Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 2.7.2009

Dopravní nehoda s lehkým zraněním chodkyně v centru Opavy, odcizení notebooku z prodejny a další (8 případů) 

Dopravní nehoda s lehkým zraněním chodkyně na ulici Sněmovní v centru Opavy

Dne 2.7.2009 kolem 11:25 hod. řídil muž ročníku narození 1991 z Opavy osobní motorové vozidlo tovární značky Opel Vectra po ulici Praskové (označené jako hlavní silnice), ve směru jízdy z Opavy - Kateřinek do centra města, kdy při průjezdu křižovatky ulic Prasková x Sněmovní x Komenského začal odbočovat vpravo směrem k ulici Dolní náměstí, přičemž nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu pozemní komunikace a svým schopnostem, vyjel vlevo mimo silnici ulice Sněmovní, kde na chodníku narazil přední částí vozidla Opel do chodkyně (dívky ročníku narození 1992 z obce na Opavsku) a následně do zděného oplocení domu.
Při této dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče vozidla, jeho spolujedoucího sedícího na sedadle vedle řidiče (muže ročníku narození 1992 z Opavy) a chodkyně. Všichni zranění byli z místa dopravní nehody převezeni vozidlem Rychlé lékařské pomoci do Slezské nemocnice v Opavě. Dle předběžných lékařských zpráv utrpěl řidič lehké zranění (pohmoždění levého lokte, odřeniny), s dobou léčení 5-10 dnů. Spolujedoucí ve vozidle byl jednorázově ošetřen. Chodkyně utrpěla také lehké zranění, a to zlomeninu levé dolní končetiny a tržnou ránu pravého kotníku, s předpokládanou dobou léčení cca 6 týdnů. Řidič byl po ošetření propuštěn do domácího léčení, chodkyně byla hospitalizována na oddělení dětské chirurgie. Chodkyně v době dopravní nehody šla společně se svým pětiletým bratrem po chodníku vlevo, vedle silnice ulice Sněmovní, a to ve směru chůze k ulici Komenského. Ke zranění nezletilého bratra chodkyně nedošlo.
Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na vozidle Opel Vectra odhadem ve výši 20.000,-Kč, na oplocení domu 20.000,- Kč, na keřích před tímto oplocením ke škodě ve výši 600,- Kč. Dechová zkouška řidiče pomocí přístroje Drager byla negativní.
Ve věci této dopravní nehody byly policisty dopravního inspektorátu dne 2.7.2009 zahájeny úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.  


Odcizení notebooku z hlučínské prodejny – pachatel neznámý

Dne 2.7.2009 byly policisty Obvodního oddělení Policie České republiky v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci spáchání trestného činu krádeže, kterého se dopustil neznámý pachatel dne 2.7.2009 kolem 10:00 hod. tím, že z prodejny s výpočetní technikou, která se nachází v Hlučíně na ulici Ostravské, z prodejního pultu, odcizil volně položený notebook zn. MSI (typ EX630X-016SK) stříbrno-černé barvy. Notebook byl odcizen bez baterie a veškerého příslušenství a poškozenému majiteli, muži ročníku narození 1979 z Hlučínska, byla způsobena škoda ve výši 14.544,- Kč.


Odcizení platební karty a dokladů v Opavě – pachatel neznámý

Policisty Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě byly dne 2.7.2009, na základě oznámení muže ročníku narození 1988 z Opavy, zahájeny úkony trestního řízení ve věci spáchání trestného činu krádeže a trestného činu neoprávněného držení platební karty, kterého se dopustil neznámý pachatel dne 1.7.2009 v době od 15:00 hod. do 15:15 hod. tím, že v Opavě na ulici Nákladní, na parkovišti u restaurace Krajewski v Opavě, odcizil hnědou plátěnou peněženku v hodnotě 100,- Kč, která byla položena na předním sedadle spolujezdce, v neuzamčeném osobním motorovém vozidle tovární značky Škoda Favorit. V plátěné peněžence se dále nacházela platební karta, osobní doklady a finanční hotovost 600,- Kč. Shora jmenovanému byla způsobena škoda v celkové výši 700,- Kč.


Vloupání do rekreační chaty v Děhylově – pachatel neznámý

Neznámý pachatel se v době od 19:00 hod. dne 30.6.2009 do 12:30 hod. dne 2.7.2009 dopustil spáchání trestného činu krádeže vloupáním a trestného činu porušování domovní svobody tím, že vnikl, za užití zjevného násilí, po rozbití části skleněné výplně okna vedle vstupních dveří, do prostoru jedné z chat v chatové oblasti Děhylov – Loděnice. Pachatel z chaty následně odcizil elektrickou vrtačku zn. Black-Dacker v hodnotě 1.800,- Kč, AKU vrtačku zn. Bosch v hodnotě 2.000,- Kč, okružní pilu zn. Tesco v hodnotě 1.200,- Kč, přímočarou pilu v hodnotě 1.300,- Kč a finanční hotovost ve výši 300,- Kč. Poškozením části skleněné výplně okna byla způsobena škoda ve výši 200,- Kč. Protiprávním jednáním pachatele byla majitelce chaty a odcizených věcí, ženě ročníku narození 1959 z Ostravy, způsobena celková škoda ve výši 6.800,- Kč.
Dne 2.7.2009 byly  policisty Obvodního oddělení Policie České republiky v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci shora uvedených trestných činů.


Odcizení peněz při sobě na ulici Krnovské v Opavě – pachatel neznámý

Policisty Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě byly dne 2.7.2009, na základě oznámení muže ročníku narození 1962 z Opavy, zahájeny úkony trestního řízení ve věci spáchání trestného činu krádeže, kterého se dopustil neznámý pachatel dne 28.6.2009 v době od 17:00 hod. do 18:00 hod. na ulici Krnovské v Opavě tím, že oznamovateli trestného činu odcizil z kapsy bundy, kterou měl na sobě, černou látkovou peněženku zn. Nike v hodnotě 300,- Kč. V peněžence se nacházely osobní doklady a finanční hotovost ve výši 13.500,- Kč. Protiprávním jednáním pachatele byla shora jmenovanému muži způsobena celková škoda ve výši 13.800,- Kč.


Vloupání do sklepního boxu v Opavě – Kateřinkách – pachatel neznámý

Dne 2.7.2009 byly policisty Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě zahájeny úkony trestního řízení ve věci spáchání trestného činu krádeže a trestného činu porušování domovní svobody, kterých se dopustil neznámý pachatel v době od 10:00 hod. dne 15.6.2009 do 15:30 hod. 2.7.2009 na ulici Antonína Sovy v Opavě – Kateřinkách. Po překonání uzamčených dveří a po následném vypáčení petlice pachatel vnikl do sklepní kóje panelového domu, odkud odcizil neuzamčené pánské trekingové jízdní kolo zn. Max Bike stříbrné barvy v hodnotě 8.000,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1980 z Opavy.


Odcizení věcí a platebních karet z šatny opavské prodejny potravin - pachatel neznámý

Policisty Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě byly dne 2.7.2009 zahájeny úkony trestního řízení ve věci spáchání trestného činu krádeže a trestného činu neoprávněného držení platební karty, kterého se dopustil neznámý pachatel dne 2.7.2009 v době od 15:00 hod. do 17:00 hod. v prodejně Hruška, na ulici Náměstí republiky v Opavě. Pachatel prošel do šatny personálu této prodejny přes dostatečně nezajištěné dveře, oddělující prostor od samotné prodejny, odkud následně odcizil:

  1. z volně odložené černé koženkové kabelky, umístěné v dřevěných policích, pouzdro zn. Oriflame modré barvy v hodnotě 300,- Kč. V pouzdře se nacházely osobní doklady, platební karta, finanční hotovost ve výši 2.000,- Kč a různé písemnosti, čímž byla ženě ročníku narození 1963 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 2.300,- Kč.
  2. z volně odložené bílé koženkové kabely, umístěné vedle shora uvedené černé kabelky, mobilní telefon zn. Nokia červené barvy v hodnotě 3.350,-Kč, osobní doklady a platební kartu. Majitelce těchto odcizených věcí, ženě ročníku narození 1956 z Opavy, pachatel způsobil škodu v celkové výši 3.350,- Kč. 


Dopravní nehodovost

Za den 2.7.2009 došlo na Opavsku ke čtyřem dopravním nehodám, při kterých byly tři osoby zraněny lehce. Na majetku byla způsobena hmotná škoda odhadem ve výši 230.000,- Kč.



 

vytisknout  e-mailem