Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 28.2.2009

Policejní události na Opavsku za den 28.2.2009 (9 případů) 

Dodání podnapilé ženy na PZS Opava k vystřízlivění


Dne 27.2.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Vítkov započali šetření ve věci přestupku proti občanskému soužití, kterého se dopustila žena ročníku narození 1988 z Vítkova, která dne 27.2.2009 ve 22:40 hod. v silně podnapilém stavu v místě společného trvalého bydliště na ulici Opavské ve Vítkově slovně napadala a vyhrožovala ujmou na zdraví své matce, ženě ročníku narození 1951 z Vítkova. Vzhledem k tomu, že ve svém napadání pokračovala i před přivolanými policisty, bylo rozhodnuto o jejím dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění.



Řízení motorového vozidla řidičem s vysloveným zákazem řízení v Opavě


Dne 28.2.2009 byly policisty z obvodního oddělení PČR Opava zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Maření výkonu úředního rozhodnutí“ a ve věci trestného činu „Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění“, kterých se dopustil muž ročníku narození 1984 ze Stěbořic, neboť tento dne 27.2.2009 v době kolem 23:45 hod. po ulici Zámecký okruh v Opavě řídil osobní motorové vozidlo značky Ford Escort, přestože mu byl rozhodnutím Magistrátu města Opavy vysloven zákaz řízení motorových vozidel s dobou platnosti od prosince 2008 do srpna 2009. Vykonával tedy činnost, která mu byla uvedeným statutárním orgánem zakázána a řídil motorové vozidlo, ačkoliv nebyl v té době držitelem příslušného řidičského oprávnění. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení.



Vloupání do kanceláře uhelných skladů v obci Čermná ve Slezsku – neznámý pachatel


V době od 13:30 hod. dne 27.2.2009 do 08:00 hod. dne 28.2.2009 neznámý pachatel spáchal v obci Čermná ve Slezsku trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že odstranil visací zámek FAB vstupní brány do objektu uhelných skladů, dále vypáčil bezpečnostní zámek FAB vstupních dveří, vnikl tak do chodby objektu uhelných skladů, následně vypáčil dveře vedoucí do kanceláře, odstranil zde dva visací zámky z mříží za těmito dveřmi, v kanceláři vypáčil dvířka dvou trezorů zabudovaných ve zdi a odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 4.894,- Kč. Poškozením zařízení objektu způsobil škodu v celkové výši 10.994,- Kč, vše ke škodě společnosti Nespo s.r.o. Opava. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR Vítkov.



Vloupání do zahradní chatky na ulici Jaselské v Opavě – neznámý pachatel


V době od 16:30 hod. dne 27.2.2009 do 14:00 hod. dne 28.2.2009 neznámý pachatel spáchal v zahrádkářské osadě U vodárny na ulici Jaselské v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Porušování domovní svobody“ tím, že po předchozím rozstřižení pletiva vstupní branky vnikl na pozemek ženy ročníku narození 1959 z Opavy-Jaktaře a dále po rozbití skleněné výplně okna vnikl do její zahradní chaty, odkud odcizil jeden pár běžeckých lyží značky Fischer v hodnotě 2.500,- Kč a jeden pár lyžařských holí v hodnotě 500,- Kč, čímž byla poškozené majitelce způsobena odcizením škoda ve výši 3.000,- Kč a na zařízení škoda ve výši 500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla z Hlučíně


Dne 28.2.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín ve zkráceném přípravném řízení sdělili muži ročníku narození 1983 z Ludgeřovic podezření z trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“, neboť tento dne 28.2.2009 v době kolem 11:10 hod. řídil po ulici ČSA v Hlučíně osobní motorové vozidlo tovární značky Fiat Brava, a to po předchozím požití alkoholických nápojů, přičemž vozidlo po jízdě zaparkoval u herny Magic v Hlučíně a bezprostředně po zastavení byl kontrolován hlídkou strážníků MP Hlučín. Vzhledem k tomu, že jevil známky požití alkoholu, byla na místo přivolána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Hlučín, která u shora uvedeného muže provedla orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger s naměřenou hodnotou 1,91 promile alkoholu v jeho dechu. V daném případě tedy vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Případ je nadále v šetření a muži byla zakázána jízda do dalšího rozhodnutí.



Zajištění osoby na PZS Opava k vystřízlivění


Dne 28.2.2009 v 14:15 hod. bylo telefonicky oznámeno ženou ročníku narození 1963 z Vítkova, že v prodejně potravin U Anděla na ulici Švermové ve Vítkově dochází k narušování občanského soužití ze strany neznámého muže. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Vítkov, která na místě zjistila, že muž ročníku narození 1958 z Vítkova v silně podnapilém stavu obtěžuje zákazníky uvedeného obchodu a tyto slovně uráží. Na výzvy prodavaček k opuštění prodejny nereagoval a ve svém jednání pokračoval i v přítomnosti policistů. Z důvodu toho, že vznikla obava, že ve svém protiprávním jednání bude muž i nadále pokračovat, bylo rozhodnuto o jeho zajištění a umístění na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Zde mu byla orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager naměřena hodnota 3,65 promile alkoholu v jeho dechu. Věc je šetřena jako přestupek proti občanskému soužití.



Řízení motorového vozidla řidičem bez řidičského průkazu v Opavě-Kateřinkách


Dne 28.2.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Opava ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu „Maření výkonu úředního rozhodnutí“ a z trestného činu „Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění“, a to muži ročníku narození 1987 z Prahy, neboť tento dne 28.2.2009 v době kolem 14:30 hod. řídil po ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách, ve směru jízdy z centra města, osobní motorové vozidlo značky BMW, kdy byl stavěn a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava. Kontrolou bylo zjištěno, že jmenovaný není v současné době držitelem příslušného řidičského oprávnění a má rozsudkem okresního soudu Opava z listopadu 2008 vysloven zákaz řízení motorových vozidel v době trvání do prosince 2009.



Dopravní nehodovost


Dne 28.2.2009 nebyla v okrese Opava nahlášena a šetřena žádná dopravní nehoda.



Vloupání do prodejny jízdních kol na ulici Těšínské v Opavě – neznámý pachatel


Dne 28.2.2009 v době kolem 21:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že po předchozím vypáčení plastového okna vnikl do kanceláře prodejny jízdních kol Sundance bicycles u hypermarketu Globus, kdy z pracovního stolu odcizil dva notebooky v celkové hodnotě 50.000,- Kč a na zařízení kanceláře způsobil škodu ve výši 6.000,- Kč, vše ke škodě společnosti Novus Bices s.r.o. Otice. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

vytisknout  e-mailem