Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 23.1.2013

Opava - Policisté objasnili dva případy majetkové trestné činnosti a další ... (9 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu středy dne 23.ledna 2013 v rámci teritoria územního odboru Opava celkem čtyři dopravní nehody. Při těchto nehodách utrpěli tři z účastníků lehká zranění, způsobená hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 240.000,- Kč.  
Vloupání do areálu sběrny druhotných surovin
K případu došlo v noční době z 22. na 23.ledna 2013 v obci Háji ve Slezsku. Do tamního areálu sběrny druhotných surovin vnikl neznámý pachatel po předchozím odstranění visacího zámku z řetězu brány v oplocení. V objektu následně vypáčil vstupní dveře zde se nacházející unimobuňky, ze které odcizil sadu gola klíčů, v hodnotě 2.500,- Kč. Současně pachatel páčením poškodil garážová vrata i protipožární dveře další rozestavěné budovy. Poškozením vrat a dveří způsobil škodu v předběžné výši 6.000,- Kč, to vše jedné společnosti se sídlem v Háji ve Slezsku.
Hlučínští policisté nyní neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci.
Vloupání do motorového vozidla v Hlučíně
Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 22. na 23.ledna 2013 v Hlučíně na ulici Severní. Do zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia vnikl po předchozím rozbití okna pravých předních dveří. Z vozidla následně odcizil airbag řidiče, dále panel přístrojů přístrojové desky a autorádio značky Columbus, vše v celkové hodnotě 14.800,- Kč. Poškozením zařízení vozu způsobil neznámý pachatel šestatřicetiletému muži z Hlučína navíc škodu ve výši 4.000,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Opavští kriminalisté objasnili případ vloupání do restaurace v obci Štáblovice
Podezřelým ze spáchání přečinu krádeže vloupáním je dvacetiletý muž z Opavska. Činu se měl dopustit v noční době z 23. na 24.července loňského roku v obci Štáblovice. Do jedné z tamních restaurací měl vniknout, po předchozím odstranění visacího zámku a následném vypáčení vstupních dveří. Z vnitřních prostor restaurace měl shora jmenovaný odcizit celkem 25 krabiček cigaret různých značek, šest litrových lahví tvrdého alkoholu, různé druhy cukrovinek a finanční hotovost 200,- Kč v drobných mincích. Devětatřicetileté ženě z Opavska měl podezřelý muž odcizit zboží v celkové hodnotě 4.030,- Kč, přičemž poškozením zařízení měl ženě způsobit škodu ve výši 1.000,- Kč.
Případ, který objasnili opavští kriminalisté, bude po zadokumentování postoupen ke sloučení službě kriminální policie a vyšetřování územního odboru Mladá Boleslav. Shora jmenovaný je totiž podezřelý i z další majetkové trestné činnosti.
Je podezřelý z krádeže okapového svodu
Policisté opavského obvodního oddělení sdělili dne 22.ledna 2013 dvacetiletému muži z obce na Opavsku podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
Shora uvedených skutků se měl podezřelý muž dopustit v noční době z 10. na 11.ledna 2013 v Opavě na ulici Husové. Po předchozím překonání 150 cm vysoké vstupní branky měl neoprávněně vniknout na zahradu jednoho z tamních domů. Ze zdi domu měl následně odcizit celkem sedm metrů měděného okapového svodu, v hodnotě 2.100,- Kč, ke škodě dvaašedesátiletého muže z Opavy.
Případ objasnili policisté opavského obvodního oddělení. Věc je šetřena formou zkráceného přípravného řízení.
Krádež květinové výzdoby
K případu došlo dne 15.ledna 2013 v době kolem 18:00 hodin v domě na ulici Popské v Opavě. Neznámý pachatel odcizil ze společné chodby domu květinovou výzdobu. Jednalo se o dva truhlíky černošedé barvy (o rozměrech 50 cm x 30 cm x 50 cm), na kterých byly nalepeny kameny fialové barvy. V truhlících se nacházely umělohmotné vřesy, umělohmotná buxusová koule a ozdoby protkané fialovou stuhou. Jejich odcizením způsobil neznámý pachatel jedné pražské společnosti celkovou škodu ve výši 5.200,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež.
Odcizil měděné okapové svody
Činu se dopustil neznámý pachatel v době od 12.ledna do 15.ledna 2013 v Opavě na ulici Masarykova třída, kde po předchozím překonání 2,5 metrů vysokého kovového plotu vnikl do objektu opavské pobočky finančního úřadu. Ze zdi budovy následně odcizil tři metry měděného okapového svodu, čímž Generálnímu finančnímu ředitelství, se sídlem v Praze, způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Kabelku odcizil ze zavazadlového prostoru automobilu  
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže na osobách a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyjmenovaných skutků se dopustil dne 23.ledna 2013 v době kolem 13:00 hodin v Opavě na ulici Těšínské na parkovišti před hypermarketem Globus. Z otevřeného zavazadlového prostoru osobního automobilu odcizil černou dámskou koženou kabelku, a to i přesto, že její majitelka, jednašedesátiletá žena z Opavy, po celou u zavazadlového prostoru vozu stála. Poškozená žena měla v kabelce mobilní telefon značky Nokia, a vínově-červenou dámskou koženou peněženku, se svými osobními doklady, s finanční hotovostí 1.200,- Kč a platební kartou. Odcizením kabelky způsobil neznámý pachatel shora jmenované celkovou škodu ve výši 4.600,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě.
Požár sklepa rodinného domu v obci Ludgeřovice
 
Požár sklepa rodinného domu v obci Ludgeřovice byl členům Integrovaného bezpečnostního centra v Ostravě oznámen dne 23.ledna 2013 ve 22:20 hodin. Při příjezdu hlídky hlučínských policistů se na místě již nacházeli členové Hasičského záchranného sboru Ostrava Přívoz společně se členy Sboru dobrovolných hasičů obce Ludgeřovice, kteří požár lokalizovali. Na místě byl rovněž přítomen vyšetřovatel opavských hasičů, který jako příčinu zahoření určil hořlaviny uskladněné v blízkosti topidla. Majitel domu kolem 13:00 hodin zatopil v kotli na tuhá paliva ve sklepě domu. Kolem 17:00 hodin provedl kontrolu a z domu odjel. Když se domů vrátil, zjistil, že ze sklepa kotelny se valí hustý dým a na místo přivolal hasiče. Tou dobou se v domě nikdo nenacházel. Ke zranění osob při této události nedošlo, způsobená hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 5.000,- Kč. Věc si na místě převzal do své kompetence vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Opava.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
 
                                                                                                                     
 
 

vytisknout  e-mailem