Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 16.1.2014

Opava - Vloupání do osobních automobilů na Opavsku a další...(11 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 16.1.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 6 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 3 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 245.000,- Kč.


Případ odcizené elektrocentrály na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice objasněn

Dne 6.6.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v brzkých ranních hodinách dne 6.6.2013 odcizil z chodníku na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice volně odloženou elektrocentrálu značky Honda EC 6000, na které byl umístěn elektrický rozbočovač, čímž způsobil škodu na elektrocentrále ve výši 40.000,- Kč soukromé společnosti z Ostravy a škodu na elektrickém rozbočovači ve výši 1.300,- Kč, a to další ostravské soukromé společnosti. Celková škoda tak činí 41.300,- Kč.
Dodatek : Případ byl šetřen ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně, kteří v těchto dnech prověřováním a prošetřováním ustanovili osobu pachatele výše uvedené trestné činnosti majetkového charakteru, a to muže ročníku narození 1990 z Rychvaldu, okres Karviná, který se ke svému protiprávnímu jednání doznal a dne 16.1.2014 mu ve zkráceném přípravném řízení bylo sděleno podezření z přečinu „Krádež“.


Pokus vloupání do budovy autoopravny v obci Bohuslavice, část Velký Dvůr

Dne 16.1.2014 započali policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 16:00 hod. dne 15.1.2014 do 07:00 hod. dne 16.1.2014 v obci Bohuslavice, část Velký Dvůr poškodil páčením zárubně a zámek vstupních dveří do budovy místní autoopravny, přičemž dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozené soukromé firmě z Bolatic však byla na zařízení způsobena celková škoda ve výši 4.000,- Kč.


Odcizení peněženky v šatně sauny na ulici Tyršové v Hlučíně

Dne 16.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 16.1.2014 v době mezi 19:15 hod. a 21:20 hod. vnikl doposud nezjištěným způsobem do uzamčené šatní skříňky v šatně sauny, která se nachází v budově sportovní haly na ulici Tyršové v Hlučíně, odkud odcizil šedou pánskou koženou peněženku se 2 kusy platebních karet, s různými osobními doklady, s doklady k motorovým vozidlům a s finanční částkou na hotovosti 100,- Kč. Dále z této skříňky odcizil i mobilní telefon značky Sony Xperia, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1975 z Ludgeřovic způsobena celková škoda ve výši 8.100,- Kč.


Vloupání do osobního automobilu před objektem Mateřské školy na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 16.1.2014 v době mezi 08:00 hod. a 08:10 hod. neznámý pachatel spáchal na sídlištním parkovišti u objektu Mateřské školy na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Opel Astra, odkud odcizil dámskou koženkovou kabelku černé barvy, ve které byla dámská černá koženková peněženka s různými osobními doklady, s platební kartou a s finanční částkou na hotovosti 50,- Kč. Dále se v kabelce nacházel svazek klíčů, různé slevové karty, mobilní telefon značky Sony Xperia růžové barvy a mobilní telefon značky Nokia černé barvy, vše v celkové hodnotě 3.150,- Kč, přičemž škoda na zařízení automobilu činí 1.000,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1974 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.150,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění silně podnapilé ženy na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 16.1.2014 ve 14:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila poblíž mostu na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách ženu ročníku narození 1965 z Opavy-Kateřinek, která chvíli předtím telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158, že chce skočit z opavského mostu do řeky, poněvadž jí nebaví život. Na základě této informace byla na místo ihned vyslána opavská policejní hlídka PČR, která zjistila, že volající žena je v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager jí byla naměřena hodnota 2,55 promile alkoholu v dechu) a vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o jejím dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nedošlo ke škodě na majetku a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Hlavní v obci Otice

Dne 16.1.2014 v době mezi 06:15 hod. a 12:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v obci Otice přečin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně zadních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Renault Megane Scenic, které bylo zaparkováno před hlavní budovou Zemědělského podniku, odkud odcizil batoh černé barvy, v němž byla kožená peněženka černé barvy s finanční částkou na hotovosti 50,- Kč a s různými osobními doklady, vše v hodnotě 350,- Kč, přičemž škoda na zařízení automobilu činí 1.500,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1972 z Moravice tak byla způsobena celková škoda ve výši 1.850,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Kyjovice

Dne 16.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“, kterého se dopustil muž ročníku narození 1948 z Kyjovic, neboť tento v době kolem 19:15 hod. dne 16.1.2014 řídil pod vlivem alkoholických nápojů v obci Kyjovice osobní motorové vozidlo značky Peugeot 206, kdy byl stavěn a kontrolován ze strany opavských policistů PČR, přičemž odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,18 promile, 1,30 promile a 1,32 promile alkoholu v dechu. Pětašedesátiletý řidič tak vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí, anebo způsobit značnou škodu na majetku. S naměřenými hodnotami výše uvedený muž souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do osobního automobilu v obci Jakartovice

Dne 16.1.2014 v době mezi 08:00 hod. a 09:15 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Jakartovice přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že před provozovnou společnosti Plonk Gastro vnikl po rozbití okna předních dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Ford Tourneo, odkud odcizil hnědou pánskou koženou tašku s různými osobními doklady, se zbrojním průkazem, s loveckým lístkem, s průkazy ke zbraním, se 2 kusy platebních karet, s kopiemi koncese k podnikání, s vizitkami a s různými osobními písemnosti a dále bylo v tašce plnící pero značky Parker stříbrné barvy, vše v hodnotě 2.000,- Kč, ke škodě poškozenému muži ročníku narození 1978 z Opavy a na poškozeném automobilu vznikla škoda ve výši 3.000,- Kč soukromé společnosti z Jakartovic. Celková škoda tak činí 5.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Náhlé úmrtí sedmatřicetiletého muže v opavském podniku na ulici Palhanecké

Dne 16.1.2014 v 03:00 hod. dispečerka ZZS Opava oznámila opavským policistům PČR, že jejich sanitní vozidlo s lékařskou osádkou před chvíli vyjelo do firmy Bidvest na ulici Palhanecké v Opavě-Jaktaři, kde mělo dojít ke zdravotním komplikacím u muže ročníku narození 1976 z Opavy. Na místo byla ihned vyslána i policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě, kdy od zakročujícího lékaře bylo zjištěno, že shora uvedený muž zemřel, kdy jako příčinu jeho úmrtí určil zdravotní potíže, a to srdeční zástavu. Cizí zavinění na smrti sedmatřicetiletého muže zjištěno nebylo, vše je však nadále v prověřování a v prošetřování.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Hlučíně

Dne 16.1.2014 v době kolem 22:40 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně stavěla a kontrolovala na ulici ČSA v Hlučíně řidiče osobního motorového vozidla značky BMW, a to muže ročníku narození 1984 z Markvartovic. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u tohoto muže negativně, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však byl pozitivní na návykové látky Amphetamin/Methamphetamin. Devětadvacetiletý řidič se na výzvu ze strany zakročujících policistů podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, řidičský průkaz mu zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem