Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.9.2009

Odcizení notebooku, poškození vozidla a další...(7 případů) 

 

Odcizení peněženky z kabelky na neznámém místě v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 14.9.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež “ a trestného činu „Neoprávněné držení platební karty“, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že v době od 13:30 hod. dne 11.9.2009 do 14:00 hod. dne 14.9.2009 na blíže nezjištěném místě v Opavě odcizil z tašky, kterou měla poškozená žena ročníku narození 1985 z Opavy stále při sobě, zelenooranžovou dámskou značkovou peněženku v hodnotě 1.000,- Kč, ve které měla finanční částku na hotovosti 5.000,- Kč, platební kartu a osobní doklady, čímž jí byla způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč.


 


 

Odcizení notebooku v prodejně v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 12.9.2009 v době od 10:00 hod. do 11:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Solné v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že v prodejně Elektromotex odcizil z prodejního pultu zde volně vystavený notebook značky Toshiba typu Satellite A300D-18l černé barvy, čímž způsobil poškozené firmě Elektromotex a.s. Opava škodu ve výši 13.720,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Poškození laku na osobním motorovém vozidle v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 14.9.2009 byly policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Poškozování cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že výše uvedeného dne v době mezi 12:00 hod. a 12:45 hod. vytvořil neznámým předmětem souvislou hrubou rýhu na dveřích spolujezdce a na zadních dveřích za spolujezdcem u osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octávia, které stálo zaparkované na levé straně pozemní jednosměrné komunikace před jedním z domů na ulici Alšové v Opavě, čímž způsobil poškozené společnosti Arval CZ spol. s r.o. se sídlem v Praze škodu ve výši 15.000,- Kč.


 


 

Odcizení peněženky z kabiny nákladního automobilu v obci Dolní Životice – neznámý pachatel


 

Dne 14.9.2009 byly policisty z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“ v souběhu s trestným činem „Neoprávněné držení platební karty“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že výše uvedeného dne v době mezi 11:00 hod. a 11:15 hod. na ulici U Sušárny v obci Dolní Životice odcizil z kabiny nezajištěného nákladního motorového vozidla tovární značky Scania (mezinárodní označení PL), které bylo zaparkováno v objektu společnosti Optys spol. s r.o. Dolní Životice, volně odloženou světle hnědou koženou pánskou peněženku v hodnotě 50,- Kč, ve které byla finanční částka na hotovosti ve výši 100,- Eur a 500,- Zlotých, různé osobní doklady, včetně platební karty a dále pak odcizil satelitní navigaci značky Becker Trafik Asist Z 201 černé barvy v hodnotě 6.080,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1982 z Nawrocka (Polsko) tak způsobil celkovou škodu ve výši 11.719,- Kč.


 

Vloupání do sklepa rekreační chaty v Bohdanovicích - známí pachatelé


 

Dne 14.9.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání dvou mužů, obou ročníků narození 1990 z Jakartovic jako obviněných ze spáchání trestného činu „Krádež“ a trestného činu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustili formou spolupachatelství tím, že v blíže neupřesněný den začátkem měsíce července 2009, po předchozí společné domluvě, kdy jeden z mužů hlídal přístupovou cestu k rekreační chatě v obci Jakartovice, části Bohdanovice, se druhý po předchozím rozbití sklepního okna vloupal do sklepních prostor rekreační chaty, kde z polic odcizil alkohol, a to dvě 0,75 litrové láhve archivního vína značky Chardonay a 2 litry slivovice. Dále pak dne 12.8.2009 v době kolem 23:00 hod., také po předchozí domluvě a za stejných okolností, vnikli opět sklepním oknem do sklepních prostor této rekreační chaty a z polic odcizili čtyři litry slivovice, kdy svým protiprávním jednáním majetkového charakteru způsobili poškozenému muži ročníku narození 1961 z Opavy celkovou škodu ve výši 1.700,- Kč. Jeden z obviněných mužů se svého činu dopustil i přesto, že byl za obdobný trestný čin „Krádež“ v listopadu roku 2008 pravomocně odsouzen trestním příkazem Okresního soudu Opava a jedná se tudíž u něj i o recidivu.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Za den 14.9.2009 nebyla opavským policistům nahlášena žádná dopravní nehoda.


 


 

Podnapilý řidič motorového vozidla v Opavě-Kylešovicích


 

Dne 14.9.2009 v době kolem 23:10 hod. řídil na ulici Hlavní v Opavě, ve směru na obec Otice, muž ročníku narození 1974 z Nových Lubic své osobní motorové vozidlo tovární značky VW Polo, přičemž byl na křižovatce s ulicí Rybníky zastaven a následně kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR v Opavě. Řidič byl vyzván k předložení dokladů potřebných k provozu a řízení motorového vozidla, což učinil a dále se na výzvu policistů podrobil odbornému měření, a to dechové zkoušce pomocí detekčního digitálního přístroje Drager s pozitivním výsledkem, kdy s odstupem pěti minut mu byly naměřeny hodnoty 2,46 promile, 1,41 promile a 1,92 promile alkoholu v jeho dechu. Pětatřicetiletému řidiči bylo na místě zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí, případ je nadále v šetření, kdy shora uvedený muž je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykových látek“.

vytisknout  e-mailem