Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.3.2010

Opava - Neoprávněně si nechal vyplatit 9tisíc korun jako výhru na automatu a další události (14 případů) 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče v Dolním Benešově
13. března před půlnocí došlo v Dolním Benešově k dopravní nehodě a to tak, že 22letý řidič z Hlučínska řídil osobní vozidlo BMW ve směru od ulice Opavské přes tamní náměstí na ulici 1. máje, přičemž při průjezdu ostrou levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla, uvedl vozidlo do smyku a narazil do zaparkovaného vozidla VW Jetta. Po střetu řidič z místa nehody odjel.
Hlučínští policisté podezřelého řidiče po hodině pátrání našli. Podezřelý však ve snaze policistům ujet, zachytil jeho vozidlem o služební automobil Škoda Octavia. I z druhého místa nehody se viník snažil ujíždět. Další policejní hlídka jej však i s jeho havarovaným vozidlem zajistila na tamním náměstí. Ke zranění osob nedošlo, došlo k hmotným škodám na zúčastněných vozidlech: na BMW 30.000,- Kč, na VW Jetta 20.000,- a na služebním automobilu 2.000,- Kč.
Řidič se na výzvu policisty podrobil odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem (byla naměřena hodnota 0,54 promile alkoholu v dechu). Výsledek druhé dechové zkoušky měl hodnotu 0,52 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič se podrobil i odbornému lékařskému vyšetření na opavské protialkoholní záchytné stanici. Policisté navíc zjistili, že jmenovaný má okresním soudem vysloven zákaz řízení spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, a to do září letošního roku.
Policisté dopravního inspektorátu pachatele podezřívají ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Po ulici Bílovecké v Opavě řídila vozidlo pod vlivem alkoholu
Dopravní policisté provedli v odpoledních hodinách 14. března na ulici Bílovecké v Opavě - Kylešovicích silniční kontrolu osobního automobilu, který řídila 21letá žena z Opavy. Na výzvu policisty se podrobila odbornému měření přístrojem Dräger, s pozitivním výsledkem (byly naměřeny hodnoty 0,46 a 0,47 promile alkoholu v jejím dechu). Řidička s naměřenou hodnotou souhlasila a odborné lékařské vyšetření nežádala. Policejní hlídce navíc nepředložila řidičský průkaz, neboť jej neměla za jízdy u sebe. Policisté jmenované zakázali další jízdu.
Dopravní policisté věc šetří jako přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
V době řízení vozidla měl 0,70 promile alkoholu v dechu
41letý muž z Opavy řídil 14. března kolem deváté hodiny ranní po ulici U Jezera v Opavě – Kateřinkách osobní vozidlo Opel Astra, přičemž byl kontrolován hlídkou dopravních policistů. Řidič se na výzvu podrobil odbornému měření pomocí přístroje Dräger, s pozitivním výsledkem (0,70 promile alkoholu v dechu). I výsledek druhé dechové zkoušky měl hodnotu 0,70 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič s naměřenou hodnotou nesouhlasil, proto hlídku požádal o odborné lékařské vyšetření s odběrem vzorku krve na opavské protialkoholní záchytné stanici. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
Policisté opavského dopravního inspektorátu věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Poškodil čelní sklo autobusu
Neznámý pachatel 13. března před půlnocí v Kravařích na ulici Hlučínské hodil láhev rumu na čelní sklo jedoucího linkového autobusu Irisbus, jedoucího z Hlučína do Štěpánkovic. Majiteli autobusu tak pachatel na rozbitém čelním skle způsobil škodu přesahující částku 30.000,- Kč. Ke zranění řidiče ani cestujících nedošlo.
Kravařští policisté pachatele podezřívají ze spáchání přečinu poškození cizí věci.
Při řízení vozidla mu policisté v dechu naměřili 2 promile alkoholu
Policisté Obvodního oddělení PČR v Kravařích šetří ve zkráceném přípravném řízení přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, z jehož spáchání je podezřelý 36letý muž z Kravařska.
Podezřelý 14. března ve tři hodiny ráno řídil v Kravařích po ulici Petra z Kravař osobní automobil Škoda Felicia, a to předchozím požití alkoholu, což bylo zjištěno odborným měřením přístrojem Dräger. Řidiči byla naměřena hodnota 2,12 promile alkoholu v dechu.

 
Vloupání do prodejny v obci Suché Lazce
Dosud nezjištěný pachatel v noční době z 13. března na 14. března rozbil výlohu prodejny na ulici Přerovecké v Suchých Lazcích a do této vnikl. Z obchodu pak odcizil cigarety různých značek a alkoholické nápoje v celkové hodnotě 9.185,- Kč. Rozbitím výlohy pachatel způsobil škodu převyšující částku 5.000,- Kč, to vše opavskému obchodnímu družstvu.
Opavští policisté případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.
V obci Píšť poškodil pneumatiky u tří zaparkovaných vozidel
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustil v nočních hodinách z 13. března na 14. března v obci Píšť na parkovišti u pekárny. Pachatel na tomto místě propíchl všechny čtyři pneumatiky u dvou zde zaparkovaných nákladních vozidel Avia a Iveco. U třetího automobilu Ford Tranzit pachatel propíchl pneumatiky dvě. Majiteli nákladních vozidel tak pachatel způsobil osmnáctitisícovou škodu.
Případ šetří hlučínští policisté
V silně podnapilém stavu ležel na vozovce
Vítkovští policisté 14. března kolem deváté hodiny ranní zajistili ve Vítkově na ulici Selské u městské knihovny 67letého muže z Vítkova, který ležel v silně podnapilém stavu částečně ve vozovce. Muž byl v silně podnapilém stavu (pomocí přístroje Drager mu policisté naměřili 2,36 promile alkoholu v dechu) a nebyl schopen vlastní chůze. Policisté je proto převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Vloupání do čtyř motorových vozidel v obci Hať
Policisté Obvodního oddělení PČR v Hlučíně šetří přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci, kterých se dopustil neznámý pachatel v noční době z 13. března na 14. března v obci Hať.
  • Na ulici Lipové vnikl do zaparkovaného vozidla Citroën Jumper, odkud z nákladního prostoru odcizil elektrocentrálu, 3 motorové pily, 2 motorové rozbrušovací pily, svářecí invertor, 2 vyvětvovací pily, ruční vrtačku, svářečku plastů, lanový kladkostroj a rozbrušovačku, vše v hodnotě 115.800,- Kč, ke škodě 52letého muže z Hlučínska.
  • Na ulici Lipové pachatel vnikl i do dalšího vozidla, tentokrát Mazda. Rozbil pravé přední okno a z vozidla odcizil Flasch disk, soupravu činelů, židličku, dvojšlapku k bicím, vše v hodnotě 16.500,- Kč. Na poškození způsobil čtyřtisícovou škodu, to vše 22letému muži z Hlučínska.
  • Na tomtéž místě pachatel vnikl i do třetího zde zaparkovaného automobilu, Škoda Felicia, ze kterého odcizil autorádio v hodnotě 3.500,- Kč. Způsobil tak škodu stejnému majiteli jako ve druhém případě. 
  • Na ulici U Střediska pachatel rozbil trojúhelníkové okno pravých zadních dveří a vnikl do vozidla Peugeot. Zde vypáčil zámek na schránce u spolujezdce a z automobilu odcizil autorádio v hodnotě 5.000,- Kč, poškozením pak způsobil šestitisícovou škodu, to vše 27letému muži z Hlučínska.
Vloupání do objektu v obci Háj ve Slezsku
Neznámý pachatel v době od 6. března do 14. března v Háji ve Slezsku na ulici Bezručové vykopl sololitové desky okna vstupních dveří a vnikl do neobydleného rodinného domu, sloužícího jako skladiště. Odtud pachatel odcizil 52letému muži z Opavska videorekordér s DVD přehrávačem v hodnotě 5.500,- Kč. Na zařízení škodu nezpůsobil.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Při krádeži kávy byl přistižen ostrahou prodejny opavského Penny marketu
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě šetří přečin krádež, z jehož spáchání je podezřelý 58letý muž z Loun.
Podezřelý muž 14. března odpoledne odcizil z prodejny Penny market na ulici Rybářské v Opavě kávu v hodnotě 28,- Kč. Za pokladnami byl přistižen ostrahou prodejny.
Policisté zjistili, že se jedná o pachatele s trestní minulostí. Již několikrát byl za trestnou činnost majetkového charakteru potrestán rozsudky Okresního soudu v Opavě, naposledy v roce 2008.
Odcizení dvou jízdních kol z kolárny panelového domu na ulici Rolnické v Opavě
Neznámý pachatel 14. března odcizil ze společné kolárny panelového domu na ulici Rolnické v Opavě – Kateřinkách dvě jízdní kola, jedno v hodnotě 14.000,- Kč a druhé v hodnotě 7.000,- Kč, obě ke škodě 17letého mladíka z Opavy.
Opavští policisté pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže.
Dopravní nehodovost
V průběhu 14. března šetřili dopravní policisté na Opavsku tři dopravní nehody, bez zranění osob. Hmotnou škodu na majetku odhadli na částku 144.000,- Kč.
Neoprávněně si nechal vyplatit 9tisíc korun jako výhru na automatu
Dosud nezjištěný pachatel 14. března v motorestu ve Velkých Heralticích násilím vnikl do výherního automatu a následně nastavil dvě výherní částky, v prvním případě 6.200,- Kč a ve druhém 3.000,- Kč. Obě částky si pachatel nechal vyplatit jako výhru u obsluhy.
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích případ šetří jako přečin podvod.

vytisknout  e-mailem