Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 24.1.2014

Opava - Opavští policisté šetří případ napadení muže v Opavě-Kateřinkách a další...(7 případů) 

 

Pokus vloupání do prodejny na ulici Slezské v obci Kobeřice

Dne 24.1.2014 v době kolem 00:10 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Slezské v obci Kobeřice přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že se po páčení dveří pokusil vniknout do místní prodejny potravin, kdy do vnitřních prostor nevstoupil, nic neodcizil, poškozené soukromé firmě z Kobeřic však byla na zařízení způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 200,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Opavští policisté šetří případ krádeže na poškozeném muži v Opavě-Kateřinkách

Dne 24.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, ke kterému došlo v době kolem 01:30 hod. dne 24.1.2014 před objektem lékárny na ulici Partyzánské v Opavě-Kateřinkách, kdy doposud dva neznámí muži po předchozí slovní rozepři fyzicky napadli poškozeného muže ročníku narození 1979 z Opavy-Kateřinek a když tento upadl na zem, tak mu z kapsy kalhot vypadla finanční částka na hotovosti 5.000,- Kč, přičemž tyto peníze pachatelé sebrali a z místa svého protiprávního jednání a chování utekli směrem k restauraci Kašpárkova Hasičárna na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách. Ke zranění výše uvedeného poškozeného muže nedošlo a případ šetří opavští policisté a kriminalisté.


Vloupání do příručního skladu u prodejny v obci Kyjovice

V blíže neustanovené době od 17:30 hod. dne 23.1.2014 do 07:15 hod. dne 24.1.2014 neznámý pachatel spáchal v obci Kyjovice přečin „Krádež“ tím, že po odstranění visacího zámku dveří vnikl do kovové klece stojící před místní prodejnou potravin, odkud odcizil 8 kusů plných propanbutanových lahví o obsahu 10 kg, čímž byla poškozenému Obchodnímu družstvu Tempo Opava způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 11.212,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě

 


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 24.1.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 235.000,- Kč.


Vloupání do kolárny v panelovém domě na ulici Olomoucké v Opavě

V blíže neustanovené době od 22:00 hod. dne 23.1.2014 do 11:00 hod. dne 24.1.2014 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení dveří vnikl do společné kolárny domu, odkud odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené trekinkové jízdní kolo značky Specialized typu Hard Rock Sport bílé barvy, čímž byla poškozené ženě z Opavy způsobena celková škoda ve výši 12.200,- Kč. Poškozené organizaci Společenství vlastníků bytových jednotek pak vznikla na zařízení škoda ve výši 2.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Bezpečnostní opatření na katastru Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích

Dne 23.1.2014 bylo v době mezi 09:00 hod. a 17:30 hod. provedeno policisty z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích opatření v rámci zlepšení bezpečnostní situace na teritoriu zdejšího obvodního oddělení PČR, a to především na úseku majetkové trestné činnosti, kdy akce byla zaměřena na kontrolu chatovišť, včetně osob a motorových vozidel nacházejících se v jejích okolí, pátrání po odcizených motorových vozidlech, věcech a hledaných osobách a dále pak na kontrolu dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích se zvláštním zaměřením na řidiče, kteří požívají alkoholické nápoje, psychotropní a omamné látky před nebo během jízdy a rovněž i na kontrolu cyklistů, jejich osvětlení a technického stavu jízdních kol. Opatření se zúčastnili 2 velkoheraltičtí policisté PČR a 8 policistů SPJ (Speciální pořádková jednotka) z Krajského ředitelství Policie České republiky Moravskoslezského kraje Ostrava, kteří provedli kontrolu chatovišť v obcích Úblo, Pocheň, Sosnová, Lesní Domky, Jakartovice, Deštné a Mladecko. V průběhu akce nebylo zjištěno, že by došlo ke spáchání nějaké trestné činnosti nebo přestupkového jednání a chování.


Bezpečnostní opatření na teritoriu Obvodního oddělení PČR ve Vítkově

Dne 24.1.2014 v době mezi 21:00 hod. a 23:00 hod. proběhla na teritoriu Obvodního oddělení PČR ve Vítkově bezpečností akce s názvem „Mládež a alkohol“, které se zúčastnili 2 vítkovští policisté PČR, 2 strážníci Městské policie Vítkov a pracovnice OSPODu při Městském úřadu ve Vítkově. Při tomto opatření byly zkontrolovány restaurační zařízení a objekty, ve kterých by mohlo docházet k požívání alkoholických nápojů mladistvými či nezletilými osobami, a to na území města Vítkov a v přilehlých místních částech. V průběhu celé akce nebylo zjištěno protiprávní jednání, narušování veřejného pořádku či občanského soužití a rovněž nebylo zjištěno u kontrolovaných osob mladších 18 let požití alkoholu či jiné protiprávní jednání a chování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem