Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 29.3.2009

Vloupání do prodejen, nález munice, podnapilý řidič a další...(7 případů) 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Štítina


Dne 29.3.2009 v době kolem 08:40 hod. byl na ulici Komenského v obci Štítina zastaven a kontrolován policejní hlídkou z dopravního inspektorátu Policie České republiky územního odboru vnější služby Opava řidič osobního motorového vozidla tovární značky Škoda 120, kdy po předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla bylo zjištěno, že se jedná o muže ročníku narození 1978 ze Štítiny. Tento řidič byl následně policisty vyzván k provedení orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager, která vyzněla pozitivně s naměřenou hodnotou 0,34 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič byl poučen o svých právech, s naměřenou hodnotou souhlasil a nežádal dalšího lékařského vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Na místě bylo s jednatřicetiletým mužem sepsáno oznámení o dopravním přestupku a bylo mu zakázáno řízení motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.



Vloupání do prodejny stavebnin a autosalónu v Opavě-Komárově – neznámý pachatel


Dne 29.3.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci trestných činů „Krádež“ a „Poškozování cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 12:00 hod. dne 28.3.2009 do 07:30 hod. dne 29.3.2009 :

1) po předchozím vykopnutí skleněné výplně vstupních dveří vnikl do prodejny stavebnin na ulici Ostravské v Opavě, městské části Komárov, kdy po vypáčení zásuvky prodejního pultu odcizil stříbrný zásobník na peníze s finanční částkou na hotovosti ve výši 1.000,- Kč a dále pak z nezajištěné skříňky prodejního pultu odcizil LCD monitor značky Acer stříbrné barvy velikosti 24, čímž poškozené společnosti Stavebniny Ceskom s.r.o. Opava způsobil odcizením škodu ve výši 6.000,- Kč a na zařízení škodu ve výši 6.000,- Kč

2) po předchozím rozbití skleněné výplně výlohy vnikl do autosalónu Chevrolet na ulici Podvihovské v Opavě-Komárově, odkud po vypáčení zásuvkového boxu pod pracovním stolem odcizil uzamčenou příruční kovovou pokladnu v hodnotě 1.000,- Kč s finanční částkou na hotovosti 3.000,- Kč a dále pak z nezajištěného zásuvkového boxu pod vedlejším pracovním stolem odcizil uzamčenou kovovou příruční pokladnu v hodnotě 500,- Kč s finanční hotovostí ve výši 3.000,- Kč, čímž odcizením způsobil společnosti autosalón Schromm s.r.o. Opava celkovou škodu ve výši 7.500,- Kč a rozbitím výlohy a poškozením vystavených motorových vozidel způsobil škodu ve výši 85.000,- Kč.

Celková škoda tedy činí 104.500,- Kč.



Vloupání do prodejny s obuví na ulici Havlíčkové v Opavě – neznámý pachatel


V době od 12:00 hod. dne 28.3.2009 do 08:00 hod. dne 29.3.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Havlíčkové v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že po vyražení vstupních dřevěných dveří vnikl do prodejny s obuví a koženou galanterií, kdy došlo k poškození dřevěného rámu vstupních dveří a rozbití skleněné výplně vstupních dveří se škodou ve výši 5.000,- Kč a z prodejny odcizil vystavené kožené kabelky značky Brasils a značky Arwel v celkové hodnotě 26.400,- Kč. Poškozené firmě Andree a Andree s.r.o. Opava byla způsobena celková škoda ve výši 31.400,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění osoby na PZS PL Opava k vystřízlivění


Dne 29.3.2009 v 11:30 hod. byla v restauraci U kruhu v areálu Rehabilitačního ústavu v obci Hrabyně policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava zajištěna žena ročníku narození 1971 z Kobeřic, která v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager byla u ní naměřena hodnota 3,69 promile alkoholu v jejím dechu) slovně urážela obsluhu restaurace, a to ženu ročníku narození 1985 z Hrabyně. Vzhledem k její silné podnapilosti bylo rozhodnuto o jejím dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.



Nález munice pocházející z 2. světové války v obci Dobroslavice


Dne 29.3.2009 v 11:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1976 z Ostravy, že před chvíli nalezl v lesním porostu na ulici Slezské v obci Dobroslavice předmět, který připomíná munici pocházející z 2. světové války. Na místo se ihned dostavili policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín, kteří místo nálezu zajistili do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, pracoviště Frýdek-Místek, který si zajistil a k zneškodnění odvezl přední část dělostřeleckého protipancéřového granátu ráže 150 mm.



Odcizení mobilního telefonu z poutka kalhot při jízdě trolejbusem MHD Opava – neznámý pachatel


Dne 29.3.2009 v době od 17:25 hod. do 17:45 hod. neznámý pachatel spáchal v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že ve výše uvedené době na přesně nezjištěném místě při cestě trolejbusem MHD číslo 201 ze zastávky u supermarketu Hypernova na ulici Purkyňové v Opavě do zastávky U divadla na Horním náměstí v Opavě odcizil poškozenému muži ročníku narození 1986 z Opavy z poutka kalhot, které přetrhl, zavěšený mobilní telefon značky Nokia typu E50 stříbrno-černé barvy v hodnotě 3.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Dopravní nehodovost


Za den 29.3.2009 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky Opava ke dvěma nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, kdy jeden z účastníků utrpěl lehké zranění a vznikla hmotná škoda v celkové výši 32.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem