Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 2.11.2013

Opava - 44-ti letý muž onanoval v parku poblíž centra města Opavy a další...(12 případů) 

 

Dopravní nehoda osobního automobilu mezi obcemi Darkovičky a Šilheřovice

Dne 2.11.2013 v době kolem 16:50 hod. řídil muž ročníku narození 1982 z Dolní Lutyně, okres Karviná své osobní motorové vozidlo značky Seat Toledo, se kterým jel ve směru jízdy od obce Darkovičky na obec Šilheřovice, kdy nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky (mokrý povrch) a při projetí levotočivé zatáčky dostal smyk, vjel vlevo do silniční příkopy, kde se převrátil na střechu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění řidiče ani jiné osoby a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50.000,- Kč. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 0,13 promile a 0,10 promile alkoholu v dechu. Jednatřicetiletý muž však uvedl, že bezprostředně před jízdou žádný alkoholický nápoj nepožil a vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Celní v Hlučíně

Dne 2.11.2013 v době kolem 15:00 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Celní v Hlučíně řidiče osobního motorového vozidla značky Renault Megané, a to muže ročníku narození 1962 z Dobroslavic. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,64 promile a 0,69 promile alkoholu v dechu. Výše jmenovaný jednapadesátiletý muž s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 2.11.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 70.000,- Kč.


Bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním FC Hlučín - SFC Opava

Dne 2.11.2013 v době mezi 12:00 hod. a 17:00 hod. proběhlo na teritoriu Obvodního oddělení PČR v Hlučíně bezpečnostní opatření z důvodu zajištění veřejného pořádku při konání fotbalového utkání Moravskoslezské fotbalové ligy mezi celky FC Hlučín a SFC Opava, které se odehrálo na fotbalovém stadiónu v Hlučíně. Do akce bylo nasazeno celkem 17 policistů PČR, 4 strážníci Městské policie Hlučín a 16 pořadatelů. Utkání přihlíželo 636 diváků, z toho 210 fanoušků SFC Opava, kteří se dopravili na utkání vlakem nebo osobními automobily. Byla zjištěna přítomnost i 8 fanoušků fotbalového klubu Slask Wroclaw (Polsko). V průběhu bezpečnostního opatření nedošlo k narušení veřejného pořádku ani ke zranění osob či ke škodě na majetku.


Poškození okna a dveří na budově Technických služeb na ulici Úzké v Hlučíně

Dne 2.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 1.11.2013 v době kolem 22:10 hod. na ulici Úzké v Hlučíně poškodil rozbitím skleněnou výplň okna a dále poškodil prokopnutím vstupní dřevěné dveře do budovy Technických služeb, přičemž dovnitř nevnikl, nic neodcizil poškozené společnosti Technické služby spol. s r.o. Hlučín však byla na zařízení způsobena škoda, která zcela zjevně přesáhne finanční částku ve výši 5.000,- Kč.


Vloupání do budovy sportovní haly na ulici Tyršové v Hlučíně

Dne 2.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 00:10 hod. dne 2.11.2013 po vytlačení okna vnikl do šatny v budově sportovní haly na ulici Tyršové v Hlučíně, přičemž nic neodcizil a z místa činu ihned utekl neznámo kam. Ke škodě na majetku nedošlo a vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Poškození osobního automobilu na ulici Pode Zdí v Hlučíně

Dne 2.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 21:45 hod. a 22:45 hod. dne 1.11.2013 na parkovišti u restaurace Hlučínský pivovar na ulici Pode Zdí v Hlučíně poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Ford Mondeo, kdy ulomil levé zpětné zrcátko a do laku karosérie a do čelního a zadního skla automobilu vytvořil vrypy, čímž poškozenému muži ročníku narození 1993 z Hlučína způsobil celkovou škodu ve výši 15.000,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Háj ve Slezsku

Dne 2.11.2013 v 13:45 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1976 z Ostravy, že před chvíli při běhání v lese na katastru obce Háj ve Slezsku nalezla nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl stabilizátor dělostřelecké miny ráže 120 mm.


Vloupání do osobního automobilu v lesním porostu na katastru obce Bělá

Dne 2.11.2013 v době mezi 10:15 hod. a 10:45 hod. neznámý pachatel spáchal na katastru obce Bělá přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že na pozemní komunikaci v lesním porostu poblíž křižovatky mezi obcemi Bělá, Chuchelná a Píšť vnikl po rozbití skleněné výplně okna předních dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Renault Laguna, odkud odcizil hnědou koženou peněženku značky Samsonite s finanční částkou na hotovosti 6.000,- Kč, s různými osobními doklady, se 3 kusy platebních karet a s doklady k vozidlu, vše v hodnotě 7.800,- Kč, přičemž škoda na zařízení automobilu činí 2.500,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1954 z Bělé tak byla způsobena celková škoda ve výši 10.300,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Čtyřiačtyřicetiletý muž z Krnova onanoval u Obecního domu na ulici Sady Svobody v Opavě

Dne 2.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“, kterého se dopustil muž ročníku narození 1969 z Krnova, okres Bruntál tím, že v době kolem 16:15 hod. dne 2.11.2013 v parku pod stromem naproti budovy Obecního domu na ulici Sady Svobody v Opavě, tedy na místě veřejnosti přístupném a před kolemjdoucími lidmi, si stáhl tepláky a onanoval, přičemž se takového to jednání dopustil opětovně, neboť byl za obdobný skutek již v minulosti 7 x odsouzen, naposledy rozsudkem Okresního soudu v Bruntále z ledna roku 2011 k podmíněnému trestu odnětí svobody na 12 měsíců, se zkušební dobou do ledna roku 2014 a k ambulantnímu ochrannému sexuologickému léčení, přičemž uvedený podmíněný trest mu byl k 1.1.2013 amnestován. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 2.11.2013 v 17:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila na chodbě ubytovny na ulici Polní v Opavě muže ročníku narození 1970 z Opavy, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,43 promile alkoholu v dechu) opakovaně slovně vulgárními výrazy napadl ženu ročníku narození 1973 z Opavy. Vzhledem k tomu, že se třiačtyřicetiletý muž choval agresivně a arogantně i před přivolanými policisty, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Odcizení mobilního telefonu z kapsy poškozeného muže na ulici Mezi trhy v Opavě

Dne 2.11.2013 v době kolem 19:30 hod. neznámý pachatel spáchal poblíž prodejny Forte na ulici Mezi trhy v Opavě přečin „Krádež“ tím, že pod záminkou žádosti o cigaretu přišel k poškozenému muži ročníku narození 1994 z Opavy-Kateřinek, přičemž mu následně sáhl do kapsy tepláků a odcizil mu mobilní telefon značky Samsung Galaxy mini v hodnotě 3.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem