Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 1.1.2011

Opava - Dodání podnapilých mužů na PZS k vystřízlivění a další...(9 případů) 

 

Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 1.1.2011 v 01:15 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zajistili na ulici Slámové v Opavě muže ročníku narození 1963 z Opavy, který v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj prokázala hodnotu 2,61 promile alkoholu v jeho dechu) neustále slovně i fyzicky napadal v místě společného bydliště v panelovém domě na ulici Slámové v Opavě svou družku, a to ženu ročníku narození 1950 z Opavy. Vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že by sedmačtyřicetiletý muž ve svém protiprávním jednání mající znaky přestupku proti občanskému soužití i nadále pokračoval, bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění zúčastněných osob nedošlo a vše je předmětem dalšího prošetřování.


Poškození dveří do domu a do baru Mexicana na ulici Nákladní v Opavě

Dne 1.1.2011 v době kolem 02:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Nákladní v Opavě přečin „Poškození cizí věci“ tím, že rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do jednoho z činžovních domů a dále rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do baru Mexicana, který se nachází v přízemí uvedeného domu, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1971 z Rýmařova, okres Bruntál způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození odstaveného autobusu na ulici ČSA v Hlučíně

Dne 1.1.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v neupřesněné době od 16:00 hod. dne 31.12.2010 do 04:00 hod. dne 1.1.2011 na točně autobusu na ulici ČSA v Hlučíně poškodil tři kusy skleněných výplní na zde odstaveném autobusu MHD Ostrava značky AB SOR, čímž byla společnosti Veolia Transport Morava a.s. Ostrava způsobena předběžná škoda ve výši 20.000,- Kč.


Případ fyzického napadení před hasičskou zbrojnicí v obci Třebom

Dne 1.1.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ublížení na zdraví“, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že v době po půlnoci dne 1.1.2011 před budovou hasičské zbrojnice v obci Třebom fyzicky napadl poškozeného muže ročníku narození 1974 z Ostravy, kterému tak způsobil zlomeninu pravého bérce s předpokládanou dobou léčení delší jak tři měsíce. Průběh a okolnosti celého případu jsou i nadále prověřovány a prošetřovány a po operaci poškozeného muže na traumatologickém oddělení chirurgie Slezské nemocnice v Opavě s ním bude hovořeno, jak k celému incidentu došlo a kdo by mohl být osobou pachatele.

 

 

Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 1.1.2011 v 08:00 hod. policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově zajistili na ulici Komenského ve Vítkově muže ročníku narození 1985 z Ostravy, který v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj prokázala hodnotu 1,5 promile alkoholu v jeho dechu) neustále ze svého mobilního telefonu telefonoval a tím opakovaně blokoval bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158, kdy po policistech pouze požadoval odvoz do místa svého bydliště. Vzhledem k tomu, že ve svém jednání pokračoval po dobu zhruba půl hodiny, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Zajištění agresivního muže v hlučínské policejní cele

Dne 1.1.2011 ve 12:10 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1955 z Ludgeřovic, že jí a jejího manžela (muže ročníku narození 1953) v průběhu celého dopoledne ve společném bydlišti na ulici Horní v obci Ludgeřovice slovně i fyzicky napadá jejich syn, který je v podnapilém stavu. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hlučíně, která zjistila, že muž ročníku narození 1976 z Ludgeřovic nejenže napadal své rodiče, ale rovněž poškodil i osobní motorové vozidlo značky Citroen Saxo své přítelkyně, a to ženy ročníku narození 1982 z Ostravy. Vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že by čtyřiatřicetiletý muž ve svém protiprávním jednání pokračoval, bylo rozhodnuto o jeho zajištění a dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Službu konající lékařka však uvedla, že pachatel přestupku proti občanskému soužití a přestupku proti majetku může být umístěn v policejní cele, kdy po jeho vystřízlivění s ním budou provedeny další nutné procesní úkony. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger u něj prokázala hodnotu 0,96 promile alkoholu v jeho dechu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a na automobilu byla způsobena hmotná škoda ve výši 4.600,- Kč. Případ je předmětem dalšího šetření ze strany hlučínských policistů.


Vloupání do zahradní chaty na ulici Berounské v Budišově nad Budišovkou

V přesně nezjištěné době od 14:30 hod. dne 31.12.2010 do 08:00 hod. dne 1.1.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Berounské v Budišově nad Budišovkou přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po přelezení a poškození drátěného oplocení vešel na pozemek muže ročníku narození 1935 z Budišova nad Budišovkou, kde po rozbití skleněné výplně okna vnikl do jeho zahradní chatky, tuto prohledal, nic z ní neodcizil, v chatě však poškodil vodovodní baterii a pracovní desku kuchyňské linky. Dále poškodil vstupní dveře a venkovní dveře do komory a rozbil skleněnou výplň okna kůlny. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Vloupání do sklepních boxů v panelovém domě na ulici E.Beneše v Opavě-Kateřinkách

V blíže neupřesněné době od 17:30 hod. dne 28.12.2010 do 14:00 hod. dne 1.1.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Edvarda Beneše v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vypáčení vstupních dveří vešel do jednoho z panelových domů, kdy po přeřezání visacího zámku vnikl do sklepního boxu muže ročníku narození 1973 z Opavy-Kateřinek, ze kterého odcizil model auta značky Burago - Metal Kit v hodnotě 500,- Kč, 2 autíčka na dálkové ovládání v hodnotě 1.000,- Kč a Playstation 2 v hodnotě 2.000,- Kč, čímž vznikla výše uvedenému muži celková škoda ve výši 3.500,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě po přeřezání visacího zámku vnikl do sklepního boxu muže ročníku narození 1981 z Opavy-Kateřinek, který prohledal, nic neodcizil a na zařízení škodu nezpůsobil. Stejným způsobem ještě vnikl do dalších 3 sklepních boxů mužů ročníků narození 1939, 1973 a 1986 z Opavy-Kateřinek, které prohledal, avšak nic z nich neodcizil. Případy šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 1.1.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby zraněny lehce a na majetku byla způsobena hmotná škoda ve výši 180.000,- Kč.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem