Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.12.2010

Opava - Silniční kontrola a zadržení řidiče s vysloveným zákazem řízení a další...(3 případy) 

 

Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 23.12.2010 ve 23:45 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1932 z Opavy, že byla téhož dne ve večerních hodinách neustále slovně napadána ze strany svého podnapilého syna, a to v místě společného trvalého bydliště, v bytě jednoho z činžovních domů na ulici Pekařské v Opavě, který ji i nadále uráží a vyhrožuje ji fyzickým napadením. Jelikož silně podnapilý muž ročníku narození 1955 z Opavy ve svém protiprávním jednání vůči své matce pokračoval i při prováděném šetření ze strany zakročujících policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 3,53 promile alkoholu v jeho dechu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nebyla způsobena žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Kontrola řidiče motorového vozidla s vysloveným zákazem řízení v Opavě

Dne 24.12.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“ muži ročníku narození 1981 z Březové, neboť tento byl dne 24.12.2010 v době kolem 15:00 hod. stavěn a kontrolován na ulici Hobzíkové v Opavě jako řidič osobního motorového vozidla značky Mercedes Vito, kdy provedenými lustracemi (ze strany službu konající opavské policejní hlídky) v dostupných evidencích bylo zjištěno, že výše uvedený muž má z října letošního roku rozhodnutím Magistrátu města Opavy vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel do září roku 2011. Devětadvacetiletý řidič tedy svým jednáním vykonával činnost, která mu byla správním orgánem zakázána a případ je i nadále v prověřování.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 24.12.2010 nebyla opavským policistům nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala v okrese Opava a která by podléhala povinnosti šetření ze strany policistů Policie České republiky Územního odboru v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem