Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 20.10.2009

Odcizení volně odložené peněženky, kabelky v Opavě, požár rodinného domu v Darkovičkách a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehoda řidiče motorového vozidla a cyklistky v obci Otice

Dne 20.10.2009 v době kolem 15:20 hod. řídil muž ročníku narození 1946 z Přerova osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia, a to po ulici Kylešovské v obci Otice, označené dopravní značkou „Dej přednost v jízdě“ jako vedlejší silnice směrem k ulici Opavské, kdy v prostoru této křižovatky při odbočování vlevo nedal přednost v jízdě cyklistce, ženě ročníku narození 1961 z Otic, která jela na dámském jízdním kole po ulici Opavské ve směru od centra obce na Opavu. Po střetu cyklistka upadla na přední kapotu automobilu a poté na vozovku, kdy utrpěla zranění, se kterým byla sanitním vozidlem RZS převezena do Slezské nemocnice Opava k lékařskému ošetření. Lékař u ní konstatoval těžké zranění (poškození hrudních obratlů) s její následnou hospitalizací v opavské nemocnici s dobou léčení několika měsíců. Dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager byly u řidiče motorového vozidla i u cyklistky negativní. K jinému zranění účastníků dopravní nehody nedošlo (v automobilu byly další 3 osoby) a celková škoda byla vyčíslena na částku 1.000,- Kč. Případ je nadále v šetření, třiašedesátiletý muž je však již nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu „Ublížení na zdraví“.


Vloupání do prodejny potravin na ulici Hlučínské v Kravařích – neznámý pachatel

V blíže neupřesněné době od 18:15 hod. dne 19.10.2009 do 02:45 hod. dne 20.10.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Hlučínské v Kravařích trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že po rozbití skleněné výplně výlohy v předběžné hodnotě 5.500,- Kč vnikl do prodejny smíšeného zboží Tempo-Tuty, ze které odcizil různé druhy cigaret v předběžné hodnotě 14.000,- Kč a 8 ks půllitrových láhví alkoholu značky Tuzemský rum v hodnotě 832,- Kč, čímž byla poškozené organizaci Tempo - Obchodní družstvo Opava způsobena předběžná škoda v celkové výši 20.332,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Požár rodinného domu na ulici Jandové v obci Darkovičky

Dne 20.10.2009 v 06:35 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání hasičů HZS Opava čísla 150 muž ročníku narození 1985 zahoření jeho rodinného domu na ulici Jandové v obci Darkovičky. Na místo rovněž vyjela i policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Hlučín, která zjistila, že požár lokalizují hasičské jednotky HZS Hlučín a dobrovolní hasiči z Darkoviček. Vyšetřovatel hasičů HZS Opava určil jako příčinu požáru nesprávnou instalaci odvodu zplodin hoření z krbu a věc si na místě převzal do své kompetence. Ohnisko požáru se nacházelo kolem komínové vložky v prvním patře rodinného domu, kdy škoda byla vyčíslena na částku 500.000,- Kč. Ke zranění osob nedošlo.


Odcizení dřeva z areálu pily v obci Jakartovice, část Deštná – neznámý pachatel

V době od 18:15 hod. dne 19.10.2009 do 06:30 hod. dne 20.10.2009 neznámý pachatel spáchal v obci Jakartovice, část Deštná trestný čin „Krádež“ tím, že odcizil z nezajištěného areálu pily celkem 6 m3 dřevěné hmoty (bříza-kulatina) v průměru od 12 cm do 25 cm, v délce 200 cm, která byla uložena na volném prostranství u bývalé sýpky v uvedeném areálu, čímž byla poškozené firmě Trlica se sídlem v Litultovicích způsobena škoda ve výši 5.100,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Odcizení volně odložené peněženky v budově České pošty na ulici Masarykova třída v Opavě – neznámý pachatel

Dne 20.10.2009 v době kolem 09:00 hod. neznámý pachatel spáchal trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že odcizil v budově České pošty na ulici Masarykova třída v Opavě černou koženkovou peněženku v hodnotě 200,- Kč, kterou měl poškozený muž ročníku narození 1955 z Opavy položenou na přepážce vedle sebe, ve které se nacházely různé osobní doklady, doklady k motorovému vozidlu a 3 ks platebních karet, čímž byla shora uvedenému muži způsobena škoda ve výši 200,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení kabelky z nákupního vozíku v hypermarketu Albert Hypernova na ulici Olomoucké v Opavě – neznámý pachatel

Dne 20.10.2009 v době kolem 14:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Olomoucké v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že v prodejních prostorách hypermarketu Albert Hypernova využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1988 z Brumovic a v době, kdy v průběhu nákupu nechala svůj nákupní vozík bez dozoru, tak jí z tohoto odcizil volně odloženou dámskou černou koženkovou kabelku v hodnotě 300,- Kč s dámskou černou peněženkou s finanční částkou na hotovosti 2.500,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou, kdy dále v kabelce byl klíč k osobnímu motorovému vozidlu s dálkovým ovládáním a imobilizérem v hodnotě 3.000,- Kč, mobilní telefon značky Sony Ericsson K750i v hodnotě 1.500,- Kč a svazek 8 ks klíčů v hodnotě 160,- Kč, čímž byla poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 7.460,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do samoobslužného vysavače na benzínové čerpací stanici Tesco na ulici Těšínské v Opavě – neznámý pachatel

V blíže neustanovené době od 14:00 hod. dne 19.10.2009 do 13:50 hod. dne 20.10.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že po vypáčení dvířek vnikl do samoobslužného vysavače na benzínové čerpací stanici Tesco, ze kterého odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 50,- Kč, kdy na zařízení škoda nevznikla. Poškozené společnosti Tesco Stores ČR a.s. Opava tak byla způsobena škoda ve výši 50,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Celní v Hlučíně – neznámý pachatel

Neznámý pachatel v době od 16:50 hod. do 17:10 hod. dne 20.10.2009 vnikl po vypáčení zámku pravých předních dveří do osobního motorového vozidla značky WV Golf, které bylo zaparkováno na parkovišti před supermarketem Lidl na ulici Celní v Hlučíně, ze kterého odcizil radiopřehrávač značky Blaupunkt v hodnotě 5.600,- Kč, kdy poškozením zámku dveří a poškozením zámku odkládací přihrádky byla způsobena škoda ve výši 3.000,- Kč, vše ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1975 ze Slovenska. Celková škoda tedy činí 8.600,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně pro trestný čin „Krádež“.


Dopravní nehodovost

Dne 20.10.2009 došlo v okrese Opava k jedné nahlášené a šetřené dopravní nehodě, při které byla jedna osoba zraněna těžce s hmotnou škodou na majetku ve výši 1.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem