Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 26.11.2010

Opava - Vloupání do motorových vozidel a další...(9 případů) 

 

Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla na ulici Těšínské v Opavě

Dne 26.11.2010 v době kolem 14:30 hod. vykonávala policejní hlídka z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru Opava hlídkovou činnost v rámci dopravně bezpečnostní akce na ulici Těšínské v Opavě, kdy stavěla a kontrolovala řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Audi 80, a to muže ročníku narození 1973 ze Sosnové, který jel ve směru z centra města na obec Komárov. Provedeným odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger byly výše uvedenému muži naměřeny hodnoty 1,55 promile a 1,56 promile alkoholu v jeho dechu. Sedmatřicetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů doznal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykových látek“. Vše je nadále v šetření.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Na Pomezí v Opavě-Kylešovicích

V neupřesněné době od 19:30 hod. dne 25.11.2010 do 06:00 hod. dne 26.11.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Na Pomezí v Opavě-Kylešovicích přečin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna zadních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Ford Ranger, ze kterého odcizil měřák na vyhledávání kabelových poruch značky Metriso 5000 v hodnotě 33.995,- Kč, měřák zatížení sítě KEW 4200 v hodnotě 17.120,- Kč, vše ke škodě ČEZ Distribuční služby Ostrava a na automobilu způsobil společnosti ČEZ Správa majetku spol. s r.o. Děčín škodu ve výši 3.000,- Kč. Celková škoda tak činí 54.115,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do skladu novin a potravin prodejny na ulici Požárnické v Opavě-Komárově

V přesně nezjištěné době od 17:30 hod. dne 25.11.2010 do 04:45 hod. dne 26.11.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Požárnické v Opavě, městské části Komárov přečin „Krádež“ tím, že na nákladové rampě prodejny Tempo odstranil kladkový visací zámek z boxu na uložení tiskovin, odkud odcizil přesně nezjištěné množství novin a časopisů s DVD nosiči a dále odstranil zámek skladu pečiva, ze kterého odcizil různé množství rohlíků a koblihů, kdy na odcizených věcech způsobil škodu, která zcela zjevně nepřesáhne částku 5.000,- Kč a přestřižením dvou kusů visacích zámků pak způsobil škodu ve výši 500,- Kč, vše ke škodě Obchodnímu družstvu Tempo Opava. Přesná výše způsobené škody bude vyčíslena po inventuře zboží. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Družstevní v obci Opava-Malé Hoštice

V blíže neupřesněné době od 16:00 hod. dne 25.11.2010 do 05:45 hod. dne 26.11.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Družstevní v Opavě, městské části Malé Hoštice přečin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky VW Caddy, ze kterého odcizil nabíječku k mobilnímu telefonu značky Nokia černé barvy v hodnotě 130,- Kč a pánskou tašku hnědé barvy s osobními písemnostmi a razítkem v hodnotě 500,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1963 z Opavy-Malých Hoštic a na automobilu vznikla společnosti Femont spol. s r.o. Opava-Vávrovice škoda ve výši 2.400,- Kč. Celková škoda tak činí 3.030,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení bezpečnostní kamery z budovy restaurace Buly na ulici Holasické v Opavě

Dne 25.11.2010 v době kolem 21:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že za pomoci nalezeného žebříku odcizil bezpečnostní kameru značky Vivotek IP7361, která byla umístěna na boční zdi budovy restaurace Buly, a to vedle rozestavěného bočního kruhového vchodu, čímž byla poškozené společnosti Buly spol. s r.o. Opava-Kateřinky způsobena škoda ve výši 18.990,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 26.11.2010 v 19:00 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí zajistili u autobusové zastávky v obci Vršovice muže ročníku narození 1961 z Opavy, který v silně podnapilém stavu ležel na trávě, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích osob. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Dopravně bezpečnostní akce

Dne 26.11.2010 v době od 14:00 hod. do 17:00 hod. proběhla na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě dopravně bezpečnostní akce s označením „X“, která byla zaměřena na vše, co se týká bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Do tohoto opatření bylo veleno 17 opavských policistů, kteří zkontrolovali 307 řidičů motorových vozidel, zjistili 17 dopravních přestupků a zadrželi 1 řidiče automobilu pod vlivem alkoholických nápojů.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 26.11.2010 došlo v okrese Opava ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám s lehkým zraněním 1 osoby, kdy hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou částku ve výši 30.000,- Kč.


Zahoření králíkárny a kurníku v zahrádkářské osadě na ulici Statkové v Opavě

Dne 26.11.2010 ve 22:40 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 operátorka hasičů HZS Opava, že jejich jednotky právě vyjely k požáru do zahrádkářské osady na ulici Statkové v Opavě. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě, která zjistila, že došlo ke shoření nevyužívané králíkárny se zahradním nářadím a k zahoření kurníku a skleníku na oplocené zahradě muže ročníku narození 1935 z Opavy. Při požáru došlo k uhoření jedné slepice a shora uvedenému muži byla způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Požár se dále rozšířil na sousední zahradu, kde došlo ke shoření dřevěné skříňky se zahradním nářadím, čímž byla muži ročníku narození 1947 z Opavy způsobena škoda ve výši 2.000,- Kč. Uhašení provedly dvě jednotky hasičů HZS Opava, kdy jejich vyšetřovatel jako příčinu požáru vyloučil úmyslné založení s tím, že se s největší pravděpodobností jedná o neúmyslné jednání neznámé osoby - odhozený nedopalek cigarety. Ke zranění všech zúčastněných osob nedošlo a vše je nadále v prošetřování a prověřování opavských policistů a hasičů.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem