Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.11.2013

Opava - Krádeže věcí z automobilů na Opavsku a další...(6 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 14.11.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, při které byla 1 osoba zraněna těžce, bez způsobené škody na majetku.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 14.11.2013 v 19:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zajistila před budovou restaurace U nádraží na ulici Nádražní v obci Háj ve Slezsku muže ročníku narození 1949 z Háje ve Slezsku, který na výše uvedeném místě ležel v trávě, byl v silně podnapilém stavu, nebyl schopen komunikovat a svým jednáním bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a rovněž budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích osob. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo ze strany zakročujících policistů rozhodnuto o dodání výše uvedeného muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Odcizení peněženky z nezajištěného automobilu na ulici Na Potůčku v Hradci nad Moravicí

V blíže neustanovené době od 23:00 hod. dne 13.11.2013 do 13:00 hod. dne 14.11.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Na Potůčku v Hradci nad Moravicí přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že odcizil ze zde zaparkovaného a řádně nezajištěného osobního motorového vozidla značky VW Golf volně odloženou pánskou textilní peněženku černé barvy s různými osobními doklady, s platební kartou a s finanční částkou na hotovosti ve výši 8.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1993 z Opavy. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Případ odcizené peněženky z automobilu na benzínové čerpací stanici v Opavě objasněn

Dne 14.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1975 z Ostravy, neboť tento v době kolem 14:50 hod. dne 21.10.2013 v prostoru benzínové čerpací stanice Unicorn na ulici Těšínské v Opavě využil chvilkové nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1976 z Ostravy, který tankoval pohonné hmoty do osobního automobilu značky Renault a z tohoto řádně nezajištěného vozidla mu odcizil volně odloženou pánskou tašku, ve které se nacházel mobilní telefon, svazek klíčů, klíče od jiného motorového vozidla, dálkové ovládání, pánská plátěná peněženka, různé osobní doklady, doklady k automobilům a finanční částka na hotovosti 200,- Kč, čímž byla shora uvedenému poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 4.200,- Kč. Jak bylo dále šetřením zjištěno, tak se u výše jmenovaného osmatřicetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž se tohoto jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl v posledních 3 létech za obdobnou trestnou činnost odsouzen a potrestán, a to mimo jiné trestním příkazem Okresního soudu v Ostravě.


Odcizení kovového stojanu z pozemku rodinného domu na ulici Kravařovské v Komárově

Dne 13.11.2013 v době mezi 06:00 hod. a 14:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Kravařovské v Opavě, městské části Komárov přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přelezení oplocení vnikl na řádně oplocený a uzamčený pozemek jednoho z rodinných domů, odkud odcizil volně odstavený kovový stojan na převoz plastových oken s kurtnou, čímž byla opavské soukromé firmě způsobena celková škoda ve výši 3.850,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola od budovy textilu a potravin na ulici Horní náměstí v Opavě

Dne 14.11.2013 v době mezi 09:15 hod. a 09:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Horní náměstí v Opavě přečin „Krádež“ tím, že od budovy prodejny textilu a potravin Hruška (budova bývalé České spořitelny) odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Kellys Viper 10 černooranžové matné barvy v hodnotě 7.179,- Kč, ke škodě poškozeného muže z Opavy. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem