Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 9.8.-10.8.2013

Bruntál - Dopravní nehody a podnapilí řidiči na Bruntálsku a další...(15 případů) 

 

Odcizení osobního automobilu v obci Leskovec nad Moravicí

Dne 9.8.2013 v době mezi 02:00 hod. a 03:00 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Leskovec nad Moravicí přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že se zmocnil a tudíž odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia combi šedomodrozelené metalízy, registrační značky 8T40768, roku výroby 2005, stav tachometru 212.000 km, nové pneumtiky, v nádrži 55 litrů nafty, kdy uvnitř vozu se nacházely doklady k automobilu a navigace značky Mio. Poškozené ženě ročníku narození 1987 z Vrbna pod Pradědem tak byla způsobena celková škoda ve výši 132.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici M. Gorkého v Krnově

Dne 9.8.2013 v době kolem 05:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Krnově stavěla a kontrolovala na ulici Maxima Gorkého v Krnově řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia, a to muže ročníku narození 1953 z Krnova. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s hodnotami 0,63 promile a 0,58 promile alkoholu v dechu. Šedesátiletý řidič s naměřenými hodnotmi souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení peněženky z batohu poškozené ženy na ulici Třída Práce v Bruntále

Dne 8.8.2013 v době kolem 20:00 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti před supermarketem Kaufland na ulici Třída Práce v Bruntále přečin „Krádež“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1974 z Bruntálu, která právě telefonovala a z batohu neseného na zádech jí odcizil látkovou peněženku hnědé barvy s finanční částkou na hotovosti 86,-Kč v mincích a s osobními doklady. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Břidličné

Dne 9.8.2013 v době kolem 14:10 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově stavěla a kontrolovala na ulici Tovární v Břidličné řidiče osobního motorového vozidla značky Opel Vectra, a to muže ročníku narození 1981 z Břidličné. Po přeložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k podrobení se orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem. Následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však byl pozitivní na návykovou látku Cannabis. Dvaatřicetiletý řidič se na výzvu podrobil i lékařskému a toxikologickému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) v Podhorské nemocnici v Rýmařově, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Výletní v Krnově

Dne 9.8.2013 v době mezi 16:30 hod. a 17:30 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti u kostela na ulici Výletní v Krnově přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do zde zaparkovaného a uzamčeného osobního motorového vozidla značky Toyota Corolla, odkud odcizil mobilní telefon značky Nokia 5210, peněženku značky Avon krémové barvy s finanční částkou na hotovosti ve výši 1.100,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1990 ze Světlé Hory způsobena celková škoda ve výši 3.900,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Vloupání do osobního automobilu u lesa na katastru obce Kunov

Dne 9.8.2013 v době mezi 13:00 hod. a 17:00 hod. neznámý pachatel spáchal na lesní odstavné ploše na katastru obce Kunov, a to ve směru na obec Široká Niva přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po vypáčení okna dveří se škodou ve výši 2.000,- Kč vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Fiat Doblo Cargo, odkud odcizil pánskou příruční plátěnou tašku černé barvy s logem Ostroj, ve které byl flash disk a pánská koženková peněženka černé barvy s finanční částkou na hotovosti 500,- Kč, s osobními doklady a s platební kartou, vše v hodnotě 1.050,- Kč. Neznámý pachatel dále propíchl zadní pravou pneumatiku automobilu značky Bridgestone se škodou ve výši 1.500,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1960 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.750,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Dopravní nehoda tří automobilů na ulici Albrechtické v Krnově

Dne 9.8.2013 v době kolem 15:15 hod. řídil muž ročníku narození 1982 z Krnova po ulici Albrechtické v Krnově osobní motorové vozidlo značky Honda CRV, kdy nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím dodávkovým motorovým vozidlem značky Ford Tranzit, které řídil muž ročníku narození 1990 z Krnova a narazil do něj. Řidič dodávky byl nucen zpomalit z důvodu situace vzniklé před ním, a to kvůli zastavení osobního motorového vozidla značky Toyota Yaris, které řídila žena ročníku narození 1964 z Krnova a která odbočovala vpravo na parkoviště a zastavila s ohledem na přecházení chodců po přechodu pro chodce. Dodávkový automobil byl vlivem střetu s vozem Honda odhozen dopředu, kdy přední části narazil do zadní části stojícího vozidla značky Toyota. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob, hmotná škoda na osobním automobilu Honda byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20.000,- Kč, škoda na dodávkovém automobilu značky Ford Tranzit činí 5.000,- Kč a na automobilu Toyota Yaris vznikla škoda ve výši 30.000,- Kč. Orientační dechové zkoušky u shora uvedené řidičky a řidiče dodávky vyzněly negativně, jednatřicetiletý řidič vozu Honda se na výzvu ze strany policistů odmítl podrobit orientační dechové zkoušce, odmítl i test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho tělě a rovněž bezdůvodně odmítl i lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Celá záležitost je nadále v prověřování a v prověřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda osobního automobilu se zvěří mezi Valšovem a Bruntálem

Dne 9.8.2013 v době kolem 20:10 hod. řídila žena ročníku narození 1977 z Rýmařova po silnici mezi obcí Valšov a Bruntál osobní motorové vozidlo tovární značky Ford Mondeo combi, kdy bezprostředně do její jízdní dráhy vyběhla z levého silničního příkopu srna, načež řidička na vzniklou situaci zareagovala brzděním, přesto však došlo ke střetu srny s přední části automobilu. Srna z místa odběhla neznámo kam a dohledána nebyla. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na automobilu činí 40.000,- Kč. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u výše jmenované ženy negativně a celá záležitost je nadále v prověřování a v prověřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Policie České republiky v Bruntále.


Případ přisvojení si nálezu kabelky ve Vrbně pod Pradědem zná pachatelku

Dne 13.7.2013 v odpoledních hodinách zapoměla žena ročníku narození 1979 z Nového Jičína na ulici Bezručové ve Vrbně pod Pradědem svou koženou kabelku, ve které se nacházela peněženka s finanční částkou na hotovosti 4.100,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou, kdy v kabelce byl i mobilní telefon značky Nokia, klíče a další drobnosti. Tuto kabelku následně nalezla žena ročníku narození 1954 z Ludvíkova, která si věci neprávněně přisvojila, kabelku prohledala a z této odcizila peněženku s výše uvedeným obsahem. Kabelku poté zanechala v pizzerii na ulici Bezručové ve Vrbně pod Pradědem, ve které však omylem nechala svou peněženku s doklady. Tato kabelka pak byla odevzdána vrbenským policistům, kteří šetřením zjistili, jak k celé záležitosti došlo, shora jmenovaná devětapadesátiletá žena následně vydala odcizenou peněženku i s osobními doklady a s platební kartou poškozené čtyřiatřicetileté ženy, avšak bez finanční částky ve výši 4.100,- Kč, kterou již použila pro svou potřebu. Případ je nadále v šetření ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR ve Vrbně pod Pradědem pro přečin „Zatajení nálezu“.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Květné v Bruntále

Dne 9.8.2013 v době kolem 22:45 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Květné v Bruntále řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Jaguar, a to muže ročníku narození 1991 z Bruntálu. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s hodnotami 0,21 promile a 0,19 promile alkoholu v dechu. Jednadvacetiletý řidič s naměřenými hodnotmi souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu nebyl zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do restaurace Na elektrárně v obci Zátor

V noční době od 22:30 hod. dne 9.8.2013 do 08:15 hod. dne 10.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Zátor přečin „Krádež“ tím, že po odstranění zámků mříže dveří a po vypáčení těchto dveří vnikl do místní restaurace Na elektrárně, ze které odcizil 3 sudy piva značky Radegast, 1 sud piva značky Staropramen, světelné laserové zařízení, 5 litrových láhví alkoholu značky Fernet Citrus, 2 litrové láhve alkoholu Vodka Stalinovy slzy, 79 kusů krabiček cigaret různých značek a finanční částku na hotovosti 2.000,- Kč, vše tedy v hodnotě 24.867,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 1.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1987 ze Zátoru tak byla způsobena celková škoda ve výši 25.867,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Dopravní nehoda nákladního automobilu mezi obcemi Dětřichov nad Bystřicí a Lomnice

Dne 10.8.2013 v době kolem 05:45 hod. řídil muž ročníku narození 1987 z Lipníku nad Bečvou, okres Přerov po silnici mezi obcemi Dětřichov nad Bystřicí a Lomnice nákladní motorové vozidlo značky Mercedes Benz, přičemž jel ve směru na Lomnici a podle jeho slov vlivem únavy krátce usnul, čímž se tedy plně nevěnoval řízení automobilu, s tímto plynule vyjel za pravý okraj vozovky, kde přední části automobilu narazil do stromu a s vozem zůstal ležet na pravém boku v silničním příkopu. Sanitním vozidlem RZS byl shora jmenovaný muž převezen k lékařskému vyšetření a ošetření na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Bruntále s pohmožděním pravého kole, bez stanovené doby léčení. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně a ke zranění žádné jiné osoby nedošlo. Celková hmotná škoda na havarovaném vozidle byla vyčíslena na finanční částku ve výši 500.000,- Kč a škoda na převáženém nákladu činí 200.000,- Kč, vše ke škodě soukromé společnosti z Brna. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Odcizení jízdního kola od restaurace Mrazík na ulici Osvobození ve Městě Albrechticích

V době mezi 18:30 hod. a 23:00 hod. dne 9.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Osvobození ve Městě Albrechticích přečin „Krádež“ tím, že ze stojanu na jízdní kola u restaurace Mrazík odcizil zde odstavené a uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Dama modré barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1972 z Města Albrechtic způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích.


Dopravní nehoda osobního automobilu a nákladního vozidla s návěsem u obce Zátor

Dne 10.8.2013 v době kolem 08:50 hod. řídil muž ročníku narození 1991 z obce Ohrozim po silnici mezi obcemi Nové Heřminovy a Zátor osobní motorové vozidlo značky Škoda Fábia, kdy při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace, na mokrém povrchu vozovky dostal smyk, přejel do levé jízdní poloviny, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním motorovým vozidlem Man s přívěsem Panav, kdy tuto tažnou soupravu řídil muž ročníku narození 1989 z Holasovic. Po střetu bylo osobní vozidlo odhozeno zpět přes pravou jízdní polovinu za její okraj, kde vůz srazil směrový sloupek. Bezprostředně poté začal motorový prostor osobního automobilu Škoda hořet. Na místě zastavil svědek (muž ročníku narození 1962 z Knova) a havarované vozidlo Škoda Fábia uhasil svým hasicím přístrojem. Řidič nákladní soupravy se pokusil zabránit střetu najetím k pravému okraji silnice, po nárazu však nad soupravou ztratil kontrolu a vyjel za pravý okraj silnice do příkopu, kde se tažné vozidlo převrátilo na střechu a došlo k vysypání nákladu řepky olejky. Při vyjetí mimo komunikaci nákladní automobil strhl 2 směrové sloupky a poškodil 2 vodící tabule. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče osobního automobilu, který byl sanitním vozidlem RZS převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do Podhorské nemocnice v Bruntále. Řidič nákladní soupravy byl ošetřen osádkou sanitního vozidla RZS na místě. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u obou účastníků dopravní nehody negativně, hmotná škoda na osobním automobilu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 150.000,- Kč, škoda na nákladním automobilu činí 500.000,- Kč, na návěsu 20.000,- Kč a na nákladu řepky olejky 50.000,- Kč. Škoda na dopravním značení byla odhadnuta na finanční částku ve výši 20.000,- Kč. Přivolaní hasiči HZS Bruntál provedli sanaci uniklých provozních kapalin obou vozidel. Celá záležitost je nadále v šetření ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda dvou osobních automobilů na ulici Ježnické v Krnově

Dne 10.8.2013 v době kolem 22:40 hod. řídil muž ročníku narození 1994 z Města Albrechtic po ulici Albrechtické v Krnově osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia, kdy nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem automobilu a při odbočování vlevo z ulice Albrechtické na ulici Ježnickou přejel do levé poloviny silnice a narazil levým předním rohem svého vozu do levého předního rohu zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, jenž je majetkem muže ročníku narození 1985 z Krnova. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager i test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v těle řidiče vyzněly negativně, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a hmotná škoda na osobním automobilu Škoda Octávia byla vyčíslena na finanční čásku ve výši 3.000 ,- Kč a škoda na automobilu Škoda Felicia činí 10.000,- Kč. Osmnáctiletý řidič uvedl, že ještě na ulici Albrechtické předjížděl vozidlo Škoda Octávia nebo Superb, bílé nebo stříbrné barvy, kdy tento automobil náhle odbočil vlevo na ulici Ježnickou, on se lekl a odbočil také, kde na ulici Ježnické narazil do zaparkovaného vozu. Neznámý řidič s neupřesněným automobilem z místa odejel neznámo kam. Případ je nadále v šetření ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem