Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 10.11.2013

Opava - 33-letý muž z Raduně srazil automobilem policistu a další...(10 případů) 

 

Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 10.11.2013 v době kolem 01:15 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Krnovské v Opavě řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Seat Leon, a to muže ročníku narození 1993 z Úvalna, okres Bruntál. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger byla u výše uvedeného muže negativní, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykové látky Cannabis a Amphetamin. Dvacetiletý řidič uvedl, že v odpoledních hodinách předchozího dne požil Cannabis, na výzvu ze strany zakročujících policistů se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, řidičský průkaz mu zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do kůlny na ulici Oderské ve Vítkově

Neznámý pachatel spáchal na ulici Oderské ve Vítkově přečin „Krádež“ tím, že v blíže neuvedené době od 14:00 hod. dne 9.11.2013 do 06:30 hod. dne 10.11.2013 po vypáčení petlice dveří vnikl do kůlny u jednoho z rodinných domů, odkud odcizil motorovou pilu značky Hecht 45 a 5 litrový kanystr s benzínem značky Natural 95, čímž poškozenému muži z Vítkova byla způsobena celková škoda ve výši 2.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 10.11.2013 nebyla opavským policistům PČR nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a která by podléhala oznámení a šetření ze strany policistů PČR.

 

 

Případ vloupání do skladu společnosti Klia na katastru obce Píšť objasněn

Dne 13.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 14:00 hod. dne 10.9.2013 do 08:30 hod. dne 13.9.2013 v areálu průmyslové zóny na katastru obce Píšť vnikl doposud nezjištěným způsobem do uzavřených prostor skladu společnosti Klia CZ spol. s r.o. Bohuslavice, odkud odcizil 7 kusů kartonů obkladů s neznámým motivem, 20 kusů kartonů mramorových obkladů a 25 kusů kartonů obkladů imitace dřeva, čímž byla shora uvedené poškozené společnosti způsobena celková škoda ve výši 16.000,- Kč.
Dodatek : Dne 10.11.2013 byli jako pachatelé shora uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru ustanoveni muži ročníku narození 1991 a 1993 z Bohuslavic, kteří se k činu doznali a ve zkráceném přípravném řízení jim bylo sděleno podezření z přečinu „Krádež“.


Třiatřicetiletý muž z Raduně při silniční kontrole srazil automobilem zakročujícícho policistu

Dne 10.11.2013 policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu „Násilí proti úřední osobě“, přečinu „Neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku“ a přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“, kterých se měl dopustit muž ročníku narození 1980 z Raduně tím, že dne 10.11.2013 v době kolem 14:15 hod. na silnici ze směru od obce Raduň na obec Komárovské Chaloupky, byl jako řidič osobního motorového vozidla značky Škoda Favorit stavěn pěším policistou z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí k provedení silniční kontroly, kdy výše uvedený řidič nerespektoval zřetelný pokyn policisty k zastavení automobilu, na policistu v úmyslu se vyhnout silniční kontrole čelně najel a srazil jej na kapotu motoru svého vozu. Poté policista upadl na krajnici vozovky a došlo u něj k lehkému zranění na ruce, což si vyžádalo lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě s pravděpodobnou dobou léčení do 7 dnů. Třiatřicetiletý podezřelý muž následně z místa dopravní nehody ujel až do obce Podvihov. Jak bylo šetřením a lustracemi v dostupných evidencích zjištěno, tak výše jmenovaný muž je v současné době neřidič, kdy mu byl Okresním soudem v Opavě z prosince roku 2012 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel po dobu jednoho roku. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských kriminalistů.


Pokus vloupání do osobního automobilu na ulici Náměstí v obci Sudice

V přesně neuvedené době od 11:00 hod. dne 9.11.2013 do 09:00 hod. dne 10.11.2013 neznámý pachatel spáchal na parkovišti za budovou restaurace U Zlatého džbánu na ulici Náměstí v obci Sudice přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že páčením zámku dveří se pokusil vniknout do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Audi TT, což se mu nepodařilo, do automobilu nevnikl, nic neodcizil, poškozenému muži ze Sudic však na zařízení způsobil celkovou škodu ve výši 4.350,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení jízdního kola na ulici Alejní v Kravařích

Dne 10.11.2013 v době mezi 08:30 hod. a 09:45 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Alejní v Kravařích přečin „Krádež“ tím, že po odstřižení lankového zámku odcizil pánské horské jízdní kolo značky Superior bílé barvy, které bylo odstaveno ve stojanu na jízdní kola před zámeckou budovou, čímž byla poškozené ženě z Kravař způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vloupání do sklepního boxu v panelovém domě na ulici Olomoucké v Opavě

V blíže neustanovené době ode dne 7.10.2013 do dne 10.11.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení dveří se škodou 1.000,- Kč vstoupil do sklepní místnosti ve sklepních prostorách tohoto domu, kdy po vypáčení visacího zámku dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže z Opavy, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky Max Bike červenomodrobílé barvy v hodnotě 10.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 200,- Kč. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 11.200,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zatajení nálezu pánské příruční tašky na přesně nezjištěném místě v Opavě

V době mezi 23:00 hod. dne 8.11.2013 do 03:15 hod. dne 9.11.2013 neznámý pachatel spáchal na blíže neupřesněném místě v Opavě přečin „Zatajení věci“ tím, že si přisvojil pánskou koženou příruční tašku přes rameno černé barvy, ve které se nacházela pánská kožená peněženka značky Bugatti černé barvy s finanční částkou na hotovosti 1.000,- Euro, s finanční částkou 1.500,- Kč, s různými osobními doklady, s platební kartou a s průkazkou MHD. Dále se v tašce nacházely pánské náramkové hodinky značky Longines bílé barvy s hnědým koženým řemínkem, pánské dioptrické brýle černé barvy, nabíječka k mobilnímu telefonu značky HTC, externí baterie k mobilnímu telefonu bílé barvy, pánské kožené rukavice černé barvy, svazky klíčů a klíče od osobního automobilu, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1979 ze Slavkova způsobena celková škoda ve výši 107.760,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 10.11.2013 v 19:30 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1971 z Opavy, že před chvíli její známý (muž ročníku narození 1977 z Opavy) poškodil vstupní dveře do jejího bytu se škodou ve výši 1.000,- Kč a rovněž rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do bytového domu na ulici Olomoucké v Opavě, kde bydlí, čímž společnosti RPG Byty s.r.o. Ostrava způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč. Přivolaná policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě na místě zadržela výše uvedeného agresivního šestatřicetiletého muže a poněvadž byl tento v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,41 promile alkoholu v dechu), bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 3.000,- Kč. Případ je šetřen jako přestupek proti majetku a jako přestupek proti občanskému soužití.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem