Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 17.11.2013

Opava - Případy fyzických napadení v Opavě a další...(10 případů) 

 

Dopravní nehoda osobních automobilů mezi obcemi Suché Lazce a Nové Sedlice

Dne 17.11.2013 v době kolem 16:50 hod. řídil muž ročníku narození 1980 z Nových Sedlic osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf, se kterým jel po silnici od obce Suché Lazce směrem k obci Nové Sedlice, kdy pří průjezdu mírně pravotočivou zatáčkou nedodržel bezpečnostní vzdálenost a přední části svého vozidla zezadu narazil do zadní části před ním jedoucího osobního motorového vozidla tovární značky Mitsubishi Cordia řízeného mužem ročníku narození 1968 ze Strahovic a který zde zpomalil z důvodů vyvolaných silničním provozem (v pravém pruhu při pravém okraji komunikace se pohybovali chodci). Po nárazu výše uvedený třiatřicetiletý řidič objel automobil Mitsubishi a ujel ve směru na obec Nové Sedlice, kde zastavil ve vjezdu k jednomu z rodinných domů. Druhý řidič jej pronásledoval až do místa zastavení a na místo přivolal policisty ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě. Prvně jmenovaný řidič se z vjezdu snažil ještě vycouvat, jeho vozidlo však již bylo zablokováno vozidlem druhého řidiče až do příjezdů policistů PČR. U obou řidičů byly provedeny orientační dechové zkoušky, přičemž u pětačtyřicetiletého řidiče vozu Mitsubishi vyzněla negativně, odborné měření dechovými zkouškami bylo u třiatřicetiletého řidiče vozu VW Golf pozitivní s naměřenými hodnotami 1,76 promile a 1,71 promile alkoholu v dechu. Následný odběr biologického materiálu (krve nebo moči) proveden nebyl, na místě byl tomuto muži zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, na vozidle Mitsubishi vznikla hmotná škoda ve výši 15.000,- Kč a na automobilu VW Golf škoda činí 10.000,- Kč. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 17.11.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, kdy 1 osoba byla zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 105.000,- Kč.

 

 

Odcizení jízdního kola z bývalého chléva u rodinného domu na ulici Mlýnské v Kobeřicích

V blíže neustanovené době od 19:00 hod. dne 16.11.2013 do 12:00 hod. dne 17.11.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Mlýnské v obci Kobeřice přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, kdy neuzamčenými dveřmi vnikl do objektu bývalého chlévu, odkud odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené dámské horské jízdní kolo značky Ghost Miss 1200 bílé barvy a dále z vedle stojícího jízdního kola odcizil pouze zadní kolo s pláštěm, čímž byla poškozené ženě z Kobeřic způsobena celková škoda ve výši 13.600,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Fyzické napadení poškozeného muže v restauraci Safari Bar na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 16.11.2013 v době kolem 01:15 hod. neznámý pachatel spáchal v restauraci Safari Bar na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Výtržnictví“ tím, že fyzicky napadl poškozeného muže ročníku narození 1978 z Opavy, a to dvěma údery pěstí do obličeje a poté, když poškozený upadl na zem, tak do něj několikrát kopl a způsobil mu zranění, které si vyžádalo jeho lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě bez vystavení pracovní neschopnosti. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Fyzické napadení poškozeného muže na diskotéce v hotelu Koruna v centru města Opavy

Dne 17.11.2013 v době kolem 02:00 hod. neznámý pachatel spáchal na diskotéce v hotelu Koruna na ulici Náměstí Republiky v Opavě přečin „Výtržnictví“ tím, že na tanečním parketu bezdůvodně fyzicky napadl úderem pěstí do obličeje poškozeného muže ročníku narození 1993 z Opavy-Kateřinek, který poté upadl na zem a dále jej opakovaně kopl do hlavy a obličejové části, kdy mu tímto způsobil zranění (pohmoždění očnice a otřes mozku), což si vyžádalo jeho lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě s následnou hospitalizací a s dobou léčení v délce trvání 7 dnů. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Šestadvacetiletý muž z Opavy odcizil zboží v Penny Marketu a napadl strážníky MP Opava

Dne 17.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Násilí proti úřední osobě“, kterých se měl dopustit muž ročníku narození 1987 z Opavy, neboť tento na podkladě všech doposud zjištěných skutečností v době kolem 08:30 hod. dne 17.11.2013 v supermarketu Penny Market na ulici Rybářské v Opavě odcizil volně vystavené zboží (vanilkovou kofolu, 8 kusů čokozávitků a sladké pečivo) v celkové hodnotě 110,- Kč, kdy toto zboží vyskládal na prodejní pás u pokladny, avšak po namarkování věci vzal a bez úhrady chtěl z prodejny odejít. V tomto mu bylo zabráněno zaměstnancem prodejny, kdy došlo k poškození zboží a pachatel protiprávního jednání a chování majetkové charakteru byl na místě zadržen do příjezdu přivolaných strážníků Městské policie Opava. Při prováděném šetření v místnosti pro personál prodejny, který se nachází mimo prodejní prostory, se začal shora jmenovaný muž chovat velmi agresivně, kdy fyzicky napadl strážníky Městské policie Opava, přičemž jednoho z nich udeřil pěstí do ramene a druhého udeřil pěstí do ucha. Zakročující strážníci byli nuceni použít donucovacích prostředků, a to za účelem překonání aktivního odporu a agresivity směřující vůči nim, kdy došlo k pádu agresivního muže a obou strážníků na zem, vlivem čehož došlo u jednoho ze strážníků k poranění záprstních kůstek ruky, což si vyžádalo jeho následné jednorázové lékařské ošetření na chirurgickém oddělení Slezské nemocnice v Opavě bez vystavení pracovní neschopnosti. Vzhledem k aktualnímu psychickému a zdravotnímu stavu výše uvedeného muže bylo následně ze strany přivolaných zakročujících policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě rozhodnuto o jeho zadržení a umístění na jednom z oddělení Psychiatrické nemocnice v Opavě. Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále zjištěno, že se u šestadvacetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních 3 létech za obdobný čin potrestán, a to na základě rozhodnutí Okresního soudu v Opavě ze srpna roku 2013 pro spáchání přečinu „Krádež“, za který mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody v délce trvání 8 měsíců se zkušební dobou do dubna roku 2015. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Vloupání do sklepních boxů v panelovém domě na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách

V neupřesněné době ode dne 3.11.2013 do dne 17.11.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že :
1) po přestřihnutí oka petlice s visacím zámkem dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže z Opavy-Kateřinek, odkud odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené dámské trekinkové jízdní kolo značky Scoot Aspect bíločervené barvy, se škodou ve výši 13.340,- Kč
2) po přestřihnutí oka petlice s visacím zámkem dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže z Opavy-Kateřinek, ze kterého odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Sundance Bike Track, se škodou ve výši 16.140,- Kč.

Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 29.480,- Kč a případy šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení motorové pily z přístřešku na pozemku rodinného domu na ulici Rybníčky v Oticích

Dne 17.11.2013 v době mezi 15:00 hod. a 16:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Rybníčky v obci Otice přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na uzamčený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy z volně přístupného přístřešku odcizil volně odloženou řetězovou motorovou pilu značky Raptor 245 červené barvy, čímž byla poškozenému muži z Otic způsobena celková škoda ve výši 2.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení věcí z bytu v jednom z panelových domů na ulici Jaselské v Opavě

V blíže neustanovené době od 23:00 hod. dne 15.11.2013 do 15:30 hod. dne 17.11.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Jaselské v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do uzamčeného bytu poškozené ženy z Opavy, odkud odcizil finanční částky na hotovosti 2.500,- Kč a 100 Euro, čímž byla shora uvedené poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 5.100,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách

Dne 17.11.2013 v době kolem 20:30 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti u restaurace Kašpárkova Hasičárna na ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po rozbití skla předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Fiat Punto, odkud odcizil volně odložený číšnický flek černé barvy v hodnotě 200,- Kč, ve kterém se nacházela finanční částka na hotovosti 7.788,- Kč, přičemž škoda na automobilu činí 5.000,- Kč, vše ke škodě poškozené soukromé firmy z Opavy. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem