Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 1.11.2013

Opava - Nálezy munice z 2. světové války ve Strahovicích a Chlebičově a další...(10 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 1.11.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 40.000,- Kč.


Vloupání do garáže u rodinného domu na ulici Bezručové v obci Háj ve Slezsku-Lhota

Dne 1.11.2013 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 18:30 hod. dne 31.10.2013 do 08:00 hod. dne 1.11.2013 na ulici Bezručové v obci Háj ve Slezsku, část Lhota vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy poté vešel do řádně nezajištěné garáže, odkud odcizil 2 kusy měřičů tlaku, šroubováky a zkoušečku napětí značky Narex, vše v hodnotě 500,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1944 z Háje ve Slezsku.


Zahoření stromu na místním hřbitově v obci Háj ve Slezsku

Dne 1.11.2013 v 11:30 hod. bylo telefonicky oznámeno pracovníkům IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) v Ostravě, že před chvíli došlo k zahoření vzrostlého stromu na místním hřbitově na ulici Vančurové v obci Háj ve Slezsku. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně, která zjistila, že se zde již nacházejí hasiči HZS Opava, kteří požár lokalizovali a jejich vyšetřovatel požárů uvedl, že zahoření vzniklo od zapálené hořící svíce, jenž byla umístěna na hrobu u tohoto stromu. Vlivem požáru vznikla škoda ve výši 10.000,- Kč, ke škodě poškozené organizaci Obec Háj ve Slezsku. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo.


Odcizení jízdního kola od budovy restaurace na ulici Náměstí C. Lelka v Dolním Benešově

Dne 1.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 1.11.2013 v době mezi 16:30 hod. a 17:30 hod. odcizil od budovy restaurace Na rynku na ulici Náměstí C. Lelka v Dolním Benešově zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Rock Machine černobílé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1984 z Dolního Benešova způsobena celková škoda ve výši 10.300,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v obci Strahovice

Dne 1.11.2013 v 07:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1974 ze Štěpánkovic, že před chvíli nalezl při výkopových pracích na zahradě rodinného domu v obci Strahovice nějaké předměty, které vypadají jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si převzal a k zneškodnění odvezl 13 kusů dělostřeleckých nábojů ráže 75 mm.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v obci Chlebičov

Dne 1.11.2013 v 09:40 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1957 ze Štítiny, že před chvíli nalezl při vyorávání řepy na poli vedle fotbalového hřiště na ulici Hlavní v obci Chlebičov nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu ráže 82 mm.


Vniknutí do garáže u rodinného domu na ulici Písecké v Opavě-Kylešovicích

V noční době od 22:00 hod. dne 31.10.2013 do 06:30 hod. dne 1.11.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Písecké v Opavě-Kylešovicích přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že přes pootevřené okno vnikl do garáže u jednoho z rodinných domů, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky Rock Machine černozelené barvy, dětské horské jízdní kolo značky Sprinter červené barvy, vrtačku značky Narex a cyklistickou přilbu, vše v hodnotě 19.500,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1972 z Opavy-Kylešovic. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do hospodářské budovy u rodinného domu na ulici Vávrovické v Opavě-Jaktaři

V blíže neuvedené době od 17:00 hod. dne 31.10.2013 do 07:15 hod. dne 1.11.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Vávrovické v Opavě, městské části Jaktař přečin „Krádež“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do uzamčené hospodářské budovy u jednoho z rodinných domů, odkud odcizil 2 trekinková jízdní kola červenobílé a červenočerné barvy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1960 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 16.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepního boxu v panelovém domě na ulici Liptovské v Opavě-Kylešovicích

V přesně nezjištěné době ode dne 15.8.2013 do dne 1.11.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Liptovské v Opavě-Kylešovicích přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po vytržení petlice dveří vnikl do sklepního boxu poškozené ženy ročníku narození 1972 z Opavy-Kylešovic, ze kterého odcizil pánské horské jízdní kolo a dámské trekinkové jízdní kolo značky Olpran, vše v hodnotě 5.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 100,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.100,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Čtyřiatřicetiletý muž z Hradce nad Moravicí fyzicky napadl v opavské restauraci jiného muže

Dne 1.11.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“ a přečinu „Ublížení na zdraví“, kterých se měl dopustit muž ročníku narození 1979 z Hradce nad Moravicí tím, že v době kolem 19:30 hod. dne 1.11.2013 v restauraci Pivní bar Admiral na ulici Dolní náměstí v Opavě, tedy na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti několika osob, se dopustil hrubé neslušnosti tím, že bezdůvodně fyzicky napadl poškozeného muže ročníku narození 1965 z Opavy-Kateřinek, kterého 3 x udeřil pěstí do obličeje, čímž mu způsobil zranění (zlomeninu nosu a tržnou ránu na hlavě), kdy musel následně vyhledat lékařské ošetření ve Slezské nemocnici Opava s předpokládanou dobou léčení 3 týdny. Čtyřiatřicetiletý muž se daného skutku dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v Opavě z července roku 2011 potrestán pro přečin „Výtržnictví“ k peněžitému trestu. Vzhledem k tomu, že byl tento muž v době spáchání svého protiprávního jednání a chování v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,26 promile alkoholu v dechu), bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem