Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 30.10.2009

Odcizení kabelky z nákupního vozíku, výbuch kotle v rodinném domě a další...(10 případů) 

 

Výtržnictví během fotbalového utkání SFC Opava-FC Baník Ostrava – známý pachatel

Opavští policisté dne 30.10.2009 zahájili trestní stíhání dalšího muže pro trestný čin „Výtržnictví“, kdy obviněným je muž ročníku narození 1982 z Krnova, okres Bruntál, poněvadž tento dne 16.9.2009 v době kolem 19:10 hod., během probíhajícího fotbalového utkání mezi celky SFC Opava a Baník Ostrava, vběhl na hrací plochu fotbalového stadiónu v Městských sadech na ulici Lipové v Opavě, kde se snažil napadat fanoušky hostujícího Baníku Ostrava a taktéž členy bezpečnostní agentury Seys Security Opava. Jeho trestná činnost byla zjištěna na základě vyhodnocených pořízených videozáznamů z průběhu bezpečnostního opatření.


Výbuch kotle na tuhá paliva v rodinném domě v obci Těškovice

Dne 29.10.2009 v době kolem 17:15 hod. došlo při manipulaci s průtokovým ventilem okruhu topení k tlakové destrukci dvouplášťového ocelového kotle na tuhá paliva domácí výroby, a to v suterénu rodinného domu v obci Těškovice, kdy došlo ke zranění majitele domu, muže ročníku narození 1955 z Těškovic, který utrpěl zlomeninu dolní končetiny s neupřesněnou dobou léčení. Na místě následného požáru zasahovali hasiči HZS Bílovec a hasiči SDH Těškovice. Zraněný muž byl převezen sanitním vozidlem RZS do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě na urgentní příjem. Na zařízení domu byla způsobena předběžná škoda ve výši 100.000,- Kč. Přesná příčina výbuchu kotle je předmětem dalšího šetření ze strany hasičů HZS Opava a policistů z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Opavské v Dolním Benešově – neznámý pachatel

Dne 29.10.2009 v době od 15:30 hod. do 16:30 hod. neznámý pachatel na parkovišti u nákupního střediska na ulici Opavské v Dolním Benešově vnikl dosud nezjištěným způsobem přes zadní zajištěné dveře do ložné plochy zde zaparkovaného a uzamčeného motorového vozidla značky Fiat Ducato, odkud odcizil řetězovou motorovou benzínovou pilu značky Stihl oranžové barvy a elektrickou příklepovou vrtačku značky Bosch modré barvy, čímž byla poškozené společnosti Zdeja-Bau spol. s r.o. Frýdek-Místek způsobena škoda v celkové výši 13.000,- Kč. K poškození motorového vozidla nedošlo. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně pro trestný čin „Krádež“.


Loupežné přepadení ženy v Sadech Svobody v Opavě – neznámí pachatelé

Dne 30.10.2009 byly policejním komisařem Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Loupež“, kterého se neznámí pachatelé dopustili tím, že dne 27.10.2009 v době kolem 14:00 hod. v Sadech Svobody v Opavě přistoupili zezadu k poškozené ženě ročníku narození 1993 z Vršovic, kdy jeden z neznámých mužů ji uchopil zezadu rukou přes ústa, další muž ji uchopil zezadu kolem pasu a třetí muž ji strhl z levého ramene kabelku, ze které pak vytáhl peněženku a z ní odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 900,- Kč. Peněženku i kabelku pak odhodili na chodník a z místu činu odešli parkem směrem k ulici Olbrichové v Opavě. Další škodu na majetku nezpůsobili, ke zranění poškozené mladistvé ženy nedošlo. Případ je nadále v šetření.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Ve 14:15 hod. dne 30.10.2009 byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava v areálu železniční stanice ČD Opava-východ na ulici Jánské zajištěn muž ročníku narození 1975 z Opavy, který v silně podnapilém stavu pokřikoval po kolemjdoucích osobách a tím budil veřejné pohoršení. Dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager u něj byla naměřena hodnota 2,85 promile alkoholu v jeho dechu a z výše uvedených důvodů bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Odcizení kabelky z nákupního vozíku v supermarketu Kaufland na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel

Dne 30.10.2009 v době od 12:30 hod. do 12:40 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1947 z Opavy-Kateřinek a při nákupu v supermarketu Kaufland jí odcizil z volně odstaveného nákupního vozíku její dámskou kabelku fialové barvy v hodnotě 300,- Kč, ve které byla dámská kožená peněženka černé barvy v hodnotě 250,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 1.000,- Kč, dále bylo v kabelce černé kožené pouzdro v hodnotě 200,- Kč s různými osobními doklady, s platební kartou, s čipovou kartou MHD Opava v hodnotě 500,- Kč, dále pak svazek klíčů v hodnotě 350,- Kč, klíče od motorového vozidla v hodnotě 1.200,- Kč, mobilní telefon značky Alcatel One Touch šedé barvy v hodnotě 1.500,- Kč a další osobní písemnosti, čímž byla poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 5.300,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Celní v Hlučíně – neznámý pachatel

Dne 30.10.2009 v době od 15:30 hod. do 16:15 hod. neznámý pachatel po vypáčení zámku předních dveří vnikl do motorového vozidla značky Fiat Ducato, které bylo zaparkováno na parkovišti před prodejnou supermarketu Lidl na ulici Celní v Hlučíně, ze kterého odcizil autorádio značky Silver v hodnotě 2.600,- Kč, kdy poškozením zámků obou předních dveří způsobil škodu ve výši 4.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně pro trestný čin „Krádež“ a poškozenému muži ročníku narození 1962 z Dolního Benešova byla způsobena celková škoda ve výši 6.600,- Kč.


Odcizení finanční částky v prodejně komisního zboží na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel

Dne 30.10.2009 v době kolem 16:15 hod. neznámý pachatel spáchal v nákupním středisku Delvita na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách trestný čin „Krádež“ tím, že v prodejně komisního zboží obnošeného šatstva využil chvilkové nepozornosti prodavačky, ženy ročníku narození 1942 z Opavy-Kateřinek a z pod prodejního pultu jí odcizil plechovou krabičku s tržbou v celkové výši 3.256,- Kč. Pachatel po této krádeži z prodejny vyběhl, byl však dostižen majitelem prodejny, kterému se podařilo odebrat mu odcizenou plechovou krabičku s penězi, jenž však upadla na zem a v době, kdy poškozený majitel ze země sbíral rozsypané peníze, tak neznámá osoba tohoto využila, ze země zvedla dvě pětisetkorunové bankovky a z místa utekla. Celková škoda činí 1.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení kabelky z nezajištěného motorového vozidla na ulici Hlučínské v Dolním Benešově – neznámý pachatel

Dne 30.10.2009 byly policisty z obvodního oddělení PČR Hlučín zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“ a trestného činu „Neoprávněné držení platební karty“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 30.10.2009 v době mezi 19:00 hod. a 20:00 hod. odcizil z nezajištěného osobního motorového vozidla značky VW Passat combi, které bylo zaparkováno v areálu firmy Kozák Tour na ulici Hlučínské v Dolním Benešově, volně odloženou dámskou koženou kabelku zelenohnědé barvy, ve které byla béžová peněženka s finanční částkou na hotovosti ve výši 200,- Kč, různé osobní doklady, platební karta, svazek 12 klíčů a stravovací čipová karta. Dále z vozidla odcizil dámskou plátěnou bundu zelené barvy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1961 ze Zlatých Hor, okres Jeseník způsobena celková škoda ve výši 1.840,- Kč. K poškození vozidla nedošlo.


Dopravní nehodovost

Dne 30.10.2009 opavští policisté šetřili jednu oznámenou dopravní nehodu, při které došlo k lehkému zranění jedné osoby. V souvislosti s touto nehodou vznikla hmotná škoda ve výši 45.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem