Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 6.8.-7.8.2013

Bruntál - Odcizení jízdních kol z chodby domu v Krnově a další...(17 případů) 

 

Osmnáctiletý mladý muž spáchal sebevraždu v rodinném domě v Jindřichově

Dne 6.8.2013 v 01:00 hod. nalezla žena ročníku narození 1975 z Jindřichova na půdě společného rodinného domu v obci Jindřichov svého syna (muže ročníku narození 1995) bez známek života. Jak bylo dále zjištěno, tak naposledy viděla svého osmnáctiletého syna v době kolem 20:00 hod. dne 5.8.2013 a ve výše uvedeném čase jej nalezla oběšeného na trámu krovu. Přivolaný lékař konstatoval smrt udušením, dobu úmrtí stanovil na 21:00 hod. dne 5.8.2013 a u shora jmenovaného muže byla nařízena zdravotní pitva. Prvotním šetřením na místě ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích a bruntálských kriminalistů nebylo zjištěno cizí zavinění na úmrtí mladého osmnáctiletého muže a vzhledem k etickému hledisku a s ohledem na pozůstalé osoby se dále policisté k celé záležitosti nebudou vyjadřovat. Vše je nadále v prověřování.


Dva muži odcizili naftu ze staveniště v Rýmařově, části Ondřejov

Dne 27.7.2013 v době kolem 02:45 hod. muž ročníku narození 1983 z Břidličné společně s mužem ročníku narození 1971 z Olomouce vstoupili na staveniště u zemědělské usedlosti v Rýmařově, části Ondřejov, kdy ze zde odstaveného pracovního stroje odcizili 40 litrů motorové nafty, kterou přečerpali do přineseného plastového barelu, který pak naložili na stavební kolečko nalezené na staveništi a z místa činu odcizenou naftu odvezli, čímž způsobili celkovou škodu ve výši 1.360,- Kč. U prvně jmenovaného třicetiletého muže se jedná o recidivu, poněvadž se protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl v březnu roku 2011 odsouzen Okresním soudem v Bruntále pro přečin „Krádež“. Druhý z výše jmenovaných mužů se v daném případě dopustil přestupku proti majetku, jeho jednání je šetřeno samostatně a po zadokumentování bude věc postoupena Komisi pro projednávání přestupků při Městském úřadu v Rýmařově. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově a bruntálských kriminalistů.


Poškození osobního automobilu na ulici Okružní v Bruntále

V blíže neustanovené době od 19:00 hod. dne 5.8.2013 do 09:15 hod. dne 6.8.2013 neznámý pachatel spáchal na parkovišti před domem na ulici Okružní v Bruntále přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškrábal lak karosérie zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, čímž poškozenému muži ročníku narození 1973 z Bruntálu byla způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Odcizení kol z pracovního stroje v obci Horní Město, část Skály

V přesně neuvedené době od 18:00 hod. dne 4.8.2013 do 09:15 hod. dne 6.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Horní Město, místní část Skály přečin „Krádež“ tím, že po vyháčení dílu pletivového oplocení vstoupil do uzamčeného areálu společnosti Horymas SK spol. s r.o., kde z volně odstaveného pracovního stroje odcizil z každé strany vždy po jednom opěrném kolu značky Trelleboro černé barvy, čímž byla shora uvedené soukromé společnosti z Horního Města způsobena celková škoda ve výši 9.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Třicetiletý muž z Dvorců se v okolí místa bydliště dopouštěl majetkové trestné činnosti

V průběhu měsíce července letošního roku muž ročníku narození 1993 z Dvorců po vypáčení okna vnikl v garážovišti na ulici Komenského v obci Dvorce do garáže poškozené ženy ročníku narození 1940 ze Dvorců, odkud odcizil 2,5 kg měděných elektrických kabelů v hodnotě 1.000,- Kč, které opálil a poté odevzdal do sběrny druhotných surovin v obci Moravský Beroun, kde za toto obdržel bankovku v nominální hodnotě 200,- Kč, přičemž peníze použil pro svou potřebu.
V době kolem 22:00 hod. dne 5.8.2013 přelezl oplocení v zahrádkářské kolonii na ulici Budišovské v obci Dvorce, kdy po vypáčení dveří se škodou 500,- Kč vnikl do zahradní chatky poškozené ženy ročníku narození 1951 ze Dvorců, ze které odcizil motorový křovinořez v hodnotě 6.000,- Kč, kdy shora jmenované poškozené ženě způsobil celkovou škodu ve výši 6.500,- Kč. Odcizený křovinořez následně prodal mu neznámému muži za finanční částku ve výši 1.000,- Kč, kdy takto získané peníze použil pro svou vlastní potřebu. Případy objasnili policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále ve spolupráci s bruntálskými kriminalisty a vše je nadále v prověřování a v prošetřování, kdy se zjišťuje, zda-li se výše uvedený třicetiletý muž nedopustil i dalšího protiprávního jednání a chování majetkového charakteru.


Odcizení tepelných výměníků z plechového přístřešku na ulici Ruské v Bruntále

V blíže nezjištěné době od 08:00 hod. dne 2.8.2013 do 12:30 hod. dne 6.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Ruské v Bruntále přečin „Krádež“ tím, že vstoupil do volně přístupného areálu poškozeného muže ročníku narození 1959 z Bruntálu, kdy po odstranění visacího zámku dveří v hodnotě 100,- Kč vnikl do plechového přístřešku, odkud odcizil 2 kusy Al-Cu tepelných výměníků o váze 30 kg/ks v hodnotě 5.000,- Kč, čímž způsobil shora uvedenému poškozenému muži celkovou škodu ve výši 5.100,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Vloupání do budovy pneuservisu na ulici Národní v Horním Benešově

V noční době od 19:00 hod. dne 5.8.2013 do 10:00 hod. dne 6.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Národní v Horním Benešově přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že po odstranění ventilátoru v okně vstoupil do budovy místního pneuservisu, kterou prohledal, nic zde neodcizil, poškozenému muži ročníku narození 1980 z Horního Benešova však na zařízení okna a ventilátoru vznikla celková hmotná škoda ve výši 2.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Odcizení zahradního nářadí z nezajištěné garáže na ulici Celní ve Městě Albrechticích

V přesně neuvedené době ode dne 11.7.2013 do dne 6.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Celní ve Městě Albrechticích přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, kdy z nezajištěné garáže odcizil motorový křovinořez značky Stihl, motorovou pilu značky Stihl a elektrickou vrtačku značky Skil, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1948 z Města Albrechtic způsobena celková škoda ve výši 21.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích.


Vloupání do pokojů v lázeňském domě Bezruč v obci Karlova Studánka

V době mezi 11:45 hod. a 12:15 hod. dne 6.8.2013 neznámý pachatel spáchal v budově lázeňského domu Bezruč v obci Karlova Studánka přečin „Krádež“, přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že pravděpodobně za použití shodného klíče vnikl do jednoho z přízemních pokojů, odkud odcizil brašnu na video kameru s digitální kamerou značky Sony a s příslušenstvím, nabíječku k fotoaparátu značky Panasonic, 4 kusy paměťových karet, 2 kusy flash disků, pánskou peněženku s finanční částkou na hotovosti 350,- Kč a s platební kartou, dále odcizil mobilní telefon značky Nokia a dámskou peněženku s finanční částkou na hotovosti 3.300,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou. Poškozenému muži ročníku narození 1947 a poškozené ženě ročníku narození 1957 (manželský pár z Frýdku-Místku) tak byla způsobena celková škoda ve výši 19.700,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vrbně pod Pradědem.


Dopravní nehoda osobního automobilu s odvodňovací vpustí ve Vrbně pod Pradědem

Dne 6.8.2013 v době kolem 10:35 hod. řídil muž ročníku narození 1961 z Krnova osobní motorové vozidlo značky Opel Astra Caravan po ulici Husové ve Vrbně pod Pradědem, kdy při přejíždění příčné odvodňovací vpustě došlo k vyskočení dvou krycích mříží z jejich uchycení a k následnému proražení olejové vany a k poškození převodovky výše uvedeného automobilu. Na místě zasahovali hasiči SDH Vrbno pod Pradědem, kteří z vozovky odstranili vyteklý olej z vozu. Zaměstnanec Městského úřadu ve Vrbně pod Pradědem, jako vlastník příčné odvodňovací vpustě, tuto poškozenou vpusť označil a zajistil proti dalším škodám. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob, kdy hmotná škoda na osobním automobilu značky Opel Astra Caravan byla vyčíslena na finanční částku ve výši 15.000,- Kč a škoda na odvodňovací vpusti činí 2.000,- Kč. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u shora jmenovaného dvaapadesátiletého řidiče negativně a vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu a cyklisty ve Vrbně pod Pradědem

Dne 6.8.2013 v době kolem 14:10 hod. jel nezletilý chlapec ročníku narození 2000 z Brna po ulici Jesenické ve Vrbně pod Pradědem na jízdním kole ve směru na obec Karlovice, kdy jel u pravého okraje komunikace, přičemž náhle prudce vybočil vlevo, a to bezprostředně před souběžně jednoucí osobní motorové vozidlo značky Renault, jenž řídil muž ročníku narození 1976 ze Široké Nivy. Řidič automobilu již nestačil na manévr cyklisty nijak zareagovat a došlo tak ke střetu mezi levým bokem cyklisty a přední částí vozu. Třináctiletý cyklista po střetu upadl na vozovku a způsobil si zranění lehčího charakteru s lékařským vyšetřením a ošetřením v Podhorské nemocnici v Bruntále. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, kdy hmotná škoda na automobilu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10.000,- Kč, na jízdním kole vznikla škoda 500,- Kč a škoda na cyklistické přilbě činí 500,- Kč. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u řidiče vozidla i u cyklisty negativně. Jak bylo šetřením zjištěno, tak cyklista náhle vybočil vlevo, poněvadž chtěl přejet komunikaci přes přechod pro chodce z levé na pravou stranu. Celá záležitost je předmětem dalšího prověřování a prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Jednapadesátiletý muž z Ostravy chtěl odcizit věci z rekreační chaty v obci Malá Morávka

Dne 6.8.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu „Krádež“ a z přečinu „Porušování domovní svobody“ muži ročníku narození 1962 z Ostravy, neboť tento v době kolem 11:15 hod. dne 3.7.2013 využil chvilkové nepřítomnosti osob a otevřenými dveřmi vešel do rekreační chaty Viktorie v obci Malá Morávka, kdy z volně odložené dámské kabelky odcizil peněženku s osobními doklady a s finanční částkou na hotovosti 5.537,- Kč. Následně však byl přistižen majitelem, a to mužem ročníku narození 1951 z Opavy-Kateřinek, kdy urychleně vrátil odcizenou peněženku i s celým obsahem zpět do kabelky a z místa svého protiprávního jednání chtěl odejít. Jakmile jej však poškozený muž chtěl zadržet a přivolat policisty, tak jej jednapadesátiletý muž chytil za ramena, odstrčil jej, odešel ke svému vozidlu, které zaparkoval u chaty a odejel neznámo kam. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Poškozený muž poté předal přivolaným policistům veškeré informace k automobilu, které z místa činu odejelo, jakož i k popisu osoby pachatele. Případ následně objasnili policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově ve spolupráci se svými ostravskými kolegy.


Odcizení osobního automobilu na ulici Zeyerové v Bruntále

V blíže neustanovené době od 18:00 hod. dne 6.8.2013 do 05:50 hod. dne 7.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Zeyerové v Bruntále přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že se na parkovišti u sportovní haly zmocnil a tudíž odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Fábia šedé metalízy, registrační značky 1T0 1011 v hodnotě 50.000,- Kč, ve kterém byla finanční částka na hotovosti 3.000,- Kč, navigace v hodnotě 700,- Kč a autorádio značky Sencor s reproduktory a subwofferem v hodnotě 4.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1989 z Velkých Štáhlí tak byla způsobena celková škoda ve výši 57.700,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Kontrola řidiče osobního automobilu s vysloveným zákazem řízení

Dne 7.8.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vrbně pod Pradědem sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“ muži ročníku narození 1972 z Vrbna pod Pradědem, neboť tento byl v době kolem 09:15 hod. dne 7.8.2013 stavěn a kontrolován ze strany vrbenských policistů PČR na ulici Náměstí Sv. Michala ve Vrbně pod Pradědem jako řidič osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia, kdy lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že je v současné době neřidič, poněvadž má rozhodnutím Městského úřadu v Bruntále z března roku 2013 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu do června roku 2014. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení dvou jízdních kol z chodby domu na ulici E. Hakena v Krnově

V noční době od 23:30 hod. dne 6.8.2013 do 08:30 hod. dne 7.8.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici E. Hakena v Krnově přečin „Krádež“ tím, že z pod schodiště na chodbě tohoto domu odcizil k sobě lankovým zámkem uzamčené pánské jízdní kolo značky Demon černočervené barvy s bílými nápisy na rámu v hodnotě 20.000,- Kč a dětské jízdní crossové kolo značky Velamos X-Race bílomodré barvy v hodnotě 2.490,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1985 z Krnova způsobena celková škoda ve výši 22.490,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Odcizení střešní krytiny z neoploceného pozemku v obci Zátor

V přesně nezjištěné době od 16:15 hod. dne 6.8.2013 do 07:00 hod. dne 7.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Zátor přečin „Krádež“ tím, že vstoupil na neoplocený pozemek s hrubou stavbou sociálního zařízení, kdy z volně odložené palety odcizil 200 m2 střešní krytiny značky Satjan, čímž byla poškozené společnosti z Ostravy způsobena celková škoda ve výši 70.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Malá Morávka

Dne 7.8.2013 v době kolem 21:50 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále stavěla a kontrlovala v obci Malá Morávka řidiče osobního motorového vozidla značky Audi, a to muže ročníku narození 1975 ze Svidníku. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s hodnotami 0,35 promile, 0,30 promile a 0,33 promile alkoholu v dechu. Osmatřicetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem