Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 19.7.2009

Zranění muže ležícího v kolejišti a další události (4 případy) 


Poškozování cizí věci v Hlučíně – pachatel neznámý

Neznámý pachatel se dne 18.7.2009 kolem 23:20 hod., na ulici Hluboké v Hlučíně, dopustil spáchání trestného činu poškozování cizí věci tím, že úmyslně poškodil osobní motorové vozidlo tovární značky Chrysler Neon. Pachatel se po uvedeném vozidle prošel, čímž poškodil karoserii (střechu vozidla) a ulomil přední stěrač. Protiprávním jednáním neznámého pachatele byla majiteli vozidla, muži ročníku narození 1989 z Hlučína, způsobena škoda přesahující 5.000,- Kč.
Dne 19.7.2009 byly policisty Obvodního oddělení Policie České republiky zahájeny úkony trestního řízení ve věci shora uvedeného trestného činu. 


Odcizení jízdních kol z nezajištěné garáže v Opavě – Kateřinkách – pachatel neznámý

Dne 19.7.2009 byly policisty Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě zahájeny úkony trestního řízení ve věci spáchání trestného činu krádeže a trestného činu porušování domovní svobody, kterých se dopustil neznámý pachatel v době od 23:00 hod. dne 18.7.2009 do 08:00 hod. dne 19.7.2009. Pachatel vnikl, po předchozím překonání oplocení vysokého 150 cm, na pozemek u rodinného domu, na ulici Rolnické v Opavě - Kateřinkách, odkud následně z nezajištěné garáže odcizil pánské trekingové jízdní kolo zn. Sundance, šedé barvy, v hodnotě 6.300,- Kč a pánské trekingové jízdní kolo zn. GT, modré barvy, v hodnotě 12.000,- Kč.
Protiprávním jednáním neznámého pachatele byla majiteli jízdních kol, muži ročníku narození 1953 z Opavy, způsobena celková škoda ve výši 18.300,- Kč.


Sražení muže vlakem v Dolním Benešově

Dne 19.7.2009 bylo policisty Obvodního oddělení Policie České republiky v Hlučíně zahájeno šetření v rámci postupu před zahájením trestního stíhání, ve věci zranění osoby v důsledky sražení vlakem. V postupu před zahájením trestního stíhání se policisty prověřuje, zda byl spáchán konkrétní trestný čin a zda se jej dopustila určitá osoba.
K události došlo dne 19.7.2009 kolem 16:30 hod., v Dolním Benešově, na železniční trati, ve směru jízdy na obec Kozmice. Dle vyjádření strojvedoucího vlaku (muže ročníku narození 1957 z Kravař), srazil strojvedoucí osobním motorovým vlakem muže ročníku narození 1980 z Hlučínska, kterému tímto bylo způsobeno zranění na levé horní končetině, a to rozdrcení dvou prstů, a dále byla muži způsobena tržná rána na hlavě. Strojvedoucí vlaku událost ihned oznámil na linku tísňového volání 112 a na místo se následně dostavila policejní hlídka Policie České republiky Hlučín a vozidlo Rychlé lékařské pomoci, které zraněného muže převezlo do Fakultní nemocnice v Ostravě - Porubě. Na místě byl přítomen také dozorčí Českých drah a kriminalistický technik. Dechová zkouška strojvedoucího provedená pomocí digitálního přístroje Dräger byla negativní. U zraněného byl nařízen odběr vzorku krve v rámci lékařského ošetření v nemocnici.
Šetřením policistů na místě bylo zjištěno, že ke srážce došlo vlivem silné podnapilosti zraněného, který usnul v kolejišti. Strojvedoucí, i přes použití zvukového výstražného znamení a následného použití vlakové rychlobrzdy, již nedokázal srážce zabránit. Dalším policejním šetřením na místě bylo zjištěno, že se ze strany poškozeného nejednalo o pokus sebevraždy. Danou nehodou došlo k přerušení provozu drážních vozidel na úseku Dolní Benešov – Kozmice, a to v délce 120 minut. Provoz drážních vozidel na této trase, byl opět obnoven v 19:00 hod.
Společně se zraněným mužem v kolejišti ležel ještě druhý muž, muž ročníku narození 1977 z Hlučínska, který projetím motorového vlaku zranění neutrpěl, byl ovšem také v silně podnapilém stavu a odmítl se na výzvu policejní hlídky podrobit dechové zkoušce.


Dopravní nehodovost

Za den 19.7.2009 bylo policisty dopravního inspektorátu, Územního odboru vnější služby v Opavě, šetřeno šest dopravních nehod, bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku činí dle odhadu Policie České republiky 211.000,- Kč. Na Protialkoholní záchytnou stanici v Opavě byla dodána jedna osoba.


                       


                       

vytisknout  e-mailem