Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 18.12.2010

Opava - Dva případy vloupání do sklepních boxů a další události (10 případů) 

Vloupání do sklepního boxu domu na ulici Otické v Opavě
K případu došlo v nočních hodinách z 16. na 17.prosince v Opavě na ulici Otické. Neznámý pachatel vnikl, po předchozím vypáčení oka petlice do jednoho ze sklepních boxů tamního činžovního domu. Z tohoto sklepa následně odcizil velký černý kufr, dřevěnou stoličku, jedno balení dvanácti litrů mléka a jedno balení šesti dvoulitrových kofol. V boxu navíc rozbil jeden modrý plastový box. Čtyřiaosmdesátiletému muži tak pachatel odcizil věci v celkové hodnotě 574,80 Kč, přičemž poškozením zařízení způsobil škodu ve výši 350,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Vloupání do bunkru na katastru obce Šilheřovice
Neznámý pachatel dne 18.prosince kolem půl osmé ráno násilím vnikl do bývalého vojenského opevnění MO-S18 nacházejícího se na katastru obce Šilheřovice. Odstranil visací zámek u mříží, dále vysunul tři čepy železných dveří a vnikl do bunkru. Odtud odcizil lehký, již nefunkční, kulomet LK 26 pocházející z II. světové války, v předběžné hodnotě 5.000,- Kč. Poškozením mříží a visacího zámku přitom způsobil škodu 500,- Kč, to vše Slezskému zemskému muzeu v Opavě.
Hlučínští policisté případ šetří jako přečin krádež vloupáním.
Silně podnapilý muž ležel ve sněhu

Opavští policisté zajistili 18.prosince krátce po sedmé hodině ranní čtyřiapadesátiletého Opavana, který ležel v silně podnapilém stavu ve sněhu před jedním z panelových domů na ulici Bílovecké v Opavě – Kylešovicích. Muž nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace a svým stavem budil veřejné pohoršení kolemjdoucích spoluobčanů. Policisté muži přístrojem Drager naměřili v dechu hodnotu 2,68 promile alkoholu, muže převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici.
Věc šetří opavští policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.
Odcizil mobilní telefon volně odložený v hlučínské restauraci
Neznámý pachatel odcizil dne 18.prosince kolem třetí hodiny ranní mobilní telefon značky Iphon v hodnotě 8.000,- Kč. Telefon měl jeho jednadvacetiletý majitel volně odložený na stole v restauraci na ulici Osvoboditelů v Hulčíně, části Bobrovníkách.
Hlučínští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže.
Vloupání do sklepního boxu panelového domu v Opavě - Kateřinkách
Činu se dopustil neznámý pachatel v přesněji nezjištěné době, a to od 10. do 18.prosince v Opavě – Kateřinkách na ulici Ratibořské. Po předchozím vypáčení oka petlice jednoho ze sklepních boxů panelového domu, do tohoto vnikl a z něj odcizil: lyžařský set běžkových lyží (barvy modré, délky 195 cm, i s hůlkami délky 145 cm) Kč a riflový vak. Ve vaku nacházely tři lyžařské sety běžkových lyží (barvy bílé, s červeným pruhem, barvy bílé, s modrým pruhem a celé bílé, délek 180 cm, 185 cm a 155 cm, i s hůlkami délek 120,135 a 125 cm). Z tohoto sklepa pachatel ještě odcizil šest lahví vína (o objemu 0,7 litrů) značky Rulandské šedé a 10 kilogramů cukru krupice. Jednapadesátiletému Opavanovi tak pachatel odcizil věci v celkové hodnotě 7.450,- Kč, přičemž poškozením oka petlice způsobil dvousetkorunovou škodu.
Opavští policisté případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Podnapilý řidič v Kravařích
Devětatřicetiletá žena z Dolního Benešova 18.prosince krátce před sedmnáctou hodinou telefonicky oznámila na tísňovou linku 158, že v Kravařích, části Koutech, na ulici Hlučínské došlo ke střetu zpětnými zrcátky s jejím vozidlem Renault Twingo a vozidlem Škoda Octavia. Řidička jela ve směru jízdy na Hlučín, druhé vozidlo jelo v opačném směru jízdy. Ke škodě na vozidle Renault nedošlo, škoda na levém zpětném zrcátku vozidla Škoda Octávia byla odhadnuta na částku 500,- Kč. Čtyřiapadesátiletý řidič ale z místa nehody odjel. Kravařští policisté ovšem řidiče po krátké době vypátrali a zjistili přitom, že jeví známky opilosti. Vyzvali ho proto k provedení odborného měření pomocí přístroje Drager, což odmítl. Řidič se navíc odmítl podrobit i odbornému lékařskému vyšetření, zda není ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou, ačkoliv takové vyšetření nebylo spojeno s nebezpečím pro jeho zdraví. Policisté řidiči zakázali další jízdu s vozidlem a případ šetří jako podezření ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu soboty 18.prosince v rámci teritoria Územní odboru Policie České republiky Opava jednu dopravní nehodu, při které nedošlo ke zranění žádného z účastníků. Způsobenou hmotnou škodu na majetku policisté odhadli na částku 60.000,- Kč.
Policisté zajistili silně podnapilého muže sedícího v opavské restauraci
Opavští policisté zajistili 18.prosince krátce po třiadvacáté hodině v opavské restauraci na ulici Bílovecké dvaačtyřicetiletého Opavana, který v silně podnapilém stavu seděl na židli ve svých zvratkách. Muž nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace a svým stavem budil veřejné pohoršení hostů restaurace. Policisté jej proto převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Muž nebyl chopen se podrobit dechové zkoušce.
Věc šetří opavští policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.
Vloupání do činžovního domu na ulici Čapkové v Opavě
Činu se dopustil neznámý pachatel 19.prosince krátce po půlnoci na ulici Čapkové v Opavě. Po předchozím vypáčení vstupních dveří od tohoto domu vnikl na společnou chodbu domu a poté i na neuzamčenou půdu. Zde z neuzamčené skříně odcizil sedm balení dětských plen různých značek a dvě balení pracího prášku. Při odchodu z domu byl ale na chodbě vyrušen třiatřicetiletým nájemníkem domu a z místa činu utekl. Odcizené věci přitom odhodil na chodník před domem. Hodnota odcizených věcí dosáhla částky 2.400,- Kč, přičemž škoda na poškozených vstupních dveřích byla odhadnuta na částku 500,- Kč.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Vloupání do prodejny v obci Hořejší Kunčice
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích zahájili 19.prosince úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Činu se dopustil 19.prosince kolem čtvrté hodiny ranní v obci Jakartovice, části Hořejší Kunčice. Pachatel odstranil visací zámek kovových mříží, poté vypáčil boční dveře, aby vnikl do tamní prodejny smíšeného zboží. Odtud z kanceláře vedoucího odcizil stolní počítač s monitorem. Ze samotné prodejny pak odcizil cigarety, cukrovinky a masné výrobky různých druhů a značek, dosud nezjištěné hodnoty. Hodnota odcizených věcí ale zjevně přesáhne částku 5.000,- Kč. I škodu na poškozeném zařízení jeho majitel, opavské obchodní družstvo, dosud nevyčíslil.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem