Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21.12.2010

Opava - Odcizení mobilního telefonu z kapsy kabátu v centru města a další...(7 případů) 

 

Kontrola řidiče motorového vozidla na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 21.12.2010 v době kolem 00:45 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Olomoucké v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Pick Up, a to muže ročníku narození 1973 z Opavy. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení motorového vozidla byl tento muž policisty vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager, čemuž vyhověl, kdy mu byly naměřeny hodnoty 0,28 promile a 0,24 promile alkoholu v jeho dechu. Sedmatřicetiletý řidič s výsledky měření nesouhlasil, případné předchozí požití alkoholických nápojů nedoznal a proto byl vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, s čímž rovněž souhlasil a tomuto se podrobil. Případ je předmětem dalšího šetření.


Odcizení mobilního telefonu k kapsy kabátu poškozené na Horním náměstí v Opavě

Dne 20.12.2010 v době mezi 11:30 hod. a 12:30 hod. neznámý pachatel spáchal na Horním náměstí v Opavě přečin „Krádež“ tím, že v prostoru mezi vánočními stánky využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1983 z Opavy-Kateřinek a z kapsy kabátu jí odcizil mobilní telefon značky Samsung světle růžové barvy v hodnotě 3.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.
 

 

Vloupání do kanceláře na ulici Hradecké v Opavě

Dne 21.12.2010 v době kolem 12:20 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hradecké v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení a vytlačení vstupních dveří vnikl do kanceláře pro výuku anglického jazyka, která se nachází v budově číslo 1, ze které odcizil z pracovního stolu volně odložený notebook značky Sony Vaio stříbrné barvy, kdy vypáčením dveří škoda nevznikla. Poškozené soukromé firmě z Hradce nad Moravicí tak byla způsobena škoda ve výši 20.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženky z volně přístupného bytu na ulici Lidické v Opavě

Dne 21.12.2010 v době kolem 13:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Lidické v Opavě přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že ve shora uvedené době využil otevřených vstupních dveří do jednoho z činžovních domů a dále využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy, která ponechala otevřené dveře od svého bytu v prvním nadzemním podlaží, kdy vešel na chodbu tohoto bytu a z volně odložené dámské kabelky odcizil dámskou rozkládací koženou peněženku béžové barvy bez hodnoty, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti ve výši 800,- Kč a platební karta. Poškozené ženě ročníku narození 1947 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 800,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě.


Vloupání do sklepního boxu v panelovém domě na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách

V blíže neupřesněné době od 19:00 hod. dne 20.12.2010 do 18:00 hod. dne 21.12.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že v jednom z panelových domů po vypáčení stropních desek vnikl do sklepního boxu ženy ročníku narození 1951 z Opavy-Kateřinek, ze kterého odcizil 2 láhve francouzského šampusu o obsahu 0,7 litrů v hodnotě 600,- Kč za láhev, 2 láhve slovenského šampusu Hubert Delux o obsahu 0,7 litrů v hodnotě 150,- Kč za láhev, 4 láhve bílého francouzského vína o obsahu 0,7 litrů v hodnotě 200,- Kč za láhev, 4 láhve růžového vína o obsahu 0,7 litrů v hodnotě 200,- Kč za láhev, 1 láhev růžového vína o obsahu 0,5 litrů v hodnotě 200,- Kč, 2 láhve bílého vína o obsahu 0,7 litrů v hodnotě 120,- Kč za láhev a keramickou dýni žlutooranžové barvy o průměru 30 cm v hodnotě 400,- Kč, kdy vypáčením stropních desek škodu nezpůsobil. Výše uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 3.940,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 21.12.2010 došlo v okrese Opava ke třem nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, kdy tři osoby utrpěly lehká zranění a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku ve výši 246.000,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě-Kateřinkách

Dne 21.12.2010 v době kolem 23:40 hod. policejní hlídka z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Rolnické v Opavě-Kateřinkách řidiče osobního motorového vozidla značky Opel Astra, a to muže ročníku narození 1979 z Opavy. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení motorového vozidla byl tento muž policisty vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 1,84 promile a 1,80 promile alkoholu v jeho dechu. Jednatřicetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů doznal s tím, že vypil 0,5 litrů červeného vína a nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Na místě mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí, byl mu zadržen jeho řidičský průkaz a celá záležitost je předmětem dalšího šetření. Již nyní je však důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem