Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 19.8.2009

Odcizení věcí z nezajištěných vozidel, dopravní nehoda cyklisty a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého cyklisty v Opavě-Kateřinkách


 

Dne 19.8.2009 v době kolem 18:20 hod. muž ročníku narození 1975 z Opavy jel na svém pánském jízdním kole po ulici Rolnické v Opavě-Kateřinkách, a to ve směru od ulice Vrchní ke křižovatce s ulicí Pekařskou. Na této křižovatce chtěl odbočit vpravo na ulici Pekařskou. Při odbočování vlivem své podnapilosti nezvládl řízení jízdního kola a levým bokem narazil do levého boku osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, které řídila žena ročníku narození 1956 z Opavy-Kateřinek a která jela po ulici Pekařské ve směru jízdy od ulice Za Humny ke křižovatce s ulicí Rolnickou a v době střetu již stála s automobilem v prostoru křižovatky. Cyklista po tomto střetu upadl na vozidlo a následně na vozovku. Při prováděném šetření celé události ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Územního odboru vnější služby Policie České republiky v Opavě bylo u cyklisty provedeno odborné měření dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem DRÄGER, které bylo vyhodnoceno jako pozitivní s naměřenou hodnotou 3,25 promile alkoholu v jeho dechu. Po chvíli bylo toto odborné měření opakováno s naměřenými hodnotami 3,21 a 3,01 promile alkoholu v jeho dechu. Čtyřiatřicetiletý cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a toto potvrdil na místě dopravní nehody svým podpisem. U řidičky byla dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem negativní, ke zranění cyklisty ani řidičky osobního vozidla nedošlo. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle v celkové výši 20.000,- Kč.


 


 

Vloupání do bytu na ulici Hobzíkové v Opavě – známý pachatel, objasnění

V noční době ze 14.8.2009 na 15.8.2009 neznámý pachatel spáchal v jednom z domů na ulici Hobzíkové v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Porušování domovní svobody“ tím, že po předchozím vykopnutí vstupních dveří vnikl do bytu v 2. patře tohoto domu, odkud z poličky na chodbě bytu odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 2.000,- Kč, kdy na zařízení bytu způsobil škodu ve výši 4.000,- Kč. Muži ročníku narození 1988 z Vršovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

Dodatek : Dne 19.8.2009 byl jako pachatel shora uvedené trestné činnosti zjištěn muž ročníku narození 1969 z Opavy, kterému bylo ještě téhož dne 19.8.2009 sděleno policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě podezření ze spáchání trestného činu „Porušování domovní svobody“ a věc bude dále řešena formou zkráceného přípravného řízení. V průběhu šetření se však ukázalo, že k odcizení bankovky v nominální hodnotě 2.000,- Kč nedošlo, tuto poškozený muž nalezl doma na jiném místě, což uvedl ve svém dodatku protokolu o trestním oznámení. Případ neoprávněného vniknutí do bytu ze strany čtyřicetiletého muže z Opavy ale v šetření zůstává.


 

Odcizení ledvinky a tašky z nezajištěného motorového vozidla na ulici Tyršové v Kravařích – neznámý pachatel


 

Dne 19.8.2009 v době od 10:45 hod. do 11:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Tyršové v Kravařích trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že z předních sedadel neuzamčeného dodávkového motorového vozidla tovární značky Citröen Jumper odcizil černou textilní ledvinku v hodnotě 100,- Kč, ve které bylo pouzdro na doklady v hodnotě 50,- Kč s různými osobními doklady a s doklady k motorovým vozidlům, vše ke škodě muže ročníku narození 1966 z Ostravy. Dále pak z vozidla odcizil dámskou koženou kabelku béžové barvy v hodnotě 1.000,- Kč, ve které bylo školní pouzdro v hodnotě 50,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 24.000,- Kč, různé osobní doklady v obalu na doklady v hodnotě 100,- Kč, dvě platební karty a doklady k motorovým vozidlům, čímž způsobil poškozené ženě ročníku narození 1979 z Ostravy celkovou škodu ve výši 25.150,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích. Případ má souvislost s připravovanou „kravařskou poutí“, poněvadž se skutek stal v prostoru zvaný Mezivodky na ulici Tyršové v Kravařích, kde se bude o tomto víkendu konat tradiční „kravařský odpust“.


 


 

Odcizení peněženky z nezajištěného motorového vozidla v obci Háj ve Slezsku, části Chabičov – neznámý pachatel


 

Dne 19.8.2009 v době od 12:00 hod. do 15:00 hod. neznámý pachatel spáchal trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že ve výše uvedené době odcizil z neuzamčeného motorového vozidla značky VW Transportér, které stálo zaparkováno u jednoho z rodinných domů na ulici Jilešovské v Háji ve Slezsku, části Chabičov, a to z batohu volně odloženého na sedadle spolujezdce, černou plátěnou peněženku v hodnotě 100,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 270,- Kč , různé osobní doklady a platební karty, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1979 z Háje ve Slezsku způsobena celková škoda ve výši 370,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně.


 


 

Vniknutí do nedostatečně zajištěného bytu na ulici Vančurové v Opavě a odcizení peněz – neznámý pachatel


 

Dne 19.8.2009 na základě oznámení od muže ročníku narození 1949 z Opavy byly policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Porušování domovní svobody“, neboť na podkladě oznámení a zjištěných skutečností je zřejmé, že v blíže neupřesněné době od 09:00 hod. dne 10.8.2009 do 16:00 hod. dne 18.8.2009 neznámý pachatel vnikl do nedostatečně zajištěného bytu na ulici Vančurové v Opavě, ze kterého odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 4.000,- Kč, ke škodě shora uvedeného poškozeného oznamovatele.


 


 

Odcizení jízdního kola na ulici Jánské v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 19.8.2009 v době od 12:30 hod. do 21:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Jánské v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že odcizil od budovy jídelny v areálu ČD Opava-východní nádraží pánské horské jízdní kolo značky Leader Fox Klasic MTB stříbrné barvy v hodnotě 7.000,- Kč, které bylo uzamčeno přes rám k zábradlí lankovým zámkem černé barvy v hodnotě 150,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1983 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 7.150,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Dopravní nehodovost


 

V průběhu dne 19.8.2009 byla opavským policistům nahlášena jedna dopravní nehoda, která byla bez zranění osob s hmotnou škodou na majetku v celkové výši 20.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem