Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.12.2010

Opava - Vloupání do chaty v obci Děhylov a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu poblíž obce Zlatníky

Dne 12.12.2010 v době kolem 07:45 hod. řídila žena ročníku narození 1971 z Hlavnice osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot 405, se kterým jela po silnici ve směru jízdy od obce Stěbořice na Opavu-Jaktař, kdy po projetí pravotočivé zatáčky za obcí Zlatníky nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky (náledí), dostala smyk, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde levým bokem vozidla Peugeot narazila do kmene stromu. Po nárazu začal automobil hořet a došlo k jeho celkovému zahoření, i když následně na místě zasahovaly jednotky hasičů HZS Opava a HZS Zlatníky. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u devětatřicetileté ženy negativně. Z místa nehody byla řidička převezena sanitním vozidlem RZS do Slezské nemocnice v Opavě k lékařskému ošetření s následnou hospitalizací na oddělení traumatologie, kdy utrpěla zranění s předpokládanou dobou léčení 3 týdny (otřes mozku a zlomeninu klíční kosti). Na automobilu byla způsobena celková škoda ve výši 50.000,- Kč a případ šetří policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru v Opavě.


Dopravní nehoda osobního automobilu a policejního vozidla ve Vítkově

Dne 12.12.2010 v době kolem 09:45 hod. řídil muž ročníku narození 1991 z Karviné osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot 106, se kterým vycouvával od budovy baru Asia směrem k autobusovému nádraží ve Vítkově, přičemž při couvání narazil levým předním rohem vozidla Peugeot o pravý zadní roh zde zaparkovaného služebního motorového vozidla vítkovských policistů tovární značky Škoda Octávia combi. Policejní automobil zde byl zaparkován zakročujícími policisty, kteří prováděli šetření v baru Asia. Při této dopravní nehodě nedošlo ke zranění žádných osob, hmotná škoda na obou automobilech byla vyčíslena na celkovou částku ve výši 4.000,- Kč (na voze Peugeot ve výši 2.000,- Kč a na voze PČR Škoda Octávia ve výši 2.000,- Kč). Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u devatenáctiletého řidiče vyzněla negativně. Případ je předmětem dalšího šetření.


Případ rozbití skleněné výplně dveří do hotelu Koruna v Opavě zná pachatele

Dne 12.12.2010 v 03:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1981 z Krnova, okres Bruntál, že před chvíli jemu neznámý muž úmyslně rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do hotelu Koruna na ulici Náměstí Republiky v Opavě, čímž způsobil společnosti Pouba spol. s r.o. Opava škodu ve výši 4.000,- Kč. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě, která zde zajistila pachatele přestupku proti majetku, a to muže ročníku narození 1984 z Opavy. Vzhledem k tomu, že orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager bylo zjištěno, že tento je v silně podnapilém stavu (byla mu naměřena hodnota 2,46 promile alkoholu v jeho dechu), bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je předmětem dalšího šetření.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Bílovické v Opavě-Kylešovicích

V blíže neupřesněné době od 22:00 hod. dne 11.12.2010 do 16:45 hod. dne 12.12.2010 neznámý pachatel spáchal na parkovišti u prodejny Hruška na ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích přečin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia combi, ze kterého odcizil autorádio s DVD přehrávačem značky Panasonic černé barvy v hodnotě 18.000,- Kč, kdy na skleněné výplni okna dveří způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1979 z Opavy-Kylešovic tak vznikla celková škoda ve výši 20.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do chaty na katastru obce Děhylov

Dne 12.12.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili šetření ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neuvedené době ode dne 22.11.2010 do 12.12.2010 po rozbití skleněné výplně okna vnikl do vnitřního prostoru chaty muže ročníku narození 1976 z Ostravy, která se nachází v chatové kolonii Loděnice na katastru obce Děhylov, ze které odcizil 2 kusy seker a ruční pilku značky Fiskus v hodnotě 3.000,- Kč, dále ruční svítilnu v hodnotě 200,- Kč a dvě lahve alkoholu značky Rum v hodnotě 300,- Kč, kdy rozbitím skleněné výplně okna způsobil škodu ve výši 500,- Kč. Celková škoda tak činí 4.000,- Kč.


Odcizení peněženky z kapsy kalhot poškozeného muže v baru Causy v Dolním Benešově

Dne 12.12.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 02:00 hod. a 03:00 hod. dne 12.12.2010 v prostorách baru Faust na ulici Náměstí Cypriána Lelka v Dolním Benešově využil nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1982 z Bolatic, kterému ze zadní kapsy kalhot odcizil jeho peněženku tmavě modré barvy (na přední straně opatřena nápisem ve tvaru velkého písmene A) v hodnotě 50,- Kč, ve které byla platební karta, různé osobní doklady, slevové karty různých prodejen, vizitky, 5 kusů průkazových fotografií v hodnotě 100,- Kč, účtenky a finanční částku na hotovosti ve výši 500,- Kč. Výše jmenovanému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 650,- Kč.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 12.12.2010 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněná lehce a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku ve výši 79.000,- Kč.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem