Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 28.11.2010

Opava - Podvodné vylákání finanční částky a další...(6 případů) 

 

Podvodné vylákání finanční částky a prstenů na poškozené ženě v Opavě

Dne 28.11.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili na základě oznámení od poškozené ženy ročníku narození 1951 z Opavy úkony trestního řízení ve věci přečinu „Podvod“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 26.11.2010 v době kolem 23:15 hod. přišel k jejímu bydlišti na ulici Rybářské v Opavě a za účelem sjednání půjčky na ní podvodně vylákal finanční částku na hotovosti 35.000,- Kč a následně dne 28.11.2010 v době kolem 01:00 hod. opět v místě jejího bydliště na ní podvodně vylákal 6 prstenů ze žlutého kovu v hodnotě 4.000,- Kč za účelem vyřízení této půjčky. Dále využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy a z obálky, která byla v ložnici na posteli jí odcizil finanční částku na hotovosti 1.200,- Kč a z hrníčku v kuchyňské lince pak finanční hotovost 200,- Kč. Devětapadesátileté poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 40.400,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení motocyklu na ulici Polní v Opavě

V blíže neupřesněné době od 28.10.2010 do 27.11.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Polní v Opavě přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že nezjištěným způsobem odcizil zde odstavený a uzamčený motocykl značky M QINGQI YUKI CROSS 200 červené barvy, registrační značky 3T3831, roku výroby 2006, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1982 z Opavy způsobena škoda ve výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění silně podnapilé ženy na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 28.11.2010 ve 14:45 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Opava zajistila na zastávce TQM na ulici Nákladní v Opavě ženu ročníku narození 1957 z Bruntálu, která v silně podnapilém stavu ležela na lavičce, přičemž vzhledem k povětrnostním podmínkám bezprostředně ohrožovala svůj život a zdraví a budila veřejné pohoršení kolemjdoucích osob. Zakročující policisté tak rozhodli o jejím dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager jí byla naměřena hodnota 3,11 promile alkoholu v jejím dechu. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Háj ve Slezsku, část Smolkov

Dne 28.11.2010 v době kolem 16:15 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hlučíně stavěla a kontrolovala na ulici Vančurové v obci Háj ve Slezsku, část Smolkov řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, a to muže ročníku narození 1948 z Opavy-Kateřinek. Po předložení všech dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla byl vyzván k odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 1,16 promile a 1,13 promile alkoholu v jeho dechu. Následně se dvaašedesátiletý muž podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Zajištění silně podnapilé ženy na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 28.11.2010 ve 20:30 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila před hypermarketem Tesco na ulici Těšínské v Opavě ženu ročníku narození 1982 z Opavy-Kateřinek, která v silně podnapilém stavu ležela na zemi v prostoru parkoviště, nebyla schopna vlastní chůze ani komunikace, bezprostředně ohrožovala svůj život, zdraví a BESIP a budila veřejné pohoršení u kolemjdoucích spoluobčanů. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem byla umístěna na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Vlivem své silné podnapilosti nebyla schopna provést orientační dechovou zkoušku. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 28.11.2010 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, kdy žádný z účastníků neutrpěl zranění a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku ve výši 121.000,- Kč.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem