Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 25.1.2010

Pachatelé byli přistiženi při krádeži zboží v opavském hypermarketu a další události (7 případů) 

Fyzické napadení na diskotéce v Opavě – pachatel neznámý
Dosud nezjištěný pachatel dne 23.1.2010 v 02:45 hod. na diskotéce v Opavě – Kateřinkách na ulici Hálkové fyzicky napadl 20letého muže z Opavy. Pachatel do muže strčil, následkem čehož poškozený upadl na zem. Neznámý pachatel tak napadenému muži způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření ve Slezské nemocnici Opava, s předpokládanou dobou léčení dvou týdnů.  
Opavští policisté zahájili dne 25.1.2010 úkony trestního řízení ve věci přečinu ublížení na zdraví.
Maření výkonu úředního rozhodnutí v obci Skrochovice
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích zahájili dne 25.1.2010 úkony trestního řízení ve věci přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, z jehož spáchání je podezřelý 39letý muž z Bruntálu.
Podezřelý muž dne 25.1.2010 v 11:05 hod. řídil v obci Brumovice, část Skrochovice, motorové vozidlo zn. Renault Kangoo, a to ve směru jízdy od Opavy do Krnova. U restaurace „Hospůdka u Čápa“ byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou tamního obvodního oddělení. Lustrací v policejních databázích bylo zjištěno, že řidič vozidla má blokován jeho řidičský průkaz na základě dosáhnutí 12 bodové hranice, což mu bylo písemně oznámeno Městským předem Bruntál již v měsíci listopadu loňského roku. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.
Ohrožení pod vlivem návykové látky ve Vítkově
Vítkovští policisté zahájili dne 25.1.2010 úkony trestního řízení ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, z jehož spáchání je podezřelý 53letý muž z Vítkova.
Podezřelý muž dne 25.1.2010 v době kolem 11:45 hod. řídil ve Vítkově po ulici Opavské až po ulici Nám. Jana Zajíce motorové vozidlo zn. BMW, když byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou vítkovských policistů. Na výzvu policisty se řidič podrobil dechové zkoušce – odbornému měření – pomocí digitálního přístroje Drager, s pozitivním výsledkem (byla naměřena hodnota 2,61 promile alkoholu v dechu). V rámci objektivity měření byly u podezřelého provedeny další dvě dechové zkoušky, opět pozitivní, s hodnotami 1,97 a 1,96 promile alkoholu v jeho dechu. Po vystřízlivění řidiče mu policisté sdělí podezření ze spáchání shora uvedeného přečinu a ve věci bude vedeno zkrácené přípravné řízení.    
Vloupání do vozidla na ulici Krnovské v Opavě – pachatel neznámý
Neznámý pachatel v době od 23.1.2010 14:00 hod. do 25.1.2010 09:30 hod. v Opavě na ulici Krnovské na parkovišti u supermarketu Terno vnikl, po vypáčení zámku pravých dveří, do nákladního vozidla zn. Scania. Pachatel z automobilu odcizil LCD televizor zn. Venturer v hodnotě 3.799,- Kč, digitální fotoaparát zn. Olympus v hodnotě 2.900,- Kč a dále se ještě pokusil páčením neznámým předmětem vyjmout a odcizit zabudované autorádio i s DVD zn. Sony v hodnotě 10.000,- Kč. Poškozením rámečku v palubní desce vozidla a vylomením zámku pachatel způsobil ostravské společnosti škodu ve výši 4.000,- Kč, na odcizených věcech pak způsobil škodu ve výši 6.699,- Kč, a to 31letému muži z Opavy.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádeže vloupáním.
Krádež zboží v opavském hypermarketu Tesco – pachatelé známí
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili dne 25.1.2010 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, spáchaného formou spolupachatelství, z jehož spáchání jsou podezřelí: 27letý muž, 29letý muž a 34letá žena, všichni z Ostravy.
Jeden z podezřelých dne 25.1.2010 ve 12:40 hod.  v hypermarketu Tesco na ulici Těšínské v Opavě odcizil volně vystavené zboží, a to 21 lahví alkoholu různých značek a 4 paštiky, vše v celkové hodnotě 5.269,- Kč. Zboží předal svým dvěma spolupachatelům, aby je uschovali do batohu, který měli pověšený u svého nákupního vozíku, a poté oba dva projeli pokladnou, aniž by za zboží řádně zaplatili. Za podkladnou však byli zadrženi ostrahou prodejny a zboží bylo vráceno zpět do prodeje.
Všem třem pachatelům pak policisté na opavské policejní služebně sdělili podezření ze spáchání uvedeného přečinu a po provedení dalších procesních úkonů byli propuštěni. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.
Dopravní nehodovost
V průběhu dne 25.1.2010 neřešili policisté dopravního inspektorátu na Opavsku žádnou dopravní nehodu.  
Zajištění a dodání osoby na PZS k vystřízlivění – Oldřišov
Muž ročníku narození 1982 z Opavska dne 25.1.2010 ve 20:40 hod. telefonicky oznámil na tísňovou linku 158, že je v Oldřišově u restaurace „U Pardů“ a žádá o odvoz na léčení. Po příjezdu kravařských policistů na místo, se jmenovaný skutečně nacházel na zemi před uvedenou restaurací, a to v křižovatce ulic Svobody a Zámecké a byl v silně podnapilém stavu. Muž nebyl schopen vlastní chůze, na kluzké vozovce neustále padal a tím ohrožoval bezpečnost a plynulosti silničního provozu. Vzhledem k mrazivému počasí a silné podnapilosti muže, byl policisty převezen a dodán na Protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění.
Věc šetří policisté Obvodního oddělení PČR v Kravařích jako přestupky proti veřejnému pořádku a proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

vytisknout  e-mailem