Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 15.11.2013

Opava - Vloupání do rodinných domů na Hlučínsku a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 15.11.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 65.000,- Kč.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Nový Svět v obci Darkovičky

Dne 15.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 15.11.2013 v době mezi 06:25 hod. a 06:35 hod. na ulici Nový Svět v Hlučíně, část Darkovičky vnikl po rozbití skleněné výplně předních dveří se škodou ve výši 2.000,- Kč do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Ford Escort, odkud odcizil dámskou kabelku šedé barvy, ve které byly různé osobní doklady, platební karta, mobilní telefon značky Samsung GT-S5610 šedé barvy, 2 svazky klíčů, hnědá dámská koženková peněženka, finanční částka na hotovosti 630,- Kč, 2 stravenky značky Ticket a stravenka značky Sodexho, vše v hodnotě 3.244,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1980 z Hlučína tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.244,- Kč.


Vloupání do rodinného domu na ulici Okrajové v Hlučíně

Dne 15.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 21:45 hod. dne 14.11.2013 do 09:50 hod. dne 15.11.2013 na ulici Okrajové v Hlučíně vnikl po vypáčení dveří do sklepa a následně do obytných prostor jednoho z rodinných domů, odkud odcizil vestavěnou myčku nádobí značky Beko bílé barvy, sáčky do vysavače ETA17, nerezový elektrický mlýnek na sůl a pepř značky Russell Hobbs, sušičku ovoce značky Zelmer bílé barvy, tyčový mixér černé barvy, sadu 10-ti kusů alkalických baterií značky Power, multifunkční troubu značky Beko černé barvy, sušičku prádla značky Elektrolux bílé barvy, plynovou sklokeramickou desku značky Mora a ledničku značky Whirlpool, vše v hodnotě 46.331,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 2.000,- Kč, ke škodě poškozené ženy z Hlučína. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Vloupání do rodinného domu na ulici Ovocné v obci Šilheřovice

Dne 15.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 13:30 hod. a 17:30 hod. dne 15.11.2013 na ulici Ovocné v obci Šilheřovice vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy neuzamčenými sklepními dveřmi vnikl do tohoto rodinného domu, odkud odcizil šperky ze žlutého kovu (náramek, řetízek, řetízkové náušnice, prsteny, zlomkové zlato a dámské a pánské hodinky), vše v hodnotě 30.000,- Kč, ke škodě poškozeným manželům ze Šilheřovic.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 15.11.2013 ve 20:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zajistila poblíž prodejny potravin Hruška na ulici Opavské v Dolním Benešově muže ročníku narození 1952 z Bohuslavic, který v silně podnapilém stavu ležel na zemi, nebyl schopen vlastní chůze, komunikace ani orientační dechové zkoušce. Vzhledem k tomu, že výše uvedený jednašedesátiletý muž bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a rovněž budil veřejné pohoršení kolemjdoucích osob, bylo ze strany zakročujících policistů rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Odcizení finanční částky z trezoru v prodejně na ulici Tyršové v Kravařích

Dne 15.11.2013 v době mezi 09:00 hod. a 10:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Tyršové v Kravařích přečin „Krádež“ tím, že nepozorovaně vstoupil do neuzamčené kanceláře účetní v prvním patře prodejny obkladů a sanitární techniky, kdy z nezajištěné skříňky vzal svazek speciálních klíčů v hodnotě 2.000,- Kč a poté vešel do další neuzamčené kanceláře, kde těmito klíči si odemkl zabudovaný trezor a odtud odcizil finanční částku na hotovosti 69.700,- Kč. Poškozené soukromé firmě z Kravař tak byla způsobena celková škoda ve výši 71.700,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Těšínské v Opavě

Dne 15.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“, kterého se dopustil muž ročníku narození 1991 z Opavy tím, že pod vlivem alkoholických nápojů v době kolem 01:30 hod. dne 15.11.2013 řídil po ulici Těšínské v Opavě osobní motorové vozidlo značky Renault 19, což bylo zjištěno při silniční kontrole ze strany opavských policistů PČR. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,7 promile a 1,8 promile alkoholu v dechu. Dvaadvacetiletý řidič uvedl, že před jízdou požil 5 piv a vzhledem k jeho silné podnapilosti zakročující policisté rozhodli o jeho zajištění a umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Následně mu byl zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení motoru z areálu firmy na ulici Boženy Němcové v Budišově nad Budišovkou

Neznámý pachatel spáchal na ulici Boženy Němcové v Budišově nad Budišovkou přečin „Krádež“ tím, že v přesně neuvedené době od 15:00 hod. dne 12.11.2013 do 15:30 hod. dne 13.11.2013 přes chybějící část oplocení vstoupil do areálu soukromé společnosti, kdy u filtračního zařízení vymontoval a odcizil motor sloužící k pohonu odsávání. Dále odmontoval a odpojil vedle stojící ventilátor, který však již neodcizil. Poškozené společnosti z Budišova nad Budišovkou tak byla způsobena celková škoda ve výši 70.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Odcizení železného materiálu z pozemku rodinného domu v obci Lhotka u Vítkova

Neznámý pachatel spáchal v obci Lhotka u Vítkova přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že v blíže nezjištěné době ode dne 10.11.2013 do dne 15.11.2013 vstoupil na neoplocený pozemek jednoho z rodinných domů, odkud odcizil starší ramplovačku za traktor na dřevo, zadní čelo ze lžíce zelené barvy určené pro sypký materiál s uchycením za traktor, kovový disk nákladního vozidla, který byl upraven jako ohniště, 30 kusů lešeňových trubek, 10 kusů železných prokladů, kovový rám z palety na brambory, kovový „U“ profil s navařenými řetězy sloužící pro smykování pole, 2 části kovového plotu z ploché oceli, 2 kovové díly svařené z „T“ profilů a 6 kusů kovových profilů ve tvaru „I“, čímž byla poškozenému muži z Vítkova způsobena celková škoda ve výši 20.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem