Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 27.11.2010

Opava - Dodání podnapilých mužů na PZS k vystřizlivění a další...(9 případů) 

 

Pátrací akce po pohřešovaném muži z ÚSP Hrabyně

Dne 26.11.2010 ve 22:30 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1971 z Ostravy (pracovnice Ústavu sociální péče v Hrabyni), že od 18:00 hod. téhož dne pohřešují jejich svěřence, a to muže ročníku narození 1958 z Hrabyně, který pravděpodobně nedopatřením opustil areál ústavu, je dezorientován a není schopen se o sebe sám postarat. V bezprostředním okolí areálu ÚSP a v obcích Hrabyň, Josefovice a Budišovice bylo provedeno pátrání ze strany osmi policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě, dvou policistů Inspektorátu cizinecké policie Opava a policejního psovoda se služebním psem. Pohřešovaný muž byl dne 27.11.2010 v 00:30 hod. vypátrán jinou opavskou policejní hlídkou na základě sděleného popisu postavy a oblečení, a to až na Dolním náměstí v Opavě. Dvaapadesátiletý muž uvedl, že se do Opavy dostal autobusem za peníze, které měl u sebe a během svého pohřešování mu nebyla způsobena žádná újma na zdraví ani na majetku. Poté byl převezen k lékařskému vyšetření a následně byl přes žurnál Psychiatrické léčebny v Opavě umístěn na jednom z těchto oddělení.


Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Háj ve Slezsku, část Smolkov

Dne 27.11.2010 v době kolem 02:15 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně stavěli a kontrolovali na ulici Vančurové v obci Háj ve Slezsku, část Smolkov řidiče osobního motorového vozidla značky Chevrolet, a to muže ročníku narození 1975 z Bolatic. Provedeným odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny hodnoty 0,83 promile a 0,72 promile alkoholu v jeho dechu. Pětatřicetiletý muž s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů plně doznal (vypití dvou 13-ti stupňových piv o obsahu 0,5 litrů) a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále zjištěno, že výše uvedený muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění, řidičský průkaz tedy nevlastní a vše je předmětem dalšího šetření.


Vloupání do novostaveb rodinných domů na ulici Na Záhumníku v obci Darkovice

Dne 27.11.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době od 11.11.2010 do 27.11.2010 na ulici Na Záhumníku v obci Darkovice :
1)vnikl po vypáčení okna do neobývané novostavby rodinného domu, ze které odcizil indukční sklokeramickou desku značky Whirpool černé barvy v hodnotě 12.000,- Kč. Svým protiprávním jednáním poškodil okno v hodnotě 25.000,- Kč, kuchyňskou linku v místě umístění sklokeramické desky a její elektroinstalaci v hodnotě 5.000,- Kč, plynový kotel a jeho přívodní potrubí v hodnotě 17.000,- Kč a topný systém k topným tělesům v hodnotě 10.000,- Kč. Dále došlo k promočení sádrokartonu v technické místnosti se škodou ve výši 4.000,- Kč
2)vnikl po vypáčení okna do další novostavby rodinného domu, odkud odcizil 4 kusy čerpadel k čističce odpadních vod v hodnotě 16.000,- Kč, keramické obklady a dlažbu do koupelny hnědé a béžové barvy v hodnotě 30.000,- Kč, pákové baterie sprchové a umyvadlové v hodnotě 30.000,- Kč, integrované vestavěné sprchové kouty v hodnotě 42.000,- Kč, kdy na vypáčeném okně vznikla škoda ve výši 2.000,- Kč.
Poškozené společnosti Houseunits spol. s r.o. Ostrava byla odcizením věcí způsobena škoda ve výši 130.000,- Kč a poškozením zařízení pak škoda ve výši 63.000,- Kč.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 27.11.2010 v 09:00 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Opava zajistila poblíž křižovatky ulic Ratibořská a Fügnerová v Opavě-Kateřinkách muže ročníku narození 1955 z Opavy, který v silně podnapilém stavu ležel na trávníku, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a budil veřejné pohoršení kolemjdoucích lidí. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 27.11.2010 v 15:45 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Opava zajistila u objektu Městského hřbitova na ulici Otické v Opavě muže ročníku narození 1952 z Opavy-Kateřinek, který v silně podnapilém stavu ležel na chodníku, bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a budil veřejné pohoršení kolemjdoucích osob. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 27.11.2010 v 17:00 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Opava zajistila na ulici Sukové v Opavě, městské části Komárov muže ročníku narození 1975 z Opavy, který v silně podnapilém stavu zvonil na domovní zvonek rodinného domu svého otce, nechtěl odejít a neustále se domáhal vstupu dovnitř, kde však již nebydlí a se svým otcem nekomunikuje. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Vloupání do rodinného domu na ulici Čechové v Opavě-Kateřinkách

Dne 27.11.2010 v době mezi 17:30 hod. a 19:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Čechové v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přelezení uzamčeného oplocení o výšce 170 cm vešel na pozemek u rodinného domu muže ročníku narození 1960 z Opavy-Kateřinek, kdy dále po rozbití okna vnikl do tohoto rodinného domu, který prohledal, nic zde neodcizil, na zařízení však způsobil škodu ve výši 1.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 27.11.2010 došlo v okrese Opava k jedné nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku činí 20.000,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Bolatice

Dne 27.11.2010 v době kolem 21:00 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěla a kontrolovala na ulici Nádražní v obci Bolatice řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Renault Megané, a to muže ročníku narození 1984 z Chuchelné. Při silniční kontrole bylo odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger zjištěno, že automobil řídil po předchozím požití alkoholických nápojů, kdy mu byly naměřeny hodnoty 0,92 promile, 0,82 promile a 0,89 promile alkoholu v jeho dechu. Následně se šestadvacetiletý řidič po výzvě dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Případ je předmětem dalšího šetření.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem