Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.1.2011

Opava - Odcizení 10 tisíc korun z pokladny prodejny v obci Sudice a další události (8 případů) 

Vloupání do motorového vozidla v obci Šilheřovice
K případu došlo dne 14.ledna v době mezi sedmou a půl desátou hodinou ranní v obci Šilheřovice na ulici Paseky. Neznámý pachatel rozbil okno pravých předních dveří na zde zaparkovaném automobilu tovární značky Škoda Fabia, kterým vnikl dovnitř. Z vozu následně odcizil kabelku, která patřila devatenáctileté ženě, občance Německa. V kabelce měla poškozená žena nabíječku k mobilnímu telefonu, kalkulačku značky Casio, knihu (Sbírku básní v hodnotě 500,- Kč) a dámskou koženou peněženku s finanční hotovostí 3.000,-Kč, platební kartou a osobními doklady, vše v celkové hodnotě 6.000,- Kč.
Pachatel z tohoto vozidla dále odcizil notebook značky ACER v hodnotě 17.000,- Kč a digitální fotoaparát značky Samsung v hodnotě 2.000,- Kč, přičemž poškozením vozidla způsobil škodu ve výši 3.000,- Kč. Toto ke škodě jedné ostravské společnosti.  
Případ šetří hlučínští policisté jako přečiny krádež vloupáním a neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku.
Peněženku odcizil z kabelky odložené v chodbě do rodinného domu

Neznámý pachatel odcizil z chodby rodinného domu na ulici U Školky v obci Ludgeřovice peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí 4.000,- Kč a platební kartou. Peněženku měla její majitelka, jednadvacetiletá žena z Berouna, uloženou v kabelce v chodbičce tohoto domu. K případu došlo v přesněji nezjištěné době, a to od 11. do 14.ledna. Shora jmenované způsobil neznámý pachatel celkovou škodu ve výši 4.800,- Kč.
Hlučínští policisté tento případ šetří jako přečiny krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku.
Policisté zajistili ženu, která šla středem vozovky
Hradečtí policisté zajistili 13.ledna kolem půl desáté hodině večerní devětadvacetiletou ženu, která šla středem vozovky ulice Opavské v Hradci nad Moravicí. Žena ohrožovala svůj život a zdraví a bezpečnost a plynulost silničního provozu. Vzhledem k tomu, že jevila známky silného psychického narušení a nebyla schopna srozumitelného projevu tomu, policisté případ konzultovali se službou konajícím lékařem Psychiatrické léčebny v Opavě. Lékař následně rozhodl o její hospitalizaci. Policisté proto zajištěnou ženu do této léčebny převezli.
Odcizení deseti tisíc korun z podkladny prodejny smíšeného zboží v obci Sudice
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 14.ledna v době od 07:00 hod. do 17:30 hod. v prodejně smíšeného zboží na ulici Hlavní v obci Sudice. V průběhu prodejní doby, nezjištěným způsobem odcizil ze zajištěné pokladny finanční hotovost ve výši 10.000,- Kč, ke škodě opavského obchodního družstva.
Případ šetří kravařští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Čtyři kávovary odcizil z opavského hypermarketu
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili dne 14.ledna úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil neznámý pachatel.
Činu se dopustil 11.ledna krátce po dvacáté hodině v hypermarketu Kaufland na ulici Hlučínské v Opavě Kateřinkách. Z regálu v prodejně odcizil celkem čtyři zde volně vystavené kávovary značky Nescafe Dolce Gusto v celkové hodnotě 9.996,- Kč.
Vloupání do rekreační chaty v obci Mladecko
K případu došlo v době od 9. do 14.ledna tohoto roku v obci Mladecko. Neznámý pachatel nejprve vypáčil kovovou mříž a poté rozbil okno u garáže jedné z rekreačních chat. Garáží následně vnikl do obývacích prostorů chaty. Prostory prohledal a z nich odcizil 20 litrů tvrdého alkoholu, sestavu domácího kina s DVD mechanikou, jeden klíč k zámku Fab, tři dálkové ovladače, kapesní svítilnu a drobné mince různých nominálních hodnot v částce dvou set korun. Pětačtyřicetiletému muži z Opavy tak pachatel odcizil věci v celkové hodnotě 17.250,- Kč, přičemž mu na zařízení způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Kola odcizil z odstaveného nepojízdného vozidla
Neznámý pachatel vnikl v nočních hodinách z 13. na 14.ledna do areálu bývalého rekreačního střediska dnes již neobydleného a neoploceného, nacházejícího se v obci Kružberk. Ze zde odstaveného a nepojízdného osobního automobilu tovární značky Mercedes odcizil všechna čtyři litá kola s pneumatikami. Škodu ve výši 40.000,- Kč způsobil čtyřiačtyřicetiletému muži z Karviné.
Vítkovští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.  
Dopravní nehodovost

Dopravní policisté šetřili v průběhu pátku 14.ledna v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem tři dopravní nehody, při kterých nedošlo ke zranění žádné osoby. Způsobenou hmotnou škodu na majetku policisté odhadli na částku 35.000,- Kč.  

Zpracovala: Dagmar Schindlerová                       

vytisknout  e-mailem