.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Třiatřicetiletý muž z Chuchelné fyzicky napadl v centru města Opavy dvě ženy

Dne 4.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“, přečinu „Nebezpečné vyhrožování“ a přečinu „Ublížení na zdraví“ ve stádiu pokusu, kterých se dopustil muž ročníku narození 1980 z Chuchelné tím, že v době kolem 10:00 hod. dne 4.11.2013 nejprve v prostoru u bývalého Obchodního domu Breda na ulici Náměstí Republiky v Opavě vyhrožoval své přítelkyni (ženě ročníku narození 1970 z Opavy) se slovy : „Ty kurvo, já Tě zabiju“, což ve jmenované vzbudilo důvodnou obavu o její život a zdraví, neboť již v minulosti byla ze strany výše jmenovaného muže fyzicky napadena. Poškozená žena se po celou dobu slovního napadení schovávala za svou kamarádku, a to ženu ročníku narození 1991 z Bruntálu a když všichni tři došli až k prostoru lékárny U Salvátora na ulici Krnovské v Opavě, tak shora uvedený muž začal obě dvě ženy fyzicky napadat, kdy svou přítelkyni opakovaně udeřil pěstmi do obličeje, uchopením za vlasy jí strhl na zem a zde jí kopal do hlavy. Jakmile jí dvaadvacetiletá žena začala bránit, tak i ona byla opakovaně udeřena pěstí do hlavy a kopy do spodní části těla. Dále jí sdělil, že se už nikdy nemá snažit stavět mezi něho a jeho přítelkyni, jinak že jí zabije, což rovněž i v ní vzbudilo důvodnou obavu o její život a zdraví. Třiačtyřicetiletá žena shora popsaným jednáním utrpěla zranění povahy lehké (pohmoždění hlavy), které si vyžádalo jednorázové lékařské ošetření na chirurgické ambulanci Slezské nemocnice v Opavě. Poškozené dvaadvacetileté ženě vzniklo zranění rovněž povahy lehké (pohmoždění břišní stěny, pohmoždění kolene a stehna), což si také vyžádalo jednorázové lékařské ošetření na chirurgické ambulanci Slezské nemocnice v Opavě. Jak bylo dále zjištěno, tak se třiatřicetiletý muž uvedeného protiprávního jednání a chování dopustil i přesto, že byl za obdobný skutek pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě mimo jiné pro trestný čin „Výtržnictví“, za což mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody v délce trvání dvou roků a osmi měsíců. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení stavebního výtahu v areálu Rehabilitačního ústavu v obci Hrabyně

Dne 28.10.2013 v době kolem 15:30 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Hrabyně přečin „Krádež“ tím, že z volně přístupného skladovacího prostoru na stavbě Rehabilitačního ústavu odcizil volně odložený přenosný výtah značky Geda s pohonem a s ovládáním v hodnotě 60.000,- Kč, ke škodě poškozené soukromé společnosti z Ostravy. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pokus vloupání do vinárny na ulici Jateční v Opavě

V blíže nezjištěné době od 17:00 hod. dne 30.10.2013 do 11:00 hod. dne 3.11.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Jateční v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že se páčením dveří pokusil vniknout do vinárny U Ferdy, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozenému majiteli objektu z Opavy však na zařízení byla způsobena celková škoda ve výši 4.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dvaadvacetiletý muž z Velkých Heraltic odcizil okapy z garáže na ulici Bochenkové v Opavě

Dne 4.11.2013 ve 12:45 hod. policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistili v garážovišti na ulici Bochenkové v Opavě muže ročníku narození 1991 z Velkých Heraltic, který chvíli předtím v podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,62 promile alkoholu v dechu) odcizil z jedné z garáží okapové svody, čímž způsobil škodu ve výši 1.000,- Kč. Vzhledem k tomu, že byl výše uvedený dvaadvacetiletý muž v silně podnapilém stavu, bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je v této chvíli šetřen jako přestupek proti majetku, kdy však bude vyžádán výpis z rejstříku trestů, zda-li se u tohoto muže nejedná o recidivu, zda-li tedy nebyl v posledních 3 létech pravomocně potrestán a odsouzen pro přečin „Krádež“. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Odcizení batohu z nezajištěného osobního automobilu u prodejny v obci Hlavnice

Dne 4.11.2013 v době kolem 05:30 hod. neznámý pachatel spáchal u prodejny smíšeného zboží v obci Hlavnice přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1979 z Hlavnice a z nezajištěného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia jí odcizil volně odložený černý látkový batoh, ve kterém byl svazek klíčů, elektronický čip do zaměstnání, mobilní telefon značky Nokia 6300 červené barvy, dámská kožená peněženka s finanční částkou na hotovosti 1.000,- Kč, s různými osobními doklady a se 2 kusy platebních karet, přičemž bylo dále zjištěno, že neznámý pachatel chvíli poté za použití takto odcizených platebních karet provedl neoprávněný výběr finanční částky ve výši 10.000,- Kč, a to z jednoho z opavských bankomatů. Shora uvedené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 13.200,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích v úzké spolupráci se svými opavskými kolegy.


Vloupání do areálu Zemědělského družstva v obci Litultovice

V přesně neuvedené době od 15:00 hod. dne 1.11.2013 do 08:30 hod. dne 3.11.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Litultovice přečin „Krádež“ tím, že po odstranění visacího zámku brány vstoupil do areálu Zemědělského obchodního družstva, kdy z nezajištěné budovy skladu nahradních dílů odcizil otočnou skřín k nakládači, 2 kusy ramen k nakládači a 800 kg kovového šrotu, vše v hodnotě 32.900,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Odcizení dřeva z lesního porostu na katastru Vítkova, část Klokočov

Neznámý pachatel spáchal v lesním porostu zvaném „Palesek“ na katastru Vítkova, část Klokočov přečin „Krádež“ tím, že v neupřesněné době ode dne 18.10.2013 do dne 2.11.2013 odcizil ze skládky dřeva vytěženou smrkovou dřevní hmotu (2,1 m3 surových kmenů), dvoumetrové výřezy v množství 1,66 m3 a pětimetrové výřezy v množství 2,55 m3, vše v celkové hodnotě 9.048,- Kč, ke škodě poškozené organizaci Technické služby Města Vítkov. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Devatenáctiletý muž z Opavy odcizil zboží v opavském hypermarketu Tesco

Dne 4.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil muž ročníku narození 1994 z Opavy tím, že v době kolem 17:30 hod. dne 4.11.2013 odcizil v hypermarketu Tesco na ulici Těšínské v Opavě volně vystavené zboží (řetěz na jízdní kolo) v hodnotě 150,- Kč, kdy s tímto zbožím prošel přes pokladní zónu bez úhrady a zde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán přivolaným opavským policistům PČR, kdy lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u devatenáctiletého muže jedná o recidivu, poněvadž se uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě z února roku 2013 mimo jiné pro přečin „Krádež“ k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání 6 měsíců, se zkušební dobou do března roku 2015. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem