Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.11.2013

Opava - Vloupání do sklepních boxů v panelových domech v Opavě a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 12.11.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 100.000,- Kč.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 12.11.2013 v době kolem 02:40 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Rybářské v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Favorit, a to muže ročníku narození 1992 z Opavy-Kateřinek. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u tohoto muže negativně, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle byl pozitivní na návykovou látku Cannabis. Jednadvacetiletý řidič předchozí požití této látky doznal, lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) na výzvu zakročujících policistů odmítl a bylo mu na místě zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do nákladního automobilu na ulici Těšínské v Opavě

Dne 12.11.2013 v době mezi 13:45 hod. a 14:10 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu společnosti TQM na ulici Těšínské v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do uzamčené kabiny zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla značky Daf, odkud odcizil hnědou koženou tašku, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 5.000,- Kč, černá látková peněženka s různými osobními doklady, s doklady k vozidlu a s platební kartou, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1952 z České Lípy způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do dodávkového automobilu na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 12.11.2013 v době mezi 12:45 hod. a 14:30 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti u bývalé budovy Domova sester na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení zámku zadních dveří vnikl do nákladového prostoru zde zaparkovaného dodávkového motorového vozidla značky Fiat Ducato, odkud odcizil příklepovou vrtačku značky Makita modré barvy, vrtací kladivo značky Bosch zelené barvy, kompresor červené barvy, presovač na nerezové trubky, ohýbačku na měděné trubky, aku vrtačku značky Dewalt černožluté barvy, elektrický závitořez značky Rems, elektrický závitořez značky Ridgid, rozbrušovačku značky Protol a sadu gola klíčů značky Bringo, vše v hodnotě zcela zjevně převyšující finanční částku ve výši 5.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení automobilu činí 3.000,- Kč. Poškozenou organizací je soukromá společnost z Velkých Heraltic a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepních boxů v panelových domech na ulici Olomoucké v Opavě

V blíže neustanovené době od 10:00 hod. dne 8.11.2013 do 15:00 hod. dne 12.11.2013 neznámý pachatel spáchal ve 4 panelových domech na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že ve výše uvedené době postupně :
1) po ulomení oka petlice s visacím zámkem dveří vnikl do sklepního boxu poškozené ženy z Vítkova, odkud odcizil lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Sundance červenočernobílé barvy a z dámského jízdního kola odcizil dětskou sedačku černé barvy, vše v hodnotě 11.700,- Kč, přičemž škoda na zařízení sklepního boxu činí 100,- Kč
2) po vytržení oka petlice dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže z Opavy, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo modré barvy s celkovou škodou ve výši 25.000,- Kč
3) po vylomení kovového oka petlice dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže z Opavy, odkud odcizil lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky RB-Speester černé matné barvy, dále pár pánských nových bot na kolo značky Specialized velikosti 47 černé barvy, náhradní díly na jízdní kolo (3 kusy řetězů, 2 kusy kazet na převod a přední světlo), vše v hodnotě 94.300,- Kč, přičemž škoda na zařízení sklepního boxu činí 500,- Kč
4) po odšroubování hliníkového kování zámku a po rozlomení vložky zámku Fab dveří vnikl do sklepní místnosti poškozeného muže z Opavy, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky Merida Matts stříbrné barvy v hodnotě 16.000,- Kč, kdy škoda na zařízení sklepní místnosti činí 300,- Kč.
Celková hmotná škoda na odcizených věcech tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 147.000,- Kč a škoda na zařízení činí 900,- Kč. Případy šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženky poškozené ženě na ulici Husové ve Vítkově

Doposud neznámá pachatelka spáchala na ulici Husové ve Vítkově přečin „Krádež“ tím, že v době kolem 11:00 hod. dne 12.11.2013 oslovila poškozenou ženu ročníku narození 1931 z Vítkova a požádala jí o půjčení finanční částky s tím, že si potřebuje nutně telefonicky zavolat z veřejného telefonního automatu a když poškozená seniorka vytáhla ze své příruční tašky peněženku a otevřela ji, tak tuto ji neznámá žena vytrhla a z místa svého protiprávního jednání a chování majetkového charakteru utekla neznámo kam. Poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.200,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Dvaatřicetiletá žena z Vítkova odcizila zboží ve vítkovském supermarketu Penny Market

Dne 12.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ ženě ročníku narození 1981 z Vítkova, neboť tato v době kolem 12:30 hod. dne 12.11.2013 v supermarketu Penny Market na ulici Opavské ve Vítkově odcizila z prodejního regálu 2 půllitrové láhve alkoholu značky Pražská vodka v celkové hodnotě 238,- Kč. Toto zboží po průchodu přes pokladní zónu neuhradila, byla zadržena pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byla předána vítkovským policistům PČR. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u výše jmenované dvaatřicetileté ženy jedná o recidivu, poněvadž byla v posledních 3 létech pravomocně odsouzena a potrestána, a to rozsudkem Okresního soudu v Opavě z července letošního roku pro přečin „Krádež“ k podmíněnému trestu odnětí svobody na 1 rok s odkladem na dobu 18 měsíců.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem