Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 1.1.2013

Opava - Dva muži se v centru města Opavy dopouštěli výtržnosti a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 01.01.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 35.000,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Háj ve Slezsku

Dne 01.01.2013 v 13:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1974 z Velké Polomi, že před chvíli nalezl v lesním porostu v místě zvaném Těškovice na katastru obce Háj ve Slezsku nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a odvezl dělostřelecký granát o průměru 85 mm.


Poškození osobního automobilu na ulici Rovniny v Hlučíně

Dne 01.01.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“ a ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v noční době od 20:00 hod. dne 31.12.2012 do 08:00 hod. dne 01.01.2013 na ulici Rovniny v Hlučíně poškodil zámkovou dlaždicí čelní sklo na osobním motorovém vozidle značky Opel Astra, které bylo zaparkováno na celooploceném pozemku jednoho z rodinných domů, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1980 z Kozmic způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč.


Dva muži se v centru města Opavy dopustili výtržnosti

Dne 01.01.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v době kolem 00:45 hod. dne 01.01.2013 mladistvý muž ročníku narození 1995 z Opavy naproti Safari baru na ulici Olomoucké v Opavě slovně napadl mladistvou dívku ročníku narození 1997 z Opavy se slovy : „Ty pičo, kurvo, jsi jen jedna velká piča“ a poté ji udeřil sevřenou pěstí do obličeje, přičemž následně poškozená upadla na zem a poranila si předloktí ruky. Sedmnáctiletý mladík poté utekl směrem do centra města před budovu diskoklubu hotelu Koruna na ulici Náměstí Republiky v Opavě, kde přišel k ženě ročníku narození 1993 ze Strahovic, kterou slovně napadl se slovy : „Ty pičo, já Ti ukážu“ a sevřenu pěstí se napřáhl, že jí uhodí, načež tato mladá žena použila slzný sprej. Ve stejné době a na stejném místě naproti Safari baru muž ročníku narození 1993 z Opavy-Kylešovic napadl zde přítomného muže ročníku narození 1992 z Opavy, kdy jej udeřil sevřenou pěstí do těla a poté rovněž utekl směrem do centra města před diskoklub Koruna, kde slovně a fyzicky napadl muže ročníku narození 1994 z Opavy, kdy jej nejdříve slovně urážel, a to slovy : „Drž hubu nebo přes ni dostaneš, nikomu pomáhat nebudeš, Ty zmrde“ a následně jej udeřil do spodních žeber a shodil na zem, čímž mu způsobil zranění ruky v oblasti kloubů prstů. Oba agresivní muži byli v 01:15 hod. dne 01.01.2013 ze strany přivolané policejní hlídky z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajištěni poblíže místa činu v centru Statutárního města Opavy a vzhledem k tomu, že orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager byla mladistvému sedmnáctiletému muži naměřena hodnota 1,04 promile alkoholu v dechu, byl tento dodán na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Druhý, devatenáctiletý muž, byl umístěn v policejní cele při Územním odboru Policie České republiky v Opavě. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 01.01.2013 v 04:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila na ulici Mezi trhy v Opavě muže ročníku narození 1990 z Opavy, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu rušil noční klid svým hlasitým křikem. Vzhledem ke skutečnosti, že svého protiprávního jednání nezanechal ani přes výzvy zakročujících policistů, bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Vloupání do osobních automobilů v Opavě

Neznámý pachatel spáchal v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že v přesně nezjištěné době od 12:00 hod. dne 31.12.2012 do 16:00 hod. dne 01.01.2013 vnikl :
1) po rozbití skleněné výplně trojúhelníkového okna zadních dveří do osobního motorového vozidla značky Fiat Marea SX, které bylo zaparkováno na sídlištním parkovišti ulice Edvarda Beneše v Opavě-Kateřinkách, odkud odcizil transmitter s USB flash diskem o velikosti 1GB v hodnotě 200,- Kč a poškozením okna dveří automobilu vznikla škoda ve výši 2.000,- Kč, vše ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1971 z Opavy
2) po rozbití skleněné výplně zadních dveří do osobního motorového vozidla značky BMW 320, jenž bylo zaparkováno na ulici Skladištní v Opavě, ze kterého odcizil autorádio v hodnotě 500,- Kč, přičemž rozbitím okna dveří, rozbitím předního okna, poškozením dveří a poškozením laku karosérie vznikla celková škoda ve výši 10.000,- Kč, vše ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1992 z Opavy
3) po rozbití skleněné výplně bočníhookna do třídveřové verze osobního motorového vozidla značky VW Golf, zaparkovaného před jedním z panelových domů na ulici Rolnické v Opavě-Kateřinkách, kdy ze zavazadlového prostoru automobilu odcizil zesilovač modré barvy v hodnotě 700,- Kč a na voze způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč, vše ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1991 z Opavy-Kateřinek.
Celková škoda tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 15.400,- Kč a případy šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pokus vloupání do budovy České pošty na ulici Těchanovické ve Vítkově

Neznámý pachatel spáchal na ulici Těchanovické ve Vítkově přečin „Krádež“ tím, že v době kolem 02:30 hod. dne 01.01.2013 vypáčil polykarbonátovou výplň vstupních dveří do budovy České pošty, dále již do dalších prostor nevnikl a z místa svého protiprávního jednání mající znaky majetkového charakteru utekl neznámo kam. K odcizení žádných věcí nedošlo a poškozené organizaci Česká pošta s.p. Vítkov tak byla na zařízení způsobena celková škoda ve výši 1.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Vloupání do prodejny Večerka na ulici Budišovské ve Vítkově

Neznámý pachatel spáchal na ulici Budišovské ve Vítkově přečin „Krádež“ tím, že v noční době od 19:30 hod. dne 31.12.2012 do 09:30 hod. dne 01.01.2013 po uvolnění uchycovacích šroubů odstranil krycí kovovou mříž okna místní prodejny Večerka a po rozbití skleněné výplně tohoto okna se škodou ve výši 1.000,- Kč vnikl dovnitř, odkud odcizil 5 láhví alkoholu značky Whisky v hodnotě 1.500,- Kč a dále z regálu na zem shodil a rozbil láhev alkoholu značky Old Smugler a láhev alkoholu značky Label 5 v hodnotě 600,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1954 z Vítkova tak byla způsobena celková škoda ve výši 3.100,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Vloupání do elektrorozvodny v areálu břidlicového dolu v obci Lhotka u Vítkova

Neznámý pachatel spáchal v areálu břidlicového dolu v obci Lhotka u Vítkova přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že v blíže neustanovené době od 06:00 hod. dne 31.12.2012 do 08:00 hod. dne 01.01.2013 vnikl po vypáčení vstupních plechových dveří se škodou ve výši 1.000,- Kč do budovy elektrorozvodny, kdy v této budově rozebral elektrické oddělovací trafo, čímž došlo k jeho poškození a k celkovému znehodnocení a dále poškodil elektrorozvodnou skříň, přičemž poškozením trafa a elektrorozvodné skříně způsobil škodu ve výši 100.000,- Kč. Odřezáním odcizil vícežilný elektrický kabel značky Cekedy o délce 100 metrů, který propojoval v areálu budovu elektrorozvodny a dřevěnou budovu s kompresorem, čímž byla poškozené společnosti Břidlicový důl Lhotka spol. s r.o. Vítkov způsobena celková škoda poškozením zařízení ve výši 101.000,- Kč a škoda odcizením elektrického kabelu ve výši 100.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem