Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 29.12.2011

Opava - Policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném vozidle Škoda Fabia a další ... (7 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu čtvrtka 29.prosince 2011 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava jednu dopravní nehodu. Při této nehodě nedošlo ke zranění žádné osoby, hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 40.000,- Kč.  
Pokusil se odcizit příruční tašku
Neznámý pachatel je podezřelý z přečinu krádeže na osobách, spáchaného ve stádiu pokusu. Tohoto skutku se dopustil dne 29.prosince 2011 v době kolem 05:45 hodin v obci Píšť na silnici, v prostoru před tamní restaurací. Pachatel se pokusil, bez užití násilí, odcizit třiačtyřicetileté ženě z Píště v průběhu její jízdy na jízdním kole z drátěného košíku, který měla připevněný na nosiči tohoto kola, příruční tašku, v hodnotě 500,- Kč. Shora jmenovaná měla v tašce mobilní telefon značky Samsung, svazek klíčů a peněženkou se svými osobními doklady a finanční hotovostí 2.000,- Kč. Neznámý pachatel mohl poškozené ženě způsobit odcizením příruční tašky škodu v celkové výši 4.100,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Hlučíně.
Policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném vozidle Škoda Fabia
Hlučínští policisté zahájili dne 29.prosince 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinu neoprávněného užívání cizí věci, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Shora uvedeného skutku se dosud nezjištěný pachatel dopustil v nočních hodinách z 27. na 28.prosince 2011 v obci Šilheřovice na ulici Ke Kovárně. Nezjištěným způsobem se zmocnil zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fabia, registrační značky 3T5 8332, roku výroby 2005, barvy červené metalízy. Jednačtyřicetiletý majitel vozidla z Šilheřovic měl tou dobou v nádrži celkem 45 litrů benzínu, přičemž součástí vybavení vozu bylo i autorádio značky Panasonic, s CD mechanikou. Poškozenému majiteli způsobil neznámý pachatel odcizením automobilu celkovou škodu ve výši 50.000,- Kč. Téhož dne vyhlásili policisté po odcizeném vozidle celostátní pátrání.
 
Vloupání do restaurace v obci Kozmice
K případu vloupání do restaurace nacházející se na ulici Hlavní v obci Kozmice došlo dne 29.prosince 2011 v době od 01:30 hodin do 05:00 hodin. Neznámý pachatel do restaurace vnikl až po rozbití okna. Předtím se totiž neúspěšně pokusil vypáčit hlavní vstupní dveře hostince. V prostorách restaurace, za výčepním pultem, následně násilím otevřel uzamčenou skříňku, ze které odcizil plastovou krabičku s finanční hotovostí 7.700,- Kč (v mincích různých nominálních hodnot), ke škodě čtyřiatřicetiletého muže z Kozmic. Rozbitím okna a poškozením vstupních dveří způsobil pachatel Obecnímu úřadu Kozmice škodu v předběžné výši 1.500,- Kč. K poškození skříňky, ve které se nacházela shora uvedená finanční hotovost, nedošlo.
Hlučínští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Měděný svod odcizil ze zdi rodinného domu
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 29.prosince 2011 v době od 07:35 hodin do 07:45 hodin v obci Kozmice na ulici Pod Lipami. Po uvolnění objímek odcizil ze zdi jednoho z tamních rodinných domů, jehož pozemek je souvisle oplocen, jeden měděný svod (o průměru 100 mm a délky 5 m). Sedmdesátileté majitelce domu tak neznámý pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 3.000,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin porušování domovní svobody.
Netbook odcizil z restaurace
Hradečtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Tohoto skutku se dopustil dne 29.prosince 2011 v době od 18:30 hodin do 18:40 hodin v restauraci na ulici Opavské v Hradci nad Moravicí. Po předchozím odvrácení pozornosti obsluhujícího odcizil z prodejního pultu této restaurace zde volně odložený netbook značky Samsung a celkem osmnáct krabiček cigaret různých značek. Obsluhujícímu, sedmatřicetiletému muži z Bruntálu, tím neznámý pachatel způsobil odcizením shora uvedených věcí celkovou škodu ve výši 9.246,- Kč.
Sprejerství v Opavě – Kateřinkách  

Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Tohoto skutku se dopustil v Opavě – Kateřinkách hned ve dvou případech:
  • K prvnímu případu došlo v době od 10.prosince do 24.prosince tohoto roku v Opavě na ulici Vodní. Pachatel sprejem černé barvy postříkal fasádu jednoho z domů. Na fasádu nastříkal svislý nápis, a to značku hvězdy, tři číslice, písmeno "R" v kruhu a značku šipky nahoru (o rozměrech 156 cm x 22 cm). Šedesátiletému muži z Kravař tím způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč.
  • K druhému případu došlo v nočních hodinách z 27. na 28.prosince 2011 rovněž v Opavě – Kateřinkách na ulici Vodní. Neznámý pachatel poškodil nečitelným nápisem modré barvy (o rozměrech 38 cm x 38 cm) dveře přízemního bytu, a to v domě nacházejícího se vedle domu uvedeného v prvním skutku. Pachatel navíc poškodil modrou barvou i zeď vedle těchto dveří, a to nápisem „TY" (o rozměrech 10 cm x 8 cm). Škodu ve výši 2.600,- Kč způsobil opět šedesátiletému muži z Kravař.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem