Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 15.1.2014

Opava - Vloupání do prodejního stánku v Opavě a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 15.1.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, při kterých vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 190.000,- Kč.


Poškození osobního automobilu na ulici Pod Hrází v obci Píšť

Dne 15.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neuvedené době od 17:30 hod. dne 7.1.2014 do 05:30 hod. dne 8.1.2014 na ulici Pod Hrází v obci Píšť úmyslně poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Citroen Berlingo, kdy poškrabal čelní sklo automobilu, čímž byla poškozené společnosti z Prahy způsobena celková škoda ve výši 6.975,- Kč. Případ byl původně šetřen jako přestupek proti majetku a na základě vyčíslené škody byl překvalifikován na výše uvedenou trestnou činnost.


Vloupání do areálu sběrny druhotných surovin na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice

Dne 15.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době od 16:15 hod. dne 14.1.2014 do 07:45 hod. dne 15.1.2014 na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice vstoupil po rozpletení pletiva oplocení do uzamčeného areálu sběrny druhotných surovin, kdy po odstranění zajišťovacích kolíků z pantů dveří vnikl do kontejneru, ze kterého odcizil 79 kg mosazi, 1 kg měděného drátu, 170 kg měděných opalovaných drátů a 8 kusů plastových přepravek v celkové hodnotě 23.495,- Kč, přičemž škoda na oplocení činí 1.000,- Kč. Poškozené soukromé společnosti z Ostravy tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 24.495,- Kč.


Odcizení mobilního telefonu poškozenému muži v Hlučíně

Dne 15.1.2014 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně neustanovené době od 19:30 hod. dne 13.1.2014 do 10:00 hod. dne 14.1.2014 na blíže neurčeném místě v Hlučíně a za dosud zcela nezjištěných okolností odcizil mobilní telefon značky Sony Xperia Tipo bílé barvy v hodnotě 3.000,- Kč, který měl u sebe poškozený muž ročníku narození 1993 z Ostravy a ze kterého následně neoprávněně uskutečnil různé hovory v hodnotě 8.000,- Kč, ke škodě poškozené soukromé firmě z Hlučína. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení kabelky z věšáku v novinovém stánku na ulici Hlavní v obci Štěpánkovice

Dne 15.1.2014 v době mezi 04:45 hod. a 04:55 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v obci Štěpánkovice přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ a přečin „Krádež“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1979 ze Štěpánkovic, kdy po otevření dveří do místního novinového stánku u objektu Jednoty, jí z věšáku odcizil dámskou kabelku, ve které se nacházela dámská koženková peněženka s finanční částkou na hotovosti 1.200,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou. Dále byla v kabelce pletená čepice šedé barvy a mobilní telefon značky Siemens. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.400,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 15.1.2014 v 18:20 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 dispečerka Českých drah, že v kolejišti u železniční zastávky ČD na ulici Hlavní v obci Štítina leží jí neznámý muž. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích, která přibližně 80 metrů za perónem mezi dvěma kolejišti ve směru na Opavu nalezla ležet muže ročníku narození 1975 z Ostravy, který byl v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,83 promile alkoholu v dechu) a nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace. Vzhledem k tomu, že tento muž bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a rovněž i provoz na železnici, zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Vloupání do prodejního stánku s pečivem na ulici Olomoucké v Opavě

V blíže neustanovené době od 15:15 hod. dne 14.1.2014 do 04:00 hod. dne 15.1.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po poškození a po rozbití několika oken vnikl do místního stánku s pečivem, který se nachází poblíž ulice Zacpalové, odkud odcizil cigarety různých značek, druhů a množství, pokladní zásuvku s finanční částkou na hotovosti 3.000,- Kč a další zboží (žvýkačky, cukrovinky, zapalovače a kávu), vše v celkové hodnotě 37.573,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 7.040,- Kč. Poškozené soukromé společnosti J.L.N. spol. s r. o. Opava tak byla způsobena celková škoda ve výši 44.613,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

 

Padesátiletý muž z Chuchelné zadržen při vloupání do budovy ČD v Kravařích, části Kouty

Dne 15.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ ve stádiu pokusu, kterého se dopustil muž ročníku narození 1963 z Chuchelné, neboť tento v době kolem 19:00 hod. dne 15.1.2014 na ulici Bolatické v Kravařích, části Kouty kladivem rozbil dveře do nádražní budovy Českých drah, prohledal zde vnitřní prostory, odkud však nic neodcizil a na místě svého protiprávního chování a jednání byl zadržen kravařskou policejní hlídkou PČR. Poškozené organizaci ČD a.s. SŽDC Ostrava tak byla na zařízení způsobena celková hmotná škoda ve výši 1.000,- Kč a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů, kdy se zjišťuje, zda-li se výše uvedený padesátiletý muž nedopustil i jiné trestné činnosti majetkového charakteru.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem