Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 4.10.2013

Opava - Vloupání do výlohy prodejny s oblečením v centru Opavy a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 4.10.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 5 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 365.000,- Kč.


Kravařští policisté kontrolovali ženu s psychickými problémy

Dne 4.10.2013 v době kolem 11:00 hod. si policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích při běžném výkonu služby všimla na polní cestě u odbočky na letiště Dolní Benešov, část Zábřeh, a to v blízkosti silnice mezi Kravařemi a obcí Zábřeh neznámé ženy, která postávala na poli, byla oblečena pouze v sukni, v tričku s krátkým rukávem a na hlavě měla šátek. Z důvodu toho, že venkovní teplota byla pouze 6 C° a tato žena se na poli nacházela zcela sama, policisté se rozhodli jí kontaktovat a dotázat se, co zde dělá. Jak bylo následně zjištěno, tak se jednalo o ženu ročníku narození 1957 z Kravař, která byla značně zmatená, policistům neustále říkala, že na poli hledá vodu a poněvadž k nedostatečnému oblečení hrozilo její podchlazení, tak zakročující policisté tuto ženu převezli do policejní budovy. Následným šetřením u ošetřující lékařky této ženy a u pracovníků Městského úřadu v Kravařích bylo zjištěno, že šestapadesátiletá žena trpí psychickými problémy, se kterými se již v minulosti léčila, její zdravotní stav se neustále zhoršuje a proto kompetentní orgány rozhodly o jejím dodání do Psychiatrické nemocnice v Opavě. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Velké Hoštice

Dne 4.10.2013 v 11:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1957 ze Štítiny, že před chvíli při zemědělských pracích na poli na katastru obce Velké Hoštice nalezl nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistila policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu ráže 82 mm sovětské výroby.


Vloupání do výkladní skříně prodejny s oblečením na Horním náměstí v Opavě

Dne 4.10.2013 v době kolem 05:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Horní náměstí v Opavě přečin „Krádež“ tím, že vhozením betonového úlomku rozbil skleněnou výplň výlohy prodejny Subform, odkud následně odcizil 8 kusů dámských bund a 3 kusy snowboardových kalhot v celkové hodnotě 44.290,- Kč, přičemž škoda rozbitím skleněné výplně výkladní skříně činí 4.500,- Kč. Poškozené společnosti z Brna tak byla způsobena celková škoda ve výši 48.790,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do garáže na ulici Vojanové v Opavě

V blíže neustanovené době od 10:00 hod. dne 30.9.2013 do 08:00 hod. dne 4.10.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Vojanové v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že po odstranění visacího zámku vrat vnikl do řadové garáže poškozeného muže ročníku narození 1990 z Opavy-Kateřinek, kterou prohledal, nic z ní neodcizil, na zařízení však způsobil škodu ve výši 200,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženky z kabelky v areálu Slezské nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 3.10.2013 v době mezi 12:00 hod. a 18:00 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu Slezské nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v sociální místnosti ve 2. patře oddělení L4 odcizil z volně odložené dámské kabelky dámskou koženkovou peněženku černé barvy s různými osobními doklady, s finanční částkou na hotovosti 70,- Kč a s platební kartou s uvedeným PIN kódem, kdy za pomocí takto odcizené platební karty následně provedl neoprávněný výběr finanční částky 10.000,- Kč z opavského bankomatu, čímž poškozené ženě ročníku narození 1963 z Opavy byla způsobena celková škoda ve výši 10.470,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení batohu z chodby činžovního domu na ulici Zacpalové v Opavě

V přesně neustanovené době od 21:00 hod. dne 3.10.2013 do 16:00 hod. dne 4.10.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Zacpalové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že z chodby jednoho z činžovních domů odcizil zde volně odložený rybářský batoh černošedé barvy, ve kterém se nacházel fotoaparát značky Canon černé barvy, sluneční brýle značky Polaris a oblečení k rybolovu, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1984 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 15.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem