Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 28.12.2011

Opava - Podezřelého muže zadrželi bezprostředně po činu poškození majitelé a další ...(9 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu středy 28.prosince 2011 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem dvě dopravní nehody. Při těchto nehodách nedošlo ke zranění žádného z účastníků, hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 20.500,- Kč.
Vloupání do rodinného domu v obci Hať
K vloupání do rodinného domu nacházejícího se na ulici Lipové v obci Hať došlo dne 19.prosince 2011 v době od 07:15 hodin do 14:30 hodin. Do tohoto domu vnikl neznámý pachatel po předchozím vypáčení plastového okna. Z obytných místností v domě následně odcizil plastovou oválnou šperkovnici, ve které se nacházely stříbrný prsten (s bílým kamenem), zlatý prsten (zdobený bílým zlatem) a přívěsek ze stříbrného kovu (čtvercového tvaru, s dvěma delfíny). Dále pachatel odcizil i plastovou šperkovnici ve tvaru srdce. V této šperkovnici byla dámská koženková peněženka, beze obsahu, a následující šperky: pár zlatých náušnic (délky 2 cm, zakončený bílým kamenem), pár zlatých náušnic (délky 3 cm, s bílým kamenem), pár zlatých náušnic (ve tvaru plochého srdce, s červeným kamenem), zlatý přívěsek (ve tvaru vypouklého srdce), zlatý přívěsek (ve tvaru kříže), zlatý přívěsek (s rytinou celé postavy Panny Marie), zlatý řetízek kroucený (délky 54 cm) a zlatý řetízek plochý (délky 54 cm). Odcizením peněženky a shora uvedených šperků způsobil neznámý pachatel čtyřiatřicetileté ženě z Hati celkovou škodu ve výši 10.900,- Kč. Z tohoto domu pachatel dále odcizil také zlatý zásnubní prsten (s vyrytým datem a jménem) v hodnotě 3.000,- Kč a černou koženkovou ledvinku, v hodnotě 300,- Kč, toto ke škodě dvaačtyřicetiletého muže z Hati. Poškozením okna způsobil neznámý pachatel navíc škodu ve výši 3.500,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečiny krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
Měděné svody odcizil ze zdi rodinného domu
Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 27. na 28.prosince 2011 v Hlučíně na ulici Jaselské. Ze zdi jednoho z tamních rodinných domů, jehož pozemek je souvisle oplocen, odcizil dva měděné svody, přičemž dva další měděné svody poškodil. Devětatřicetiletému muži z Hlučína tím neznámý pachatel způsobil škodu v celkové výši 4.000,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin porušování domovní svobody.
Vloupání do motorového vozidla v Hlučíně
Hlučínští policisté zahájili dne 28.prosince 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci, z jejichž spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Vyjmenovaných skutků se dopustil dne 28.prosince 2011 v době od 17:00 hodin do 19:00 hodin v Hlučíně na ulici Záhumenní. Po předchozím poškození oken pravých předních i zadních dveří vnikl do zde zaparkovaného a řádně zajištěného osobního automobilu tovární značky VW Golf. Z vozidla pachatel následně odcizil autorádio značky LG v hodnotě 2.500,- Kč, přičemž poškozením oken způsobil škodu v předběžné výši 5.000,- Kč, to vše třicetileté majitelce vozu z Hlučína.
Vloupání do zahradní chatky v obci Branka u Opavy
K případu vloupání do zahradní chatky na ulici Bezručovo náměstí v obci Branka u Opavy došlo v přesněji nezjištěné době, a to v době od 17.prosince do 28.prosince 2011. Neznámý pachatel poté, co vstoupil na pozemek chaty, rozštípal hlavní vstupní dveře chatky. Vnikl dovnitř, kde s pomocí uvnitř nalezených klíčů odcizil dva visací zámky (v hodnotě dvou set korun) zajišťující odkládací prostory chatky. Z odkládacích prostor následně odcizil pákové štípací kleště na kov v hodnotě 1.000,- Kč, přičemž na zařízení způsobil škodu ve výši 1.000,- Kč, to vše šestapadesátiletému muži z Opavy.
Hradečtí policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. 
Pokus vloupání do zahradní chatky ve Velkých Hošticích. Podezřelého muže zadrželi bezprostředně po činu poškození majitelé
Kravařští policisté zadrželi dle trestního řádu dne 28.prosince 2011 krátce před čtrnáctou hodinou v obci Velké Hoštice, poblíž tamní čističky odpadních vod, dvaatřicetiletého muže z Ostravy. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a z přečinu krádeže vloupáním, spáchaného ve stádiu pokusu.
Shora vyjmenovaných skutků se měl podezřelý muž dopustit dne 28.prosince 2011 v době od 12:50 hodin do 13:00 hodin v obci Velké Hoštice na ulici Mírové. Po otevření stahovací gumou zajištěné branky, umístěné v zadní části oplocení pozemku rodinného domku, měl vniknout na zahradu tohoto domu. Ve zde umístěné zahradní chatce měl následně vypáčit dvoukřídlé dveře, přičemž z chaty nic neodcizil a z místa činu utekl. Podezřelého muže bezprostředně po činu dostihli, zhruba po dvou stech metrech, poškození majitelé domu, muži ve věku dvaadvaceti a devatenácti let, kteří na místo prostřednictvím tísňové linky čísla 158 přivolali kravařské policisty. Dorazivší policisté poté podezřelého muže, jak je výše uvedeno, zadrželi, a zahájili úkony trestního řízení ve věci shora uvedených přečinů. O zadržení muže policisté informovali Okresní státní zastupitelství v Opavě. Po provedeném výslechu pak policisté zadrženého muže umístili do policejní cely Územního odboru Opava. V současné době provádějí kravařští policisté se zadrženým mužem další procesní úkony, mimo jiné zjišťují, zda je či není podezřelý z další trestné činnosti.
Vloupání do stavební buňky v obci Otice
Neznámý pachatel je podezřelý z přečinu krádeže vloupáním. Tohoto skutku se dopustil v době od 23.prosince do 28.prosince 2011 v obci Otice na ulici Za Tratí. Po odstranění a následném odcizení visacího zámku vnikl do stavební buňky nacházející se na jednom z pozemků. Z unimobuňky odcizil třicet metrů dlouhou prodlužovací šňůru (na 220 V) a příklepovou vrtačku značky Bosch. Osmatřicetiletému muži z Otic tím neznámý pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 2.700,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě. 
Silně podnapilý muž ležel na chodníku

Opavští policisté zajistili dne 28.prosince 2011 v době kolem 15:15 hodin v Opavě na ulici Heydukové čtyřiašedesátiletého muže z Opavy. Muž, který byl v silně podnapilém stavu, ležel na chodníku této ulice, a to v blízkosti křižovatky s ulicí Hradeckou. Vzhledem k tomu, že muž svým stavem budil veřejné pohoršení kolemjdoucích občanů, policisté ho jak je výše uvedeno, zajistili, následně ho převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Na stanici byla tomuto muži pomocí přístroje Drager naměřena v dechu hodnota 2,78 promile alkoholu.
Věc šetří opavští policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.
Odcizil železné profily
Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 27. na 28.prosince 2011 v obci Velké Heraltice. Dosud nezjištěným předmětem přeřízl upínací popruh (kurtnu), který byl několikráte omotán kolem dvou křídel vstupních železných vrat, zajišťující tamní pozemek. Vrata pachatel poté otevřel a následně osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Felicia, nezjištěné registrační značky, na tento oplocený pozemek vjel. Odtud odcizil zde volně uložený hutní materiál, konkrétně šest železných "I" profilů, jednotlivých délek 1,5 metrů a každého výšky 18 centimetrů. Třicetiletému muži z Opavy tím způsobil škodu v předběžné výši 7.000,- Kč.
Policisté Obvodního oddělení Policie České republiky ve Velkých Heralticích neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
 
 

vytisknout  e-mailem