Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 19.9.2013

Opava - Krádeže jízdních kol v Opavě a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 19.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30.000,- Kč.


Pokus vloupání do prodejny na ulici Hlavní v obci Kozmice

Dne 19.9.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že se v blíže neustanovené době od 18:00 hod. dne 18.9.2013 do 10:30 hod. dne 19.9.2013 na ulici Hlavní v obci Kozmice pokusil vloupat do místní prodejny, a to páčením zámku dveří, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozenému Obchodnímu družstvu Tempo Opava však na zařízení vznikla celková škoda ve výši 3.000,- Kč.


Objasnění krádeže telekomunikačního kabelu na železniční trati na katastru obce Děhylov

Dne 19.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 12:20 hod. dne 19.9.2013 v blízkosti železničního přejezdu za areálem Loděnice na katastru obce Děhylov, a to na železniční trati Ostrava - Opava, úmyslně násilně přerušil telekomunikační kabel zajišťující přenos signalizace na železničním přejezdu, čímž tedy došlo k odstavení funkčnosti světelného výstražného zařízení železničního přejezdu a následně odcizil 200 metrů tohoto kabelu. Poškozené organizaci Správa železniční dopravní cesty Praha tak byla způsobena celková škoda ve výši 50.000,- Kč.
Dodatek : Na základě prováděného šetření ze strany hlučínských policistů bylo zjištěno, že shora uvedené trestné činnosti se dopustily 3 osoby (muž ročníku narození 1961 z Ostravy, muž ročníku narození 1983 z Ostravy a žena ročníku narození 1986 z Jistebníku, okres Nový Jičín), kdy celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Šestatřicetiletý muž fyzicky napadl jednapadesátiletou ženu na ulici Jánské v Opavě

Dne 19.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Výtržnictví“ a z přečinu „Ublížení na zdraví“ muži ročníku narození 1977 z Opavy, neboť tento na podkladě všech doposud zjištěných skutečností v době kolem 14:30 hod. dne 10.9.2013 před budovou Sociálního zabezpečení na ulici Jánské v Opavě bezdůvodně přitlačil poškozenou ženu ročníku narození 1962 z Velkých Heraltic na oplocení uvedeného domu, kde jí fyzicky napadl kopy do spodní části těla, což si vyžádalo její lékařské vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě s dobou léčení delší jak 7 dní a dále došlo k zašpinění jejího oblečení (kalhot) se škodou ve výši 150,- Kč. Případ objasnili policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě, kdy příčina chování a jednání muže je i nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení finanční částky z pokoje v ubytovně na ulici Englišové v Opavě

Dne 18.9.2013 v době mezi 13:00 hod. a 18:00 hod. neznámý pachatel spáchal v budově ubytovny na ulici Englišové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do uzamčeného pronajatého pokoje poškozeného muže ročníku narození 1965 z Leštiny, okres Šumperk, kdy mu z volně odložené peněženky odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 2.207,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do kolárny v bytovém domě na ulici Milady Horákové v Opavě

V blíže neustanovené době od 14:00 hod. dne 18.9.2013 do 06:00 hod. dne 19.9.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Milady Horákové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení dveří vnikl do společné kolárny domu, odkud odcizil neuzamčené pánské horské jízdní kolo značky Lapierre černé barvy s bílým nápisem a lankovým zámkem uzamčené dámské trekinkové jízdní kolo značky Author Enigma červené barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1987 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 33.500,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě odcizil neuzamčené pánské horské jízdní kolo značky Ravo Extreme červenobílé barvy v hodnotě 7.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1972 z Opavy. Poškozením dveří kolárny vznikla organizaci Společenství vlastníků bytových jednotek škoda ve výši 1.000,- Kč. Celková škoda tak činí 41.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola od budovy Střední školy technické v Opavě-Kateřinkách

Dne 19.9.2013 v době kolem 13:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že od budovy Střední školy technické odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Specialized Hard Rock Sport v hodnotě 12.900,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1995 z Opavy. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Šestadvacetiletý muž odcizil v hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě zboží

Dne 19.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1987 z Krnova, okres Bruntál, neboť tento v době kolem 18:50 hod. dne 19.9.2013 v hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě odcizil volně vystavené zboží (2 kusy klíčenek) v hodnotě 138,- Kč, které si uschoval do kapsy kalhot a bez úhrady prošel přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán přivolaným opavským policistům a lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u tohoto šestadvacetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž se výše uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen a potrestán, a to rozhodnutím Okresního soudu v Bruntále z ledna roku 2011, mimo jiné pro přečin „Krádež“, k nepodmíněnému trestu odnětí svobody s výměrou 18 měsíců, který vykonal v říjnu roku 2012. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem