Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 12.10.2009

Výtržnictví v restauraci, odcizení motorové nafty a další...(6 případů) 

 

Vloupání do prodejny na ulici Pode zdí v Hlučíně – neznámý pachatel

Dne 12.10.2009 v době kolem 00:30 hod. na ulici Pode zdí v Hlučíně neznámý pachatel po vypáčení okna vnikl do prodejny textilu, odkud odcizil 2 ks dámských kalhot (rifle) v hodnotě 400,- Kč, 1 ks pánských kalhot (rifle) v hodnotě 200,- Kč, 1 ks pánské mikiny v hodnotě 200,- Kč a 2 ks látkových vest v hodnotě 200,- Kč, čímž takto způsobil poškozenému muži ročníku narození 1973 z Ostravy odcizením těchto věcí celkovou škodu ve výši 1.000,- Kč a poškozením okna pak způsobil škodu ve výši 1.000,- Kč. Odcizené věci byly chvíli po spáchání tohoto trestného činu majetkového charakteru nalezeny policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Hlučín v nedalekém parčíku na ulici Na Valech v Hlučíně a bez poškození byly vráceny majiteli, pachatele se však zadržet nepodařilo. Případ je nadále v šetření ze strany hlučínských policistů pro trestný čin „Krádež“.


Odcizení nafty z odstavených traktorů v obci Skřípov – neznámý pachatel

V blíže neupřesněné době od 17:00 hod. dne 11.10.2009 do 05:00 hod. dne 12.10.2009 neznámý pachatel spáchal v objektu areálu 1. Hradecké zemědělské a.s. (bývalý státní statek) v obci Skřípov trestný čin „Krádež“ tím, že vešel do prostoru kravína, který se nachází na dolním konci areálu, kdy zde po odšroubování vypouštěcího šroubu odcizil ze zaparkovaného traktoru značky Zetor 10 litrů motorové nafty, dále v budově kravína odšrouboval vypouštěcí šroub u dalšího zaparkovaného traktoru značky Zetor, ze kterého odcizil 40 litrů motorové nafty. Na budově bývalé práškárny rozbil boční eternitovou stěnu, kdy vzniklým otvorem vnikl dovnitř a zde ze zaparkovaného traktoru značky JBC, z jeho nezajištěné nádrže, odcizil 140 litrů motorové nafty a poškodil uzamykatelné víčko olejové nádrže, kdy dále z nezajištěné nádrže zemního stroje (nakládače) značky UNC 060 odcizil 30 litrů motorové nafty, čímž byla poškozené společnosti 1. Hradecká zemědělská a.s. Hradec nad Moravicí způsobena škoda na odcizené naftě v celkové výši 4.400,- Kč a na zařízení byla způsobena škoda v celkové výši 700,- Kč. Na místo činu se dostavil i opavský policejní psovod se služebním psem jménem Izar, který vypracoval stopu od zadních vrat práškárny v místě poškozeného eternitu v délce 200 m, a to podél oplocení do zadní části areálu směrem k obci Hrabství, kdy stopa vedla i přes poškozený plot k polní cestě, kde pachová stopa končila. Zde však v bahně byla nalezena patrná část otisku pneumatiky neznámého vozidla, ze které je zřejmé, že pachatel tohoto trestného činu odcizenou naftu naložil do předem přistaveného motorového vozidla a odejel neznámo kam. Policie žádá širokou veřejnost o spolupátrání po pachateli výše uvedeného trestného činu i výskytu podezřele se chovajícího motorového vozidla, jakékoliv kladné poznatky, které by vedly k ustanovení jeho totožnosti nebo registrační značky automobilu, prosím, volejte na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158. Celková škoda činí 5.100,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Dopravní nehodovost

Dne 12.10.2009 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky Opava ke dvěma nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněná lehce, kdy hmotná škoda v souvislosti s nehodovostí činí 200.000,- Kč.
 

 

Odcizení finanční částky na hotovosti v bytě domu s pečovatelskou službou na ulici 1. Máje v Hlučíně – neznámý pachatel

Dne 12.10.2009 na základě oznámení od ženy ročníku narození 1922 z Hlučína byly policisty z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 14:45 hod. dne 12.10.2009, v době své chvilkové návštěvy v bytě poškozené oznamovatelky, který se nachází v domě s pečovatelskou službou na ulici 1. Máje v Hlučíně, odcizil z pod matrace křesla v místnosti obývacího pokoje papírovou obálku, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti ve výši 35.000,- Kč. Policie upozorňuje osoby seniorského věku, aby si do místa svého bydliště nezvaly osoby, které neznají, rovněž tak aby nedůvěřovaly „známým fíglům“ pachatelů této trestné činnosti, kteří se do bytu důchodců dostávají pod záminkou smyšlených příběhů a informací (údajný odečet elektřiny, plynu, vodného a stočného, prodeje dek, lamp, nádobí, nožů nebo údajné výhry nějaké bankovní společnosti, vrácení přeplatků apod.) a poté v nestřeženém okamžiku majitele bytu zde odcizí finanční částky nebo jiné cennosti.


Vloupání do sklepních boxů v panelovém domě na ulici Liptovské v Opavě-Kylešovicích – neznámý pachatel

V blíže neupřesněné době od 20.9.2009 do 12.10.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Liptovské v Opavě-Kylešovicích trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vypáčení petlice vnikl do sklepního boxu poškozené ženy ročníku narození 1980 z Opavy-Kylešovic, ze kterého odcizil tavnou pistoli značky Einhel modré barvy v hodnotě 1.000,- Kč, 8 ks držáků na kytky z bílého plastu v hodnotě 500,- Kč, 10 ks materiálu značky Florex k vazbám kytek v hodnotě 500,- Kč , různé sušené květiny v hodnotě 1.000,- Kč, 50 ks tavných tyčinek do tavné pistole v hodnotě 300,- Kč, 1 ks chromované tyče na malování v hodnotě 200,- Kč a na zařízení způsobil škodu ve výši 20,- Kč, čímž jí byla způsobena celková škoda ve výši 3.520,- Kč. Dále ve stejné době, na stejném místě a stejným způsobem vnikl do dalšího sklepního boxu, ze kterého odcizil 2 ks pytlů s bramborami v hodnotě 500,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1974 z Opavy. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě a celková škoda činí 4.020,- Kč.


Fyzické napadení v restauraci „Na hřišti“ v Kravařích – známý pachatel, objasnění

Dne 12.10.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1974 z Kravař jako obviněného ze spáchání trestných činů „Výtržnictví“ a „Ublížení na zdraví“, kterých se dopustil tím, že v době kolem 18:00 hod. dne 26.7.2009 ve výčepu pohostinství „Na hřišti“ na ulici Alejní v Kravařích, po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl muže ročníku narození 1958 z Kravař, kterého úmyslně tři krát udeřil pěstí do obličeje, čímž mu způsobil pohmoždění obličeje, krvácení do čelistní dutiny, krevní podlitiny na pravé tváři, pod levým uchem a přední straně krku, což si vyžádalo lékařské ošetření s vystavenou pracovní neschopností do 18.8.2009. Pětatřicetiletý muž se tedy na místě veřejnosti přístupném dopustil hrubé výtržnosti zejména tím, že napadl jinou osobu a jinému úmyslně ublíží na zdraví. Případ je nadále v šetření.

vytisknout  e-mailem