Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 26.12.2011

Opava - Dopravní nehoda se smrtelným zraněním řidičky automobilu a další...(6 případů)-2.část 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 26.12.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba usmrcena a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 135.000,- Kč.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 26.12.2011 v 18:30 hod. telefonicky oznámila pracovníkům IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) Ostrava žena ročníku narození 1948 z Hlučína, že v místě společného trvalého bydliště na ulici Písečné v Hlučíně dochází v průběhu celého odpoledne k narušování občanského soužití ze strany jejího manžela (muže ročníku narození 1951 z Hlučína). Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hlučíně, která zjistila, že šedesátiletý muž je v podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,74 promile alkoholu v jeho dechu), chová se arogantně, slovně i fyzicky opakovaně napadal svou manželku a syna ročníku narození 1983 z Hlučína. Vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že by ve svém protiprávním jednání pokračoval, bylo rozhodnuto o jeho zajištění a dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Vloupání do přístavku u stánku občerstvení v Hradci nad Moravicí, části Žimrovice

V blíže neustanovené době ode dne 15.11.2011 do dne 26.12.2011 neznámý pachatel spáchal na katastru Hradce nad Moravicí, část Žimrovice přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení zámku dveří vnikl do přístavku stánku s občerstvením, který se nachází u tak zvaného Žimrovického splavu, kdy z osvětlení přeštípl elektrický měděný čtyřžílový kabel o průměru 2 cm a o délce 50 cm, který následně vyrval z plastových lišt a zároveň z plastového vypínače, dále odcizil 3 metrový čtyřžílový měděný kabel o průměru 2 cm, který visel ze střechy stánku na zem, přičemž poškozením zámku dveří vznikla škoda ve výši 200,- Kč, škoda na zničeném elektrickém vypínači činí 100,- Kč a škoda na odcizených kabelech je ve výši 300,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1972 z Hradce nad Moravicí tak byla způsobena celková škoda ve výši 600,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Odcizení kovové branky na ulici Sluneční v obci Pustá Polom

V přesně nezjištěné době době od 18:00 hod. dne 25.12.2011 do 06:00 hod. dne 26.12.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Sluneční v obci Pustá Polom přečin „Krádež“ tím, že odcizil z oplocení před jedním z rodinných domů kovovou branku (vyrobenou na zakázku kovářem), kterou vytáhl ze závěsů, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1950 z Pusté Polomi způsobena škoda ve výši 20.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehoda se smrtelným zraněním dvaatřicetileté řidičky v obci Ludgeřovice

Dne 26.12.2011 v době kolem 20:05 hod. řídila žena ročníku narození 1979 z Hlučína osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia po ulici Na Návsi v obci Ludgeřovice ve směru jízdy k ulici Hlučínské, kdy z doposud přesně nezjištěných příčin vyjela vpravo mimo pozemní komunikaci, kde narazila do plynového vedení a následně sjela do koryta přilehlého potoka, přičemž došlo k nárazu horní části automobilu (střechy) do mostní konstrukce u jednoho z rodinných domů. Při dopravní nehodě dvaatřicetiletá řidička utrpěla těžké poranění hlavy a krční páteře neslučitelné se životem, kdy tomuto zranění na místě dopravní nehody podlehla. Žena byla z poškozeného vozidla vyproštěna za použití speciální techniky hasičů HZS. Přivolaná lékařka RLP na místě konstatovala úmrtí a tělo řidičky bylo převezeno pohřební službou do Ústavu soudního lékařství při Fakultní nemocnici s Poliklinikou v Ostravě-Porubě k provedení pitvy. Při této bude proveden i rozbor její krve, zda-li například osobní automobil neřídila pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných omamných a psychotropních látek či jedů. Celá záležitost je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 26.12.2011 ve 23:20 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1975 z Kravař, pracující na diskotéce Buly na ulici Hlučínské v Kravařích, části Kouty, že byl před chvíli napaden ze strany hosta (jistého muže ročníku narození 1985 ze Štítiny), který jej zavřenou pěstí ruky udeřil do oka. Ke zranění jeho osoby nedošlo a lékařské ošetření nevyhledá. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích, která zjistila, že šestadvacetiletý pachatel přestupku proti občanskému soužití je v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,55 promile alkoholu v jeho dechu), chová se arogantně, agresivně a neustále se dožaduje vstupu zpět na diskotéku. Zakročující policisté proto rozhodli o jeho zajištění a umístění na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem