Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku - noví policisté


Opavský okres přijal v tomto týdnu 21 nových policistů



V minulých dnech se v budově bývalé Policie České republiky okresního ředitelství Opava na ulici Hrnčířské č.22 v Opavě konalo tzv. „vyřazení“ absolventů základní odborné přípravy do přímého výkonu služby.

S novým rokem vstoupila v platnost reforma Policie České republiky, která mimo jiné znamenala i přejmenování dosavadních okresních a městských ředitelství v rámci celé České republiky na Územní odbory SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) a vnější služby. A právě Policie České republiky, územní odbor vnější služby Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje přivítal „nováčky“ ve svých řadách. Z rukou opavského vedení Policie České republiky a z rukou zástupce ředitelství pro řízení lidských zdrojů správy Severomoravského kraje Ostrava obdrželo 21 policistů osvědčení o úspěšném absolvování základní odborné přípravy a odborné praxe ve školním policejním středisku správy Severomoravského kraje ve Frýdku-Místku. Tito policisté byli zároveň jmenováni do služební hodnosti asistent a náleží jim hodnostní označení nstržm (nadstrážmistr). Svůj přímý výkon služby, tedy své povolání, již začali vykonávat na teritoriu obvodního oddělení PČR v Hlučíně, obvodního oddělení PČR v Opavě a na dopravním inspektorátu PČR Opava.

Nejedná se tedy o nově příchozí zájemce do řad policie, tito muži a ženy zákona nastoupili do služebního poměru policistů v loňském roce, absolvovali různá povinná školení a teoretickou přípravu a nyní jsou připraveni své znalosti využít v každodenní praxi s cílem a mottem „Pomáhat a chránit“, a to dbát na veřejný pořádek, na občanské soužití a hlavně chránit život a zdraví osob a na jejich majetek.

Zároveň personální oddělení opavské policie (p. Jiří Král – tel. č. 974737400) je neustále v kontaktu s případně novými policisty a policistkami, kteří se hlásí vykonávat toto povolání, které je hlavně službou veřejnosti, kdy nových žádostí je evidováno kolem 50. Na Opavsku však v současné době nejsou volná místa pro nově příchozí policisty, proto je jim nabízena možnost práce například v Praze, Brně či Ostravě.

Na Opavsku podle daných kritérií Policejního prezidia policisté nescházejí, zde je snad nutno jen uvést, že by bylo vhodné přijmout 5-7 zkušených policistů s již minimálně 5-ti letou praxí.

vytisknout  e-mailem