Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 18.12.2011

Opava - Třicetiletá žena odložila novorozeně v čekárně Slezské nemocnice v Opavě a další...(9 případů)-2.část 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 18.12.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, při které byla 1 osoba zraněna lehce a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 70.000,- Kč.


Vloupání do motorového vozidla v Hradci nad Moravicí, část Kajlovec

V době mezi 13:00 hod. a 19:00 hod. dne 18.12.2011 neznámý pachatel spáchal v Hradci nad Moravicí, část Kajlovec přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že vstoupil na nezajištěný oplocený soukromý pozemek u jednoho z rodinných domů, kdy po rozbití skleněné výplně předního okna spolujezdce vnikl do zde zaparkovaného dodávkového motorového vozidla značky Fiat Ducato, odkud odcizil navigaci značky TomTom Go 750 Trafic v hodnotě 2.000,- Kč, pánskou mikinu v hodnotě 300,- Kč a potraviny v hodnotě 50,- Kč, přičemž poškozením automobilu vznikla majiteli (muži ročníku narození 1969 z Hradce nad Moravicí) škoda ve výši 2.000,- Kč. Odcizením navigace byla způsobena škoda poškozenému muži ročníku narození 1987 z Hradce nad Moravicí. Odcizená mikina i potraviny byly nalezeny kousek od místa činu. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Nové Sedlice

Dne 18.12.2011 v 19:45 hod. se osobně dostavil do budovy obvodního oddělení PČR v Kravařích muž ročníku narození 1978 ze Štítiny, který předal službu konajícímu policistovi nalezenou munici, kterou našel na blíže neurčeném místě v lesíku za obcí Nové Sedlice. Odevzdán byl ruční granát vzor RG-4, ruční granát vzor F1, 2 kusy velkorážního náboje 30 mm, 2 kusy velkorážního náboje 12,7 mm a přibližně 2 kg nábojů do samopalu vzoru 58 a lehkého kulometu vzoru 59. Ještě téhož dne si munici odvezl k zneškodnění pyrotechnik Krajského ředitelství Policie České republiky Moravskoslezského kraje Ostrava, pracoviště ve Frýdku-Místku.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Čajkovského v Opavě

V přesně nezjištěné době od 20:00 hod. dne 17.12.2011 do 10:45 hod. dne 18.12.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Čajkovského v Opavě přečin „Krádež“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do zde zaparkovaného a uzamčeného osobního motorového vozidla značky VW Passat, odkud odcizil autorádio značky Sencor stříbrné barvy v hodnotě 1.250,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1969 z Opavy, přičemž na automobilu škoda nevznikla. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Rozbití skleněné výplně dveří automobilu na ulici 17. listopadu v Opavě-Kylešovicích

V blíže neupřesněné době od 21:45 hod. dne 17.12.2011 do 10:50 hod. dne 18.12.2011 neznámý pachatel spáchal na sídlištním parkovišti ulice 17. listopadu v Opavě-Kylešovicích přečin „Poškození cizí věci“ tím, že nezjištěným způsobem rozbil skleněnou výplň zadních dveří o rozměrech 1,3 m x 0,8 m na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle značky Opel Meriva, kdy dovnitř automobilu nevnikl, nic neodcizil, poškozené ženě ročníku narození 1984 z Opavy-Kylešovic však byla na zařízení způsobena škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Třicetiletá žena z Opavska odložila novorozeně v čekárně opavské gynekologické ambulance

Dne 18.12.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili na základě oznámení od službu konající lékařky Slezské nemocnice v Opavě úkony trestního řízení, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v dopoledních hodinách dne 18.12.2011 mohl být ženou ročníku narození 1981 z Opavska spáchán v areálu Slezské nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Ohrožování výchovy dítěte“ tím, že nepozorovaně odložila na podlahu v čekárně gynekologické ambulance, která se nachází v přízemí budovy opavské nemocnice, a to v papírové tašce s logem společnosti Ikea o rozměru 60 x 40 cm svého donošeného novorozence o hmotnosti 3,5 kg, mužského pohlaví s obvazem podvázanou pupeční šňůrou, který byl silně podchlazen a bez zjevného zranění. V tašce byl tento novorozenec přikrytý dvěma vlněnými šály, starým froté ručníkem a starým potahem na peřinu tak, že novorozenci z uvedených textilií byla v tašce vidět jen hlava. Shora uvedená třicetiletá žena tedy závažným způsobem porušila svou povinnost o novorozence pečovat, nebo jinou povinnost, vyplývající z rodičovské zodpovědnosti. Celá záležitost je předmětem dalšího prověřování a prošetřování ze strany opavských policistů.


Zajištění silně podnapilé ženy na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 18.12.2011 v 14:50 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zajistili v supermarketu Albert na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách ženu ročníku narození 1973 z Opavy-Kateřinek, která v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager jí byla naměřena hodnota 3,07 promile alkoholu v jejím dechu) v době kolem 14:35 hod. téhož dne odcizila ve výše zmíněné prodejně volně vystavené zboží v hodnotě 19,- Kč. Vzhledem k tomu, že osmatřicetiletá žena svou podnapilostí bezprostředně ohrožovala svůj život a zdraví, bylo rozhodnuto o jejím dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti majetku.

 

 

Odcizení zboží v supermarketu Albert v Opavě-Kateřinkách zná pachatele

Dne 18.12.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1961 z Opavy, neboť tento v době kolem 17:00 hod. dne 18.12.2011 odcizil v supermarketu Albert na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách volně vystavené zboží (kuřecí řízky, deodorant Old Spice a šampón Nivea), čímž byla poškozené společnosti Ahold Czech Republic a.s. Brno způsobena celková škoda ve výši 393,- Kč. S odcizeným zbožím prošel bez zaplacení přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán opavským policistům. Provedenou lustrací v dostupných evidencích bylo zjištěno, že u padesátiletého muže se jedná o recidivu, poněvadž se výše uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil přesto, ačkoli byl za trestný čin „Krádež“ v posledních třech letech pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Opavě z června roku 2009, za který mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody v délce trvání 2 měsíců.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 18.12.2011 ve 23:50 hod. byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR v Kravařích zajištěn v prostoru vlakového nádraží ČD Kravaře muž ročníku narození 1974 z Hlučína, který telefonicky oznámil pracovníkům IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) Ostrava, že jede vlakem z Hlučína do Opavy fyzicky napadnout otčína své současné přítelkyně, muže ročníku narození 1972 z Opavy, a to z důvodů rodinných neshod. Vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že by se sedmatřicetiletý muž mohl dopustit trestné činnosti či přestupkového jednání, byl ve vlaku v železniční stanici Kravaře vyzván k orientační dechové zkoušce, která u něj prokázala hodnoty 1,19 promile a 1,09 promile alkoholu v jeho dechu. Policisté následně rozhodli o dodání tohoto muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění a jelikož službu konající lékař po vyšetření jej zde neumístil, byl tento eskortován do hlučínské policejní cely k následnému provedení nutných procesních úkonů. Po provedeném výslechu v 07:00 hod. dne 19.12.2011 byl výše jmenovaný muž propuštěn na svobodu a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem