Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21.9.2013

Opava - Dopravní nehody podnapilých řidičů osobních automobilů na Opavsku a další...(11 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče automobilu mezi Dolním Benešovem a Bolaticemi

Dne 20.9.2013 v době kolem 21:30 hod. řídil muž ročníku narození 1979 ze Strahovic po silnici mezi Dolním Benešovem a obcí Bolatice osobní motorové vozidlo značky Škoda Fábia, kdy vlivem své silné podnapilosti nezvládl řízení automobilu, sjel vpravo mimo komunikaci a zde narazil do stromu a do sloupu elektrického vedení. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 43.000,- Kč. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 2,15 promile, 1,82 promile a 2,0 promile alkoholu v dechu. Na místě byl řidiči zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je čtyřiatřicetiletý muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Branka u Opavy

Dne 20.9.2013 v době kolem 23:45 hod. řídil muž ročníku narození 1955 z Hradce nad Moravicí v obci Branka u Opavy, a to po silnici z Hradce nad Moravicí na Opavu, osobní motorové vozidlo značky Opel Vectra, kdy vlivem své podnapilosti nezvládl řízení, s vozem najel na středový ostrůvek, následkem čehož došlo k proražení levé přední a levé zadní pneumatiky a k poškození obou disků kol automobilu. Po této nehodě se otočil a jel zpět ve směru na Hradec nad Moravicí, kde byl zastaven a kontrolován službu konající policejní hlídkou z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,72 promile a 1,8 promile alkoholu v dechu. K požití alkoholických nápojů před jízdou se osmapadesátiletý muž doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 5.000,- Kč. Dále bylo zjištěno, že automobil má propadlou technickou kontrolu a emise, což je nadále v šetření a rovněž je zřejmé, že výše jmenovaný muž je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Bezručové v Kravařích

Dne 21.9.2013 v době kolem 11:00 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Bezručové v Kravařích řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octávia combi, a to muže ročníku narození 1949 z Bolatic. Po předložení všech dokladů potřebných k řízení a provozu automobilu byl tento muž vyzván k odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,46 promile a 0,47 promile alkoholu v dechu. Čtyřiašedesátiletý muž se k předchozímu požití alkoholických nápojů doznal, s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 21.9.2013 nebyla opavským policistům nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a která by podléhala oznámení a šetření ze strany policistů Policie ČR.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Háj ve Slezsku

Dne 21.9.2013 v 11:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1975 z Ostravy, že před chvíli v lesním porostu na katastru obce Háj ve Slezsku, a to poblíž místa zvaného Ostrá hůrka, nalezl nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 76 mm.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Bělá

Dne 21.9.2013 v 14:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1980 z Bělé, že před chvíli v lesním porostu na katastru obce Bělá nalezl nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu ruské výroby ráže 82 mm.


Dvaatřicetiletá žena se dopustila v Opavě-Kateřinkách trestné činnosti

Dne 20.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že žena ročníku narození 1981 z Opavy v době kolem 16:00 hod. dne 20.9.2013 bez svolení poškozené ženy ročníku narození 1987 z Opavy-Kateřinek vstoupila do jejího bytu v jednom z panelových domů na ulici Vrchní v Opavě-Kateřinkách, kde i přes její žádost, aby byt opustila, tak v něm setrvala, přičemž když poškozená uchopila do ruky svůj mobilní telefon a chtěla zavolat na tísňovou linku Policie České republiky, tak jí se slovy : „Ty nikomu volat nebudeš, to mi za tu podmínku stojí“ udeřila do ruky tak intenzivně, že poškozené mobilní telefon vypadl na zem. Následně jí uchopila za obě zápěstí, natlačila ji až ke dveřím do kuchyně, kde jí silně chytila za vlasy, stáhla do předklonu a poté jí kolenem kopla a pěstí jí udeřila do čela. Shora uvedené poškozené ženě tak vzniklo zranění povahy lehké, které si vyžádalo jednorázové lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě s dobou léčení 2-3 dny. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 20.9.2013 ve 22:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila v jednom z domů v obci Pustá Polom muže ročníku narození 1973 z Pusté Polomi, který v silně podnapilém stavu v místě společného bydliště slovně napadal svou manželku (ženu ročníku narození 1970). Vzhledem k tomu, že se tento muž choval arogantně a agresivně i před přivolanými policisty, bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Odcizení peněženky z kapsy kalhot poškozeného na ulici Náměstí Osvoboditelů v Opavě

Dne 20.9.2013 v době kolem 20:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Náměstí Osvoboditelů v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1955 z Opavy-Kateřinek a ze zadní kapsy kalhot mu odcizil pánskou koženou peněženku, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 150,- Kč, platební karta, různé osobní doklady a průkaz MHD, čímž byla shora uvedenému poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 450,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepních prostor v panelovém domě na ulici Černé v Opavě-Kateřinkách

V noční době od 21:00 hod. dne 20.9.2013 do 08:30 hod. dne 21.9.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Černé v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po rozlomení zámků několika dveří vstoupil do různých sklepních prostor tohoto domu, kdy dále po vypáčení petlice dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže ročníku narození 1973 z Opavy-Kateřinek, který prohledal, nic zde neodcizil a ani škodu nezpůsobil. Poškozením zámků dveří však poškozené organizaci SBD Rozvoj Opava-Kateřinky byla způsobena celková škoda ve výši 750,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do objektu soukromé firmy v obci Litultovice, část Luhy

Dne 21.9.2013 v době mezi 11:00 hod. a 11:15 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Litultovice, část Luhy přečin „Krádež“ tím, že popřelezení oplocení vstoupil do uzamčeného areálu soukromé společnosti, kdy z nezajištěného skladu odcizil elektromotor, dále z kovových palet na kovový odpad odcizil blok motoru, výfukové potrubí, klikové hřídele, vačkovou hřídel, brzdové kotouče a soukolí převodovky značky VW, vše v hodnotě 3.000,- Kč, ke škodě poškozené soukromé společnosti z Litultovic. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem